CÍMLAP |
|
Cikkek és hírek |
|
Portaszolgálat |
|
Balesetek |
|
Tűzoltósági hírek |
|
Rendőrségi hírek |
|
Polgármesteri interjú |
|
Természetgyógyászat, szépség és egészség |
|
Horoszkóp, asztrológia |
|
Receptek |
|
Videók |
|
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek |
|
Archívum |
|
Archívum |
|
Képgalériák |
Helyi Hírek laphálózat |
|
Legutóbbi számaink |
Archívum - HH XVI. |
Archívum - HH XVII. |
2004 előtti számaink |
Megjelenési időpontok |
Lakossági aprók |
|
Hirdetésfeladás |
Látogatók: 28661653
|
2007. június 20.
|
|
|
Hozzávalók: 5 db tojás, 15 dkg kristálycukor, 15 dkg liszt, 6 dkg vaj, 20 dkg kimagozott meggy, és még egy kis liszt, amibe a meggyet beleforgatjuk.
Az 5 db tojást kettéválasztjuk, és a cukor felével a tojás sárgáját habosra keverjük. A cukor másik felével a fehérjét habbá verjük, majd belekeverjük a kikevert tojás-sárgába. Hozzáadjuk a 15 dkg lisztet, majd a langyosra olvasztott 6 dkg vajat. A kész piskótamasszát szilikonos formába vagy teflonos tepsibe öntjük (ezek híján megteszi a sütőpapír használata is), és a tetejére szórjuk egyenletesen elosztva a 20 dkg, lisztbe forgatott meggyet. A 180 fokosra előmelegített sütőben a piskóta körülbelül 30 perc alatt sül meg. A felkockázott piskótát tálalásnál porcukorral meghintjük. A sütemény fogyasztásakor a háziasszonyt folyamatosan dicsérjük. A recept utasításait az elejétől a végéig pontosan be kell tartani…
Jó étvágyat!
|
|
|
|
Ferenci Kiadó Bt. •
1162 Budapest, Hermina út 16. •
Tel.: [1] 405-5919 •
E-mail cím: hh@hh16.hu
|
|
Hazai és nemzetközi időjárás
|
|