Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28657925
   « Vissza

Betyárleves

 « Receptek 
2007. augusztus 22.
 
Betyárleves Hozzávalók: 10 dkg szalonna, 20 dkg füstölt tarja (sonka), 1 fej hagyma, 5 gerezd fokhagyma, 1 zöldpaprika, 2 paradicsom, 2 szál zellerlevél, 50 dkg vajbab, 1 doboz tejföl, 5 dkg házi tarhonya, 1 csokor petrezselyem, só, bors, pirospaprika. A szalonnát apróra vágva kiolvasztjuk, félretesszük. A zsírban megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát. Fölengedjük 2 liter forró vízzel, beletesszük az eltördelt vajbabot, zellert, a négybe vágott zöldpaprikát, a felszeletelt paradicsomot, a fokhagymát, a felkockázott tarját. Mikor majdnem kész, pirospaprikát adunk hozzá és a tarhonyát, majd az apróra vágott petrezselymet, szalonnát. Ezután a tejfölben egy kis lisztet elkeverve behabarjuk, ha kell, sózzuk, borsozzuk. Jó étvágyat kívánunk!
 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez