Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28658172
   « Vissza

Tűzoltósági hírek (szeptember második fele)

 « Tűzoltósági hírek 
2009. október 8.
 

Tűzoltósági hírek

XIV. kerület

Darázsveszély

A Gyarmat utca 1. szám előtt, a járda melletti fára költözött lódarazsakat irtottak ki a tűzoltók szeptember elsején délután.

Szeptember 4-én reggel a Balázs park 12. szám alatti ABC szellőzőjében rajzó darazsakat távolítottak el.

Szeptember 7-én délben a Mexikói út 7-be szólt a riasztás, ahol egy második emeleti lakás bejárata fölé telepedtek a rovarok.

A méhek, darazsak csípése komoly bajt okozhat, főleg, ha ideget, légzőszervet ér, vagy allergiás az áldozat. Talán nem tudja mindenki, hogy ilyenkor egy-két kalcium pezsgőtablettát kell feloldva meginni, illetve orvost kell hívni, aki első lépésben valószínűleg kalcium injekciót ad be.

Tűz a sínek között

A Mexikói út 75. térségében két helyen is égtek a vasúti sínek talpfái szeptember 2-án 10 óra körül. A raj egy D-sugárral oltott.

Tűzhelyen felejtett lábas

Szeptember 4-én délben egy Vezér utcai, negyedik emeleti lakás konyhájában a tűzhelyen felejtett étel eregetett bodor füstöt. A raj kiérkezése előtt a lakó eltávolította a lábast.

Izzó fa

A Városligetben egy kivágott fatörzs füstölt, égett szeptember 8-án. A tűzoltók 17 órakor egy puttonyfecskendővel végezték el az oltást.

Műszaki mentések

A Miskolci út 36. szám előtt egy Ikarus 412-es busz karambolozott egy Opel Astrával szeptember 6-án, dél után. Személyi sérülés nem történt. Károsodott az Opel hátsó része és a busz első lökhárítója, hűtőrácsa. A raj letisztította az úttestre kifolyt üzemanyagot.

Szeptember 8-án, este hétkor a Fogarasi út 52. számhoz vonultak ki a tűzoltók, ahol felbukott és súlyos sérüléseket szenvedett egy Honda motorkerékpáros.

Szeptember 10-én 9 órakor egy öt méter magasságban letört, lógó faágat távolítottak el dugólétrával és keretes fűrésszel a Lengyel utca 21-nél.

Szeptember 16-án reggel 5 órakor egy Citroën személygépkocsi ütközött egy Ford Transittal a Nagy Lajos király útja 13. szám előtt. Egy személy könnyebb sérülést szenvedett. A tűzoltók a forgalmi akadályt eltávolították.

Leégett épület

Lakhatatlanná égett egy Hajcsár utcai, a MÁV tulajdonában lévő lakóépület szeptember 11-én, kora délután. Az épület kb. 500 négyzetméternyi tetőszerkezete teljesen megsemmisült, a rajok nyolc habosított C-sugárral oltottak. Öt tűzoltót megfigyelésre kórházba szállítottak.

Elektromos zárlat

Egy Tallér utcai társasház egyik földszinti lakásának fürdőszobájában kigyulladtak egy cirkókazán és egy mosógép elektromos részei szeptember 7-én. A rajt 14 óra 10 perckor riasztották.

Szeméttűz

Hajléktalanok által összehordott szemetet oltottak el egy D-sugárral a Szentmihályi út elején szeptember 12-én, 23 óra után.

XVI. kerület

Szemét- és avartüzek

Szemetet égettek az udvaron egy Főhadnagy utcai házban szeptember 4-én délelőtt. A raj felszólította a tulajdonost annak eloltására, ami az ellenőrzésük mellett meg is történt.

A Pesti határút 32. szám térségében száraz avar, gaz égett 50 négyzetméternyi területen szeptember 4-én 10 óra körül.

Szeptember 6-án késő délután a Bökényföldi úti szemétbányánál lévő erdős részen meggyulladt szemetet oltottak el egy D-sugárral és kézi szerszámokkal.

Szeptember 11-én este 23 órakor 30 négyzetméteren égett a száraz aljnövényzet a Zsemlékes út 16-nál, amit az ott lakók eloltottak.

A Szlovák út 60-nál 100 négyzetméteren égő gazt oltottak el egy D-sugárral szeptember 12-én délután.

Fakár

Szeptember 6-án reggel egy járdára dőlt fát fűrészeltek össze a Mátyás király út 87. szám előtt.

Kazánház

Egy Miklós utcai családi ház alagsori kazánházában kigyulladt a kazán és az ott lévő éghető anyag szeptember 8-án délelőtt. A helyiség teljes mértékben károsodott, a ház egésze megfüstölődött. Megsérült a gázóra, a gázvezeték; a Gázművek emberei hárították el a robbanásveszélyt. A tűzoltók két D-sugárral végezték az oltást, egy tűzoltó könnyebb sérüléseit a helyszínen látta el az orvos.

Műszaki mentések

Szeptember 10-én, reggel 9 óra után egy Toyota Yaris és egy VW Transport ütközött a Szent Korona utca 88. szám előtt. Senki nem sérült meg, az utat a raj tette szabaddá a forgalomnak.

Szeptember 11-én, este fél kilenckor a Baross Gábor utca 1-hez történt kivonulás, itt egy BKV-busz karambolozott egy Suzukival. Ez utóbbi felborult, ketten megsérültek.

Másnap hajnali 4 óra után a Csömöri út 32-nél fának csapódott egy Opel Vectra. Egy súlyosan sérültet a tűzoltók a mentőkkel együtt emeltek ki az autóból, őt és egy könnyebben sérültet a Baleseti kórházban szállítottak.

Szeptember 14-én egy, az úttest felé megdőlt fa több BKV-busznak sérülést okozott. Az este negyed 8-kor kihívott tűzoltók ledöntötték a fát, miután a lomb közé akadt elektromos vezetéket az Elmű szakemberei áramtalanították.

Beékelődött tengely

Szeptember 11-én, éjjel egy óra előtt a Körvasút sor elején beékelődött egy motorvonat tengelye a negyedik sínpályán. A súrlódástól meggyulladt a tengelyen lerakódott olajos szennyeződés, a tüzet a mozdonyvezető oltotta el egy habbaloltóval.

A rendőrség kérésére

Szeptember 13-án, este 11 órakor egy Futórózsa utcai, első emeleti lakásba a raj dugólétrával, az erkélyen át hatolt be, utat engedve a rendőröknek. A lakásban senki nem tartózkodott. (Mint előző számunkban megírtuk, egy öngyilkosjelöltet kerestek, akit később a rendőröknek az utcán sikerült megtalálni.)

Agglomeráció

Leégett a tetőtéri lakás

Szeptember 13-án, a kora esti órákban egy Árpádföldi úti családi ház tetőszerkezetének tüzéhez riasztották a tűzoltóságot (az utca egyik fele a XVI. kerülethez, másik fele közigazgatásilag Csömörhöz tartozik). A tűzeset során a családi ház fa tetőszerkezete nagy területen égett. A tüzet a tűzoltóság nagy erőkkel viszonylag rövid idő alatt eloltotta. Szerencsére személyi sérülés nem történt. A tűz keletkezési okát a tűzoltóság jelenleg is vizsgálja.

Szalmaláng

Mogyoród külterületén, egy letisztított szántóföldön összerakott szalmabálák kaptak lángra szeptember 21-én estefelé. A tűzeset során 5 ezer bála szalma semmisült meg. A kazaltűz a környezetét nem veszélyeztette, azonban az oltással másnap délelőttre végeztek csak a tűzoltók. A tüzet az előzetes vizsgálatok szerint gyújtogatás okozta.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez