Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28659197
   « Vissza

Horoszkóp (október 24 - november 22.)

 « Horoszkóp, asztrológia 
2009. október 14.
 

Kos (III. 21.- IV. 20.)

Az Erő Önnel van! Nagy terveket szövöget magában, főként a lelkével kapcsolatos dolgokkal kíván most foglalatoskodni. Meg akarja oldani azokat a problémákat, melyek már régóta nyomasztják. Nem könnyű feladatra vállalkozott, mert ezek a mélyre temetett, múltbéli sérülések nehezen oldódnak fel. Legyen türelemmel! A kitartást és a hosszú távú akaraterejét fejlesztheti most. Szimbolikus segítséget nyújthat a kandalló mellett ülve (tűz elem), egy vízzel teli edényben lábat áztatnia (víz elem: az érzelmek).

 

Bika (VI. 21.- V. 20.)

November eleje táján lehetősége nyílik találkoznia valakivel, aki társa lehet majd. Ez a találkozás felforgathatja kényelmesen berendezett életét. Ne bánkódjon emiatt, élvezze ki a társas élet érintéseit, simogató, kedveskedő gesztusait. Ne feledje, Önnek létfontosságú az érintés! Most mindezt megkaphatja. Két dolog akadályozhatja meg ebben, ha túlzottan az eszére hallgat, vagy ha kötelességtudata, felelősségérzete miatt nem akarja észrevenni az élet kínálta lehetőségeket. A hónap üzenete Önnek: nyitott szemmel járni a világban!

 

Ikrek (V. 21.- VI. 21.)

Október vége táján Ön rendkívül toleráns és megértő próbál lenni környezetével. Ha kell, ha nem, most Ön az, aki inkább befogja a száját és nyel egyet, a konfliktusok elkerülése végett. November elején azonban telítődik a sok-sok lelkébe szorult dolog miatt, így ismerősei és partnere csodálkozó tekintettel nézi, hogy vajon mi történt Önnel?! Mintha felvágták volna a nyelvét, mindenkihez lesz egy kellemetlen szava. Rá kell, hogy döbbenjen, hogy sem a probléma-kerülés, sem az éles nyelv nem jó irány. A kettő között keresse a megoldást és örüljön, hogy mindkettőbe belekóstolhat!

 

Rák (VI. 22.- VII. 22.)

Október vége lelki megpróbáltatásokat hozhat magával. Jó hír azonban, hogy november elején ezekből a megpróbáltatásokból fellélegezhet. Sokan fordulnak majd Önhöz lelki problémáikkal, mert Ön valóban képes meghallgatni a segítségre szoruló embereket. Mi több, ez a fontos szerepkör megnöveli önbizalmát, s érzi, valóban szükség van arra a nagyszerű energiára az életben, melyet képvisel. Ha teheti gyűjtse össze a környezetében lévő gyermekeket és olvasson mesét, tanító történeteket az új generációnak. Lelki stabilitás, a belső mosoly jelenléte az, amit a Skorpió havának második fele ígér.

 

Oroszlán (VII. 23.- VIII. 23.)

Nem érzi át, csak eljátssza az uralkodó szerepét, s ha ez nem megy, erővel próbálja méltóságát és becsületét megvédeni. Mély depresszióba ránthatja akaratossága és egója Önt, aki pedig az élet napos oldalán foglalt magának helyet. Ne bizonygassa folyton, hogy fontos ember és nagyszerű, mert önmaga akadálya lehet ezzel a hozzáállással. A méltóságteljes hallgatást kell megtanulnia használni arra, hogy környezete tisztelje Önt. A belülről csillogó, valódi „lélekékszer” szebb, mint a kívül hordott testékszerek múló fénye. Gondolkodjon el ezen!

 

Szűz (VIII. 24.- IX. 23.)

Már régóta eszi, rágja belülről jó pár megoldatlan probléma. Lassan itt az ideje, hogy tisztázza ezeket. Legtöbbet azzal tehet, ha hozzáállásán változtat és átnézi, hogy mik azok a sérelmek, melyekkel nem tud mit kezdeni. Tekintsen túl a hétköznapok fátylán és lássa meg a dolgok mögötti igazságot, s lássa meg, lássa be a sors (el)rendező elvét. Nincsenek véletlenszerűen történő dolgok, csak olyan dolgok, melyek értelmét később érthetjük meg. Ez hozhat Önnek megnyugvást, hiszen Ön az, aki szereti a dolgok pontos menetét kiszámítani.

 

Mérleg (IX. 24.- X. 23.)

Szerelembe eshet! A szerelem tárgya lehet egy szép festmény, egy szép szemű ember, a tél illata. Van, hogy csak ül, és a szerelem érzése fonja körbe lelkét spontán módon, a dolgok állásától függetlenül. Ha hagyja megtörténni a csodát, s nem ragaszkodik ezeknek az élményeknek a megtartásához, különleges tapasztalatok várnak Önre. Tegye el emlékezetébe ezt a látásmódot, mert a bolygók azt mondják, hogy ebből a hozzáállásból indulhat meg az élete olyasfajta irányba, melyről mindig is álmodott. Most nem a történés a fontos, hanem a megélés milyensége.

 

Skorpió (X. 24.- XI. 22.)

Olyan lehet mostanság, mint a kisgyermek, aki azt tanulja, hogyan fejezze ki a külvilág számára azt, amit belül érez, érzékel. Hol dühösen és daccal, hol siránkozva könnyek között, hol egyes szám harmadik személyben mesél önmagáról. Ha nem megy, se adja fel! A legnehezebb feladat, hogy Ön – aki kiváltképp utálja, ha csacsogó, trécselő embereket lát – megtanuljon megnyílni. Na persze nem egészen, csak épp annyira, hogy bizonyos terheket lerakhasson, pontosabban szólva megtanuljon róluk beszélni. Ezért a csepp bizalomért környzete különösen akkor lesz hálás Önnek, ha védekezésként nem őket bántja, csipkedi szavaival.

 

Nyilas (XI. 23.- XII. 21.)

Alapvetően örüljünk együtt, hiszen a Nyilas uralkodó bolygója a Mérleg havának végén elindult előre, s ez a Skorpió havában is könnyebbítést hoz. A dolgok állásától függetlenül felszabadító érzés lesz úrrá Önön, s ezt közvetlen környezete is megérzi, mert ezt a felhőtlen érzést másoknak is tovább kívánja adni. Ne essen a felhők alá azzal, ha furán néznek Önre, s nem értik, mit akar. Szökelljen, mint egy kis kecske, táncoljon, vigadjon, töltekezzen fel. A hónap alapvetően nem könnyű, mégis elmondhatjuk, hogy hosszú és nehéz időszak után, végre kicsit megkönnyebülhet.

 

Bak (XII. 22.- I. 20.)

Novemberben az Ön uralkodó bolygója a Mérleg jegyében áll már, ami azt jelenti, hogy fontossá válnak a társas kapcsolatok. Rá kell hogy döbbenjen mennyivel többre jut, ha csapatban tud dolgozni. Ha párkapcsolatban él, megkérdeztetések várnak Önre. A jó kapcsolatok megszilárdulnak, a felelőtlen kapcsolatok felbomlanak. Sok a teher a vállain, s be kell látnia, ezt a nagyfokú terhelést egyedül nem fogja bírni. A feloldás abban van, ha megtanul a „Bak magányból” kifelé fordulni, s megtanul segítséget kérni. Ha képes volt túlvállalni magát, akkor arra is képes, hogy letegye a terheket – mindez csupán döntés kérdése!

 

Vízöntő (I. 21.- II. 19.)

Ön változtatni akar! Ehhez a bolygók azt kérik, hogy főként október második felében beszélgessen ismerőseivel erről. Mondja el, mondja ki, mire vágyik valójában – mert ki tudja, honnan vagy kitől jön majd a segítő kéz. Novemberben nehézségek várhatók, megugraná a lehetetlent, de „nem lehet”. Kiszabadulhatna erővel és akarattal a korlátok közül, de meg van kötve a keze. Meditáljon el azon, hogy mit jelent Ön a világ számára. Mi az, amit csak és kizárólag Ön tud, ismer, taníthat! Ha eléggé le tudja csendesíteni elméjét, megkapja a választ!

 

Halak (II. 20.- III. 20.)

Szép lassan oldódnak le a béklyók végtagjairól. Bár még mindig nem érti, a világ miért ilyen racionális (megrögzött, babérokra tör), s ebben a világban Önnek milyen szerepet osztottak – mégis kevésbé terhelt és frusztrált. A látást, belátást most a csendes, egyedül eltöltött órákban birtokolhatja, ahol elméje kikapcsol, s megérzései, érzetei veszik át az irányítást. Ha ebben a csendes állapotban tud felüdülésre találni, akkor megvan a megoldás, próbáljon meg minél több időt elvonulással tölteni. Csináljon olyan dolgokat, melyeknek szíve örül, s melyeknek az esze nem feltétlenül látja értelmét!

Laki Beáta (06-70-310-1974)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez