Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28662358
   « Vissza

Az MLTC is tisztelgett Kovács Attila emléke előtt

 « Portaszolgálat 
2009. november 12.
 

Kovács Attilának, a XVI. kerület rendszerváltást követő második polgármesterének, és a mostani ciklus Közlekedési, Közbiztonsági és Környezetvédelmi Bizottságának a tagja emléke előtt egy nemes gesztussal tisztelgett a kerület. A képviselők ugyanis a Polgármesteri Hivatal első emeleti galériáját a szeptember 15-én elhunyt önkormányzati képviselőről nevezték el. Az immár Kovács Attila Galériának elkeresztelt vitrinben pedig november 3-án elsőként a Mátyásföldi Lawn Tennis Club (MLTC) sportegyesület mutatkozott be.

A több mint százesztendős klub érdemeit elsőként Kovács Péter polgármester méltatta, aki elmondta, hogy a kerület vezetésének eddig is az volt a legfőbb törekvése, hogy a közösségi tereket minél inkább kiépítse a kerületben, a meglévőket pedig a lehetőségekhez képest fejlessze. Márpedig a kerületi sportegyesületek kiváló terei a közösségi létformának, ahol az emberek egyrészt a kedvenceiknek is szurkolhatnak, másrészt maguk is hódolhatnak a sportolás örömeinek.

A polgármester biztató szavait követően Szemler István, az MLTC elnöke az 1897-ben alapított klubbot mutatta be az egybegyűlteknek. Felemlegette a furcsának tűnő névválasztás hátterét, a létesítmény fejlődését, név szerint megemlítette azokat a sztárokat, akik a mátyásföldi teniszpályákon a múltban megfordultak. Mesélt a klub háború utáni államosításáról, majd a rendszerváltást követő újjáalakulásról. Név szerint megemlítette azt a három elődjét, akik az 1992-es újrakezdés óta az egyesület munkáját irányították. A négy vezetőből a november 3-i rendezvényen hárman, Jobaházi Jenő, Pintér András és a házigazda Szemler István is jelen voltak. (A távolmaradó negyedik, Encsi István volt, aki 1992-98 között irányította klub működését.)

Szemler István büszkén mesélt a sikerekről is, a focicsapatnak a 2000/2001-es bajnokságban (BLASZ I) való remek szerepléséről, a női teniszcsapat OB II-es bajnoki címéről, illetve a senior női teniszcsapat európa-bajnoki címéről.

A közönség, melynek soraiban olyan sportlegendák is helyet foglaltak, mint Földi László, a sokszoros magyar bajnok TEVA-VasasPlaket vízilabdacsapatának az edzője vagy Pintér Mária, az európai tenisz Örökös Bajnoka, örömmel tekintették meg a kiállítás anyagát, melyben nem csak archív dokumentumokra és fényképekre, hanem a jelen történéseinek egy-egy jellegzetes tárgyára (éremre, kupára, zászlóra) is rábukkanhattak. (M)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez