Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28657166
   « Vissza

Egyévesek a sashalmi négyesikrek

 « Portaszolgálat 
2009. november 25.
 

Egy különleges születésnap…

Pont egy évvel ezelőtt egy nem mindennapi esemény gyökeresen megváltoztatta a sashalmi Gesztes család életét. Egyszerre négy baba látott napvilágot a már meglévő két fiúgyerek mellé – egyikük tizenöt, másik még alig volt két és fél éves…

Azóta a különleges nagycsalád alaposan beintegrálódott a kerület életébe, hiszen a négy kicsi ellátása sok segítő kéz közös attrakciója. Nem csak a család, a barátok, és a kedves ismerősök, de még az egyházi közösség és a Nagycsaládosok Egyesületének tagjai is ott segítenek, ahol csak tudnak. Az önkormányzat a rendszeres gondozónői segítség mellett pedig most anyagi támogatást is nyújt a családnak.

IMG_9531

November 14-én a Sasvár utcai katolikus közösségi házban nagy volt a sürgés-forgás. A nem kis helyiséget betöltötték a várakozó vendégek, s az asztalokon sorakozó sok finomság is ünnepi készülődést sejtetett. „Megjöttek!” – kurjantotta el magát valaki, mire néhányan rögtön szaladtak segíteni. Merthogy négy egyévest babahordozóstól kocsiból kiszedni, behozni, levetkőztetni, bizony több embert megpróbáló feladat. Az ünnepség ugyanis a Gesztes-négyes-ikrek egyéves születésnapi köszöntésére szerveződött ezen a napon.

Miután sikeresen elrendeződtek a gyerekek, Ágnes, az édesanya – megragadva az alkalmat – megköszönte azt a sok önzetlen segítséget, amellyel támogatták őket ebben a közel sem könnyű esztendőben. A jelenlévők kivetített képeken keresztül az egész ünnepség alatt gyönyörködhettek a babákról készült fotókban, amelyek egészen a „pocaktól” a mai napig kísérték fejlődésüket.

– Költözés előtt vagyunk, november utolsó hétvégéjén költözünk az albérletbe. Rengetegen jönnek segíteni, nem lesz egyszerű a gyerekek mellett az egész háztartást felpakolni – meséli Ágnes. Sikerült a házaspárt néhány szóra kivonni a forgalomból, hogy megtudjuk, hogy, s mint vannak mostanában. A Gesztes család ugyanis nagy fába vágta a fejszét: jelenlegi kicsi sashalmi házuk helyébe egy újat, s nagyobbat építenek. Nem érdemes bővíteni a jelenlegi régi házat, hosszabb távon is jobban megtérül, ha újba fognak.

– Januártól kezdjük a bontást, s ha minden jól alakul, jövő karácsonyra már be is költözünk. Már most kiköltözünk, mert döntenünk kellett, hogy járóka, vagy karácsonyfa, jelenlegi házunkban ugyanis mindkettő nem fér el. Most még az is problémát okoz, hogy a gyerekek etetőszékét sem tudjuk hová tenni. Az albérletben már kicsit tágasabban leszünk, így elfér a karácsonyfa is.

Az albérleti díjhoz az önkormányzat ad támogatást (havi 50 ezer forintot), amely most nagy segítség a családnak,

 IMG_9568
 
hiszen az építkezéshez szükséges pénzeszközöket is csoda lesz előteremteni. Szerencsére sikerült a határidő utolsó napján beadniuk a Szocpol-kérelmet – emiatt a kapkodás miatt most módosítani is kell a terven, mert nem volt idő az alaposságra. De ez az építkezés költségvetésében ötmillió forintot jelent, amit remélhetőleg meg is kapnak.

– Az új házat a bátyám tervezte – folytatja Gesztes László, az apuka –, a földszinten lesz nagy nappali, étkező, ahol mindenki elfér, és egy szép konyha Áginak, meg rengeteg hálószoba a felső szinten.

– Na nem rengeteg, csak négy – pontosít Ágnes –, a három gyerekszoba közül az egyikben lesz a nagyfiam, a másikban kettő, a harmadikban három gyerek. Nem jut több szobának hely. Ahogy cseperednek, majd befoghatjuk a vendégszobát is, most még nagy szükség van rá, amíg ilyen kicsik az ikrek.

Visszatérve a nap főszereplőihez: a gyerekek nagyon szépen fejlődnek, pedig két hónappal korábban születtek a rendes időnél, de ez egyáltalán nem látszik rajtuk. A kislány fejlődik a legjobban, ő született elsőként, tartja is az előnyét. Pont a szülinapján hét teljes lépést megtett, tapsol, tudja, hol a lámpa, a foga. Mondja, hogy papa, lámpa, a séta az nála „ta”. Petike szorgalmasan próbálja őt utánozni, és a másik két fiú is megtett már egy-egy lépést egyedül. Rövid időre én is „megszereztem” a kislányt, s tanúja voltam, hogy a „csip, csip csóka” hallatán már rakta is össze a kezét a játékra…

A nap fénypontja a köszöntés volt a négy tűzijátékos csokitortával. Hogy mit műveltek vele a gyerekek, azt a mellékelt fényképen örökítettük meg.

Szőke Kati

IMG_9629

 

 

 

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez