Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.19. péntek
Emma
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28775655
   « Vissza

Elkészült a századik út

 « Portaszolgálat 
2009. november 25.
 

 

November 16-án egy fejezet végére pontot tehettünk. Aznap ugyanis végleg átadták a forgalomnak a kerületben századikként leaszfaltozott utcát. A Hársfa utcai beruházás annak a nagyszabású programnak a részét képezte, melyet a kerületi önkormányzat 2007-ben Fejlődő Kertváros Program néven hirdetett meg. Kovács Péter polgármester két évvel ezelőtt azt mondta, hogy az általa vezetett önkormányzat 2010 végéig 150 utcát le fog aszfaltozni. A beruházásokhoz szükséges tőkét három forrásból teremtették elő: egyrészt önerőből, másrészt pályázati pénzekből, harmadrészt pedig egy 5 milliárd Ft értékű kötvény kibocsátásából. Ez utóbbi gyakorlatilag hitelfelvételt jelent, ám azzal a különbséggel, hogy a hitel nem a hiteladónál, hanem a hitelezőnél kamatozik. Ezt a lehetőséget az önkormányzat ki is használta, hisz egy éven keresztül nem nyúlt a kötvényekhez, ennek köszönhetően azok közel egymilliárd Ft hasznot hoztak a számára. A 150 utca leaszfaltozása és rendbe tétele – sok más egyéb beruházás mellett – nagyrészt ezekből a kötvényekből valósult és valósul meg. Méghozzá rohamléptekben, hisz a 2008-as rajtot követően 2009. szeptember 15-én már a századik állomásához érkezett meg. A századikként leaszfaltozott utca átadására pedig november 16-án került sor. A beruházás során a Hársfa utcának a Béla utca és a Csömöri út közötti felső (utolsó földes) szakasza kapott szilárd burkolatot. A kivitelező, a Magyar Aszfalt Kft. azonban nem csak ezt az utcaszakaszt, hanem a szomszédos Akácfa utcát (a Béla utca és a Szent Imre utca között) és a Szent Imre utcát (a János utca és az Akácfa utca) között is leaszfaltozta.

 IMG_9661

 Pappné Furdan Mária, a hivatal útépítésekért felelős munkatársa,
Kovács Péter polgármester, középen Horváth János,
az útépítések iránt érdeklődést mutató szentmihályi képviselőjelölt

Kovács Péter polgármester november 16-án elégedetten nyugtázta, hogy ez a beruházás is a tervek szerint haladt. Elégedetten, de nem csukott szemmel, így a bejárás során több apróságot (bepótolni valót) is feljegyeztetett a műszaki ellenőrrel.

– A kivitelezők kiválasztásánál alapvető szempont volt, hogy az általunk elvárt minőségi kritériumokat betartsák – mondta Kovács Péter. – Fontosnak tartottuk, és tartjuk a jövőben is, hogy a lakókat az ingatlanuk megközelítésében a lehető legkevésbé gátolja a beruházás. Ugyanakkor az is nagyon fontos szempont, hogy a kivitelező a vállalt munkát a legjobb minőségben végezze el.

Nos, a Hársfa utcában ezek a kritériumok megvalósultak, hisz a munkálatok valóban gyorsan és flottul zajlottak. Az eredményről pedig a lakók véleménye árulkodik leginkább, akik azóta is büszkén mutogatják ismerőseiknek, hogy a régi kátyús földút milyen szép környezetté alakult át. A lakók közül többen úgy érezték, hogy maguknak is hozzá kell járulniuk az utca összképéhez, s az útépítéssel egy időben új kerítést csináltattak az ingatlanuk elé.

– A Hársfa utca átadását követően is folytatódik a program. Idén a 110. utcáig jutunk majd el, a maradék 40 utca, utcaszakasz leaszfaltozására pedig jövőre kerül majd sor – mondta a polgármester.

A Hársfa utcában nem mellesleg a csapadékvíz elvezetése is megoldódott, hisz a beruházó a föld alatt levő régi csatornát kitisztította, majd rákötötte a Csömöri úti csatornára. Az útépítést követően pedig a kivitelező egy másik kötelezettségének is eleget tesz: a le nem aszfaltozott helyekre (árokpartokra) ugyanis még ősszel fákat és füvet ültet. (M)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez