Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.16. kedd
Csongor, Joakim
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28756134
   « Vissza

Új igazgatója van a Corvin Művelődési Háznak

 « Portaszolgálat 
2009. december 14.
 

Alig csöndesedtek el a Bankó László művelődési ház-igazgató menesztésével gerjesztett indulatok, ismét nagy vitát váltott ki az Erzsébet-ligeti intézmény. Mint köztudott, a Corvin Művelődési Ház munkáját öt éve nagy odaadással irányító Bankó László szerződését (kinevezését) azért bontotta fel az önkormányzat, mert az igazgató a saját kollégáival nem tudott kijönni, és nem akart együttműködni. Pontosabban, meg is fordíthatnánk a sorrendet, és mondhatjuk azt is, hogy az igazgatóval a saját kollégái nem akartak együttműködni. Kétségtelen tény, hogy az elmúlt öt évben feltűnően nagy volt a fluktuáció az intézményben, és az is biztos, hogy a művelődési ház dolgozói közül sokan furcsa indokkal és furcsa körülmények között kapták meg a felmondásukat. Az önkormányzat eltökélt szándéka volt, hogy megpályáztatja az állást, ám egy pályázati eljárás lebonyolítása időt igényelt, ezért a pályázat idejére Bankó László korábbi helyettesét, a volt igazgató által az elbocsátása előtt szintén menesztett Jenei Mónikát bízták meg az intézmény ideiglenes vezetésével.

 

A fiatal igazgatónő nagy lelkesedéssel vetette magát a munkába. Szerencsére nem kellett széllel szemben küzdenie, hisz a kollektíva mögötte állt, mindenki beállt a sorba, és az új vezetővel már mindenki lelkesen együttműködött.

corvin 

 Abonyi János, az Oktatási Bizottság vezetője régi motoros a szakmában, korábban alpolgármesterként is ezt a területet felügyelte. A szoros testületi szavazás után gratulált Szabó Csillának, a Corvin Művelődési Ház újonnan megválasztott igazgatójának, majd elővett egy lezárt borítékot, és elmondta, hogy a bizottsági meghallgatás után „borítékolta” a majdani testületi döntés eredményét. S valóban, a borítékba rejtett cédulán a frissen megválasztott igazgató neve szerepelt (képünkön ezt mutatja az új igazgatónak – képünk jobb oldalán). Abonyi elmondása szerint ebben nincs semmi ördöngősség, némi gyakorlattal előre lehetett sejteni a hosszú és izgalmakkal teli döntés kimenetelét.

A háttérben azonban zajlódtak az események: az önkormányzat által kiírt vezetői pályázat iránt ugyanis nagy volt az érdeklődés. Neves művészek, színészek, kiváló ajánlólevéllel rendelkező szakemberek jelezték, hogy érdekelné őket a feladat. Ebből is látszik, hogy a Corvin Művelődési Ház az elmúlt években komoly hírnevet szerzett magának a főváros kulturális életében.

Az új vezető személyéről december 2-án döntött testület. Azt sejteni lehetett előre, hogy a választás nem lesz egyszerű dolog. A pályázók 13-an voltak, de a pályamunkák ismeretében körülbelül 4-5 jelentkező bízhatott igazán a végső sikerben. Az év utolsó (legalábbis a munkaterv szerinti utolsó) ülésén harmadik napirendi pontként tárgyalta a testület a pályázatokat. Egyesével valamennyi jelöltet meghallgatták (nem jött el mind a 13 pályázó, néhányan ugyanis sejtették, hogy esélytelenek az igazgatói posztért folyó harcban.), majd megkezdődött a szakmai vita. Mivel frakciókon belül sem egyeztek a vélemények, a polgármester a végső döntés előtt frakciószünetet rendelt el (ahol a frakciótagok megtárgyalhatják egymás között a döntési szempontokat).

Végül a közel 3,5 órás procedúrát követően megszületett a döntés, az elkövetkezendő négy esztendőben a Kulturális Minisztériumban, a MOL-nál, illetve legutoljára a Honvéd Színháznál megbízott vezetőként dolgozó Szabó Csillára esett a képviselők választása. Az új vezető január 15-én veszi át a ház vezetését, addig még ezt a feladatot a Bankó László igazgató távozását követően a vezetéssel ideiglenesen megbízott Jenei Mónikának kell ellátnia. (H)

 

 

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez