Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.16. kedd
Csongor, Joakim
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28755219
   « Vissza

Fogyatékos gyermekeket segítenek – támogatást várnak

 « Cikkek és hírek 
2010. február 3.
 

Néhai Foltin Ödön, a XVI. kerületben széles körben ismert kötős kisiparos alapította azt az alapítványt, amelyik egyre jelentősebb szerepet játszik a fogyatékos gyermekek ellátásának, gyógyításának segítésében. Az alapítvány kuratóriumának vezetője, Munkácsi Ágnes boldogan számolt be lapunknak arról, hogy a közhasznú jogállást elnyert szervezet a múlt évben első alkalommal részesült az állampolgárok által befizetett adó 1 százalékából: 328 fő jóvoltából 1,6 millió forint támogatást kapott az alapítvány – ezúton is köszönik mindazoknak, akik adójuk 1%-át az alapítvány számára felajánlották.

A „Foltin Márta Jövőjéért” Közhasznú Alapítvány tevékenysége rendkívül kiterjedt. Az alapítvány vagyonából elsősorban vidéken élő fogyatékos gyerekeket támogatnak: lakóotthonok kis lakóit segítik, vagy például olyan családot, ahol az anyuka egyedül nevel két súlyosan autista, rendkívül nehezen kezelhető gyermeket. Ennek elsősorban az az oka, hogy a támogatási lehetőségről valami miatt főleg a vidéken lakók értesültek, akik között hamar elterjedt a hír, hogy ez az alapítvány nagyon áldozatkészen és hatékonyan nyújt segítséget a rászorult gyerekeknek és a családoknak – például gyógyászati segédeszközök vásárlásával, és ezen kívül olyan módon, amit a Társadalombiztosítás nem támogat.

A múlt évben fordult elő első alkalommal, hogy egy meghatározott céllal gyűjtöttek támogatást. A XVI. kerületben sokan ismerhetik Vankó Barnabást, a Centenáriumi Általános Iskola tanulóját, aki születéskori oxigénhiányos állapota miatt lett súlyosan mozgáskorlátozott, bár hatalmas akaraterővel igyekszik lépést tartani kortársaival. Rajta egy évvel ezelőtt végeztek egy igen költséges műtétet, s az alapítvány (az adózók egy százalékának segítségével) a rehabilitáció költségeit támogatta.

Az idei évben Császár Adél támogatását tűzték ki célul. A kislány 2004-ben született, s két évvel ezelőtt fedezték fel az orvosok, hogy egy nagyon ritkán előforduló anyagcsere-betegségben szenved. A betegség kezelés nélkül teljes szellemi és fizikai leépüléssel és epilepsziával jár együtt. A világ fejlettebb részén előrehaladott kutatások folynak az ilyen típusú betegség hatékony kezelésének kidolgozására, de addig is speciális terápiával szinten tartható a kislány állapota, míg megoldás nem születik a betegség gyógyítására.

Az alapítvány köszönettel fogadja az adományokat, illetve várja az adózók 1%-os felajánlásait (ha papíralapú nyomtatványon vallja be adóját, akkor a 0953-D lapra lesz szüksége).

Foltin Márta Jövőjéért Közhasznú Alapítvány, adószám: 18189319-1-42, cím: 1163 Bp. Devecseri u. 12., Számlaszám: 11716008-20184892 (az OTP átutalás közelményébe írják be: Császár Adél).
E-mail: postmaster@fmjoval.t-online.hu • www.fmjoval.t-online.hu

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez