Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.24. szerda
György, Debóra
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28812090
   « Vissza

Tűzoltósági hírek (január vége - február eleje)

 « Tűzoltósági hírek 
2010. február 3.
 

XIV. kerület

Téves jelzések

Január 9-én 13 óra 4 perckor tévesen bejelzett a tűzjelző készülék a Vezér úti idősek otthonában. A raj a helyszínen tisztázta a helyzetet a biztonsági szolgálattal. Másnap reggel a dolog megismétlődött.

Szintén január 9-én, szombaton 16 óra után az Ida utca 6. szám alatti iskola és óvoda tűzjelzője riasztott. A tűzoltók erőszakosan hatoltak be a lezárt épületbe, ettől károsodtak a félemeleti ablakok, ajtók, zárak. A jelzőberendezés hibásan működött, a raj tűzre utaló nyomot nem talált.

Konyhatűz

Egy Nagy Lajos király úti, második emeleti lakás konyhájában égett a tűzhelyen felejtett étel január 12-én délelőtt. A tűz átterjedt a konyhabútorra, berendezési tárgyakra, a lakás elő- és fürdőszobája is megfüstölődött. Senki nem sérült meg.

Betegmentések

Január 9-én délután egy Columbus utca, első emeleti lakásban egy idős személy elesett és mozgásképtelenné vált. A raj az ajtózárat feltörve hatolt be segíteni.

Január 14-én este zuglói lakásában rosszul lett egy hölgy. Mire kiértek a tűzoltók, a hölgy már magához tért és ő nyitott ajtót.

Január 16-án 13 óra előtt egy idős ember elesett és magatehetetlenül feküdt a földön Erzsébet királyné úti, második emeleti lakásában. A raj XIV/létrával az erkélyen keresztül hatolt be és átadta a terepet a mentőknek, rendőrségnek.

Szándékos gyújtogatás

Január 15-én este tízkor a Zichy Mihály út 14-be, a Petőfi Csarnok területén lévő kigyulladt raktárhoz hívták a rajt, ahol 10 négyzetméteren égtek a berendezési tárgyak. Az oltás után a szakemberek bűncselekményre utaló jeleket találtak, személyi sérülés nem történt.

Csőtörés

Csőtörés miatt nagy mennyiségű víz gyűlt össze a Fűrész utca 132. szám alatti családi ház pincéjében január 16-án éjjel. A tűzoltók egy Honda szivattyúval mentesítettek.

Gondatlanság

Január 17-én délelőtt egy Kerékgyártó utcai, kétemeletes épület pincéjében kialakított „lakóhelyiség” izzó, füstölő ágybetétjét oltották el egy puttonyfecskendővel. Sérülés nem történt.

Kábelégetés

A Telepes utca és Miskolci út sarkán álló társasház udvarán kábel égettek január 19-én éjjel. A tüzet a raj kiérkezése előtt eloltották.

Ütközés

Január 23-án este fél 10-kor a Hungária körút 97-nél egy Renault Megane összeütközött egy Peugeot személyautóval. Személyi sérülés nem történt, a tűzoltók a forgalmi akadályt megszüntették.

Cigaretta

A Fűrész utca 69-ben, a melléképület egyik fáskamrája lángolt kb. 15 négyzetméteren január 24-én délben, az ezzel szomszédos tárolók is károsodtak. A raj az ép berendezési tárgyakat kihozta, a födémet, tetőszerkezetet visszabontotta az oltáskor. A tüzet okozó fát vágott, majd elszívott egy cigarettát. A csikket a gázolajos, fűrészporos padlózaton eltaposta. Ezután eltávozott kb. fél órára. Mire visszaért, már lángolt az építmény. Miközben elkezdte az oltást, egy lakó értesítette a tűzoltókat. Senki nem sérült meg.

A rendőrség kérésére

Január 25-én hajnalban egy Bosnyák utcai, első emeleti lakásba az erkélyen át hatolt be a raj a rendőrség kérésére.

XVI. kerület

Vészes faág

Kézi erővel távolítottak el egy járókelőket is veszélyeztető, száraz faágat, ami 6 méter magasságban lógott az Újszász utca 45. szám előtt január 10-én.

Műszaki mentések

Január 13-án 6 óra körül egy Suzuki Swift csúszott a vizesárokba a Hősök fasora és Veres Péter út sarkán. A tűzoltók kiemelték az autót, sérülés nem történt.

Egy könnyű sérültje volt egy Toyota Corolla és egy Opel Corsa ütközésének január 16-án este az Arany János utca 90. szám előtt. A raj áramtalanította a kocsikat.

Január 18-án reggel hatkor egy személyautó oszlopnak ütközött, majd árokba csúszott a Vámosgyörk utca 1-nél. Személyi sérülés nem történt, a tűzoltók kihúzták az autót és megszüntették a forgalmi akadályt.

Égett a motor

Egy Bács utcai családi ház második emeleti fürdőszobájában kigyulladt a mosógép motorja január 16-án délben. A lakók áramtalanítás után több vödör vízzel oltottak. Kormozódtak a falak, az oltóvíz eláztatta az alsó szintet is.

Égő ágy

A Sasvár utca 37. szám alatti elhagyatott családi ház szobájában egy teljes terjedelmében égő ágyat oltottak el egy C-sugárral január 17-én 14 órakor. Egy ablak a hőtől betörött, a falak kormozódtak, sérülés nem történt.

Elektromos tűzhely

Január 20-án egy Vörösmarty utcai családi ház konyhájában kigyulladt az elektromos tűzhely, amit a raj kiérkezése előtt eloltottak. A kályha fölötti csempe egy négyzetméteren megégett.

Szemét

Január 23-án a Veres Péter út 47. előtti buszmegálló sárga szemetese gyulladt ki egy eldobott csikk miatt. Az oltást egy C-sugárral végezték.

Agglomeráció

Kigyulladt a tetőtér

Egy veresegyházi családi ház 120 négyzetméteres tetőtéri szintje és a teljes tetőszerkezet kapott lángra január 17-én. A tüzet a gödöllői tűzoltóknak kb. egy óra alatt sikerült eloltani. Személyi sérülés szerencsére nem történt, a tüzet vélhetőleg a helytelenül kialakított kémény okozta.

Beszorult a roncsba

Valkó főútján ütközött két személyautó január 20-án kora reggel. Az egyik személyautó karosszériája a balesetben olymértékben deformálódott, hogy a vezetőt csak a karosszéria megbontásával tudták kiszabadítani.

Égő raktár

Egy családi ház közelébe épített raktár kapott lángra január 25-én Bagon. A tűz veszélyeztette a házat is, de a lakóknak sikerült elérni, hogy a lángok a házra nem terjedtek át. A tűzoltók a sikeres tűzoltás után még sokáig dolgoztak, hogy a zsúfolt raktár izzó anyagrészeit is eloltsák.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. április 24.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez