Hozzávalók: 1 kg csontos karaj, 5 dkg füstölt szalonna, 1 szál sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, 2-3 fej gomba, 1 szál virsli, 2 dl száraz fehérbor, 2 gerezd fokhagyma, 1 csapott evőkanál mustár, só, őrölt bors. A karajt úgy csontozzuk ki, hogy csak a gerinccsont maradjon rajta. A húst ujjnyi szeletekre vágjuk úgy, hogy a csont összetartsa, ne essen szét. A szeletek közé felváltva teszünk apró füstölt szalonnadarabkákat, gombaszeleteket, virslidarabokat és gyufaszálnyira metélt sárgarépát. Kívülről megkenjük mustárral, sózzuk, borsozzuk, majd rámorzsoljuk a zúzott fokhagymát. Tűzálló tálba tesszük, aláöntjük a bort, kis vizet. Lefedjük és előmelegített forró sütőben puhára pároljuk. Mikor puha a hús, lefejtjük róla a csontot és a szeleteket visszatesszük a tálba, fedő nélkül, saját levével locsolgatva pirosra pirítjuk. Vegyes köret és saláta illik hozzá. Jó étvágyat kívánunk! |