Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28655474
   « Vissza

Horoszkóp február 18-tól március 20-ig

 « Horoszkóp, asztrológia 
2010. február 28.
 

Kos (III. 21.- IV. 20.)

A büszke harcos e hónapban a gyengék (vagy Kos férfiak esetén a gyengébbik nem) védelmezőjeként kamatoztatja energiáit. Személyes fejlődését tekintve kiáll saját érdekei, szemléletmódja mellett anélkül, hogy erőszakosnak tűnne. A jó ügy mellett való kardoskodás – mert jó ügynek számít most önmaga álláspontját békés eszközökkel megóvnia – feltárhat jónéhány elsüllyedt gyermekkori emléket, melyet lelkében őriz. Ez azért igazán fontos lépés, mert alapvetően a Kos jegy nem szeret hátra nézni, az elmúlttal foglalkozni, de a múlt esetleges árnyképei csak akkor oldódhatnak fel, ha összpontosítunk rájuk, tudatunkkal megvilágítjuk azokat.

 

Bika (IV. 21.- V. 20.)

Feltörhet Önben a kétség, hogy valóban értékes e világban létezni, dolgozni, fejlődni. Március elején párkapcsolati feszültség várható, mely felszínre hozza az álmok és a valóság közötti kijózanító különbségeket. Lehet, hogy egy kicsit magasra rakja a mércét akkor, amikor másokat ítél meg? Lehetséges lenne, hogy kapcsolatait nem is akarja igazán realizálni? Tudatosítani kell, hogy mit vár el és valójában mit várhat el egy másik embertől, akivel ideiglenesen összeköti az életét, mert az álmodozás közben tökéletesnek vélt dolgok a földi lét talaján másként működnek, de ettől még nem vesztik el varázsukat.

 

Ikrek (V. 21.- VI. 21.)

A hallgatás ebben a hónapban aranyat ér. Minden egyes kimondott szó gyengécskének tűnik, és kiszolgáltatott állapotba helyezheti Önt. Legjobb, ha most figyel csendben, és majd amikor igazán itt lesz az ideje, kimondhatja a lelkét nyomasztó kiforrott igazságot. A bolygók azt mutatják, hogy bedőlhet valakinek, aki túl szépeket mond, túl szépeket ígér. Mondhatni túl szép, hogy igaz is legyen. Olyan feladatokat kaphat főnökétől, melyeket nem ért, vagy amihez nem ért. Ezeket úgy kéne megoldania – frusztráció nélkül –, hogy átérzi mennyire fontos kitágítani a látásmódját és tanulnia valamilyen új nézőpontot, tudást, megoldási formulát.

 

Rák (VI. 22.- VII. 22.)

A Halak hava változatos érzelmi életet ígér. Egyszer madarat lehetne fogatni Önnel, másszor meg épp a legmélyebb lelki válságot éli meg. Ahogy azonban felfedezi, hogy a szélsőségek közül egyik sem igazán valóságos, belátja, hogy a túlzások között van valamilyen állandóság érzet, melyhez ragaszkodhat, mely biztonságot nyújthat. Február végén lendületes tenni akarás, március közepén pedig egy csendesebb, befelé forduló időszak következik. Használja ki a sors szelét, és ha nagyon fúj, bontson vitorlát, ha pedig elcsendesül, élvezze a pihenés örömeit.

 

Oroszlán (VII. 23.- VIII. 23.)

Februárban ne feledkezzen meg arról a bölcsességről, hogy minden egyes átdorbézolt éjszakát a másnap kijózanító ébredése követi. Túlzásokba eshet a különleges élmények nyújtotta örömök hajhászásában. A márciusi időszakban vissza kéne vonulnia és hagyni a dolgokat úgy, ahogyan azok vannak. Nem tehet most túl sokat. A nem cselekvés is cselekvés, ezt ne feledje. Nehéz egy Oroszlánnak lelépni az élet színpadáról, mert dicső fényét szeretné megmutatni, mégis meg kell tanulnia a háttérbe vonulni, hogy ne a sors kényszeréből essen le véletlenül onnan.

 

Szűz (VIII. 24.- IX. 23.)

A bizonytalanság érzését kell felvállalnia, ami nem egy könnyű feladat, hiszen egész életében a Szűz jegyű személy azon dolgozik, hogy ellenőrzése alatt tartsa a lehetőleg hibátlanul működő dolgokat. Egy baj van ezzel, mégpedig az, ha minden egyes dolgot ismerünk és biztonsági játékosként csak igen korlátozott határok közt mozgunk, elmaradnak az élet csodái, melyek a spontán történésekből adódnának. Ne áltassa magát azzal, hogy a varázslatnak az Ön életében nincs helye, mert a varázstalan ember lelke észrevétlenül szárad el, mint a sarokban felejtett, meg nem locsolt virág. Legyen inkább tulipán, mint száraz kóró!

 

Mérleg (IX. 24.- X. 23.)

Páratlan Mérlegek párra találhatnak, méghozzá különc kapcsolatra. Lehet, hogy a megismert, kiválasztott hölgy, vagy férfiú nem illik majd bele az Ön, vagy családja által elképzelt „a Társ” képébe, mindenesetre törheti a fejét, hogy fellángoló érzelmeit hogyan tudja életszerű keretek közé foglalni. A hónap tanítása az értelem és érzelem összehangolása. Legtöbbször mást gondol jónak, mint amit valójában annak érez. Hidat, átjárót kell építeni az ész és a szív közé, hogy e két szint ahelyett, hogy egymás ellen harcol, közösen az Ön sorsát segíthessenek beteljesíteni – és ki tudna jobb diplomata lenni egy Mérlegnél?!

 

Skorpió (X. 24.- XI. 22.)

A dolgok lassan változnak az anyagban. Leginkább látens, mélyben mozgolódó átalakulás látszódik csak a Skorpió képletében. Alapvetően két dolog lesz megkérdeztetés alatt a Halak havában, mégpedig a remény kérdése (van-e bennem elég remény, hogy a dolgok jóra fordulhatnak?!) és a nagyvonalúság kérdése (el tudom-e engedni gálánsan és elegánsan a bosszantó dolgokat?!). Ne feledje, a Halak jegy a legnemesebb szeretet érzését mutathatja meg, vagyis az elfogadást. A személyiségjegyeken túlemelkedő elfogadó szeretetet.

 

Nyilas (XI. 23.- XII. 21.)

Kellemes hónap, biztonságos, megszokott környezetben. Az Önt körülvevő dolgok „kipárnázzák”, megóvják negatív energiáktól. Dolgos, tetterős időszak, szokványos hétköznapok. A Nap együtt áll a Nyilas uralkodó jegyével, a Jupiterrel március közepén, így kiemeli a tömegből és megvilágítja mások előtt is kiváló képességeit. Meggyőzőképességét, saját eszméit szívesen tárja a nyilvánosság elé, a hallgatóság pedig örömmel issza minden egyes szavát. Amire vigyázzon, hogy amit nem tud, arról ne beszéljen, mert a bölcsesség és a tudálékosság között nagy a különbség!

 

Bak (XII. 22.- I. 20.)

Emberi kapcsolatokról szól e hónap. Néha kissé naivan értékeli az embereket, és ez csalódásokhoz vezet. A bolygók ezzel nem azt akarják mondani, hogy a gyermeki naivitást, nyitottságot vetkőzze le, hanem arra figyelmeztetnek, hogy az esetleges csalódások miatt ne merevedjen meg, ne gyártson sztereotípiákat. Készüljön fel, hogy lesznek barátok, kollégák, akikkel útjaik kettéválnak, ne sajnálja, hiszen csak azok tűnnek el az életéből, akikkel megoldotta a közös feladatokat. Ha párkapcsolatában sok a visszafojtott, ki nem mondott nehézség, mielőbb tegye rendbe, hogy a Szaturnusz ereje nehézségek helyett kitartó, hosszú távú segítője lehessen.

 

Vízöntő (I. 21.- II. 19.)

Zűrzavaros lehet mások számára, talán azért, mert tervei olyan magasságokba törnek, melyekhez még nem érett meg a világ ebben a pillanatban. A magasban szárnyaló madár és az őt néző, földön álló ember közül a madár képes csak leereszkedni, és alacsonyabban repülni. Ne várja, hogy mindenki más Önön kívül szárnyakat növesztve egy szempillantás alatt megváltozik. Tanuljon meg tanítani, tanuljon meg a földön két lábbal élni, mert ide született, itt kell megvalósítania önmagát. Ha ez nem megy, el kell búcsúznia a megszokott dolgoktól, és új távpontokat kell keresnie, lehet, hogy máshol, máshogyan. Bárhogy is lesz, az sorsserű változás.

 

Halak (II. 20.- III. 20.)

Az ég csak a magányosságon keresztül tud Önhöz szólni. A külvilág csendje kell ahhoz, hogy végre megértse a Halak jegyűeknek szánt nehézségek konklúzióját. Ameddig a „miért pont velem történik mindez” kérdést hajtogatja, nem igazán fog fordulatot venni élete. A helyes kérdés így szól: „mit tettem, vagy nem tettem meg a múltban, amiből e nehézségek származnak?”. Ha erre a kérdésre válaszolt, felteheti a „Hogyan tovább?” kérdést is, de csak azután, ha képes volt szembenézni helytelen döntéseivel, és belátja az ok és okozat következetességét.

Laki Beáta (06-70-310-1974)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez