Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.20. szombat
Tivadar, Odett
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28784946
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2010. március 17.
 

  100308_pecel_1Hibás volt a kémény. Egy hétéves gyermek és az édesapja menekült ki abból a családi házból, amelyik március 8-án este gyulladt ki Pécelen. Az „erősen vízhiányos terület” (ahol igencsak ritkán vannak a tűzcsapok) megnehezítette a tűzoltók munkáját, és a ház faszerkezete teljesen leégett, a kimenekült embereknek viszont nem történt bajuk. A ház lakhatatlanná vált.

 

 

 

XIV. kerület

Sárba süppedt

Február 22-én reggel a tűzoltók húzták ki az önkormányzati parkfenntartók sárba süppedt teherautóját a Répássy Jenő utca 3-nál.

Téves tűzjelzések

A Róna utca 129. szám alatti lakóház egyik földszinti lakásában felújítási munkálatok folytak. A keletkezett nagy port a tűzjelző füstnek „vélte”, és riasztotta a tűzoltókat február 25-én délelőtt.

Másnap 11 óra 13 perckor a Rátót utca 11-ből érkezett téves jelzés, délután a Cházár András utca 2-be szólt a téves riasztás.

Halál a síneken

Február 26-án éjfél előtt hívták a tűzoltókat az Örs vezér tere és a Rákosfalva park HÉV-megálló közötti részhez, ahol egy pályakotró szerelvény halálra gázolt egy férfit. A raj villamos emelővel emelte meg a vonat bal oldalát, hogy az alászorult testet kivehessék.

Égési sérülések

Február 28-án 12 óra 17 perckor riasztották a rajt egy Ilka utcai társasház első emeleti lakásába, ahol meggyulladt a konyhai tűzhelyen felejtett olaj. A tüzet eloltó anya és kislánya másodfokú égési sérüléseket szenvedett kézen és lábon, a mentők az István kórház égési osztályára szállították őket.

Beszakadt az aszfalt

Március 1-én reggel a tűzoltók emelték ki azt a kisteherautót, amely alatt beszakadt az aszfaltburkolat a Kerepesi út 26-nál.

Megfúrták a benzincsövet

Március elsején este az Ajtósi Dürer sor 9. előtt álló Peugeot 206-os személyautónak ismeretlen tettesek megfúrták a benzincsövét és roncsolással megbontották az olajrendszerét is. A raj mentesítette a kiömlött üzemanyagokat, ezalatt a kocsi tulajdonosa nem került elő.

Erős szél

Március 3-án az erős szél megbontott egy nagyméretű reklámtáblát az Egressy út 23-25-nél. A veszélyt jelentő, lógó részeket a tűzoltók leszedték.

Szeméttűz

Az Erzsébet királynél útja 68. alatti lakatlan telken március 4-én kellett eloltani az ott összegyűlt és meggyulladt szeméthalmot.

Betegmentés

Betegmentésre hívták a rajt március 6-án kora este egy Róna utcai, második emeleti lakáshoz, ahol egy idős hölgy elesett, és magatehetetlenül feküdt a padlón. Kiérkezés előtt a hölgy unokája az ajtó berúgásával jutott be, így beavatkozásra nem volt szükség.

A rendőrség kérésére

A rendőrség kérésére március 6-án éjjel a tűzoltók törtek fel egy Thököly úti, második emeleti lakást.

Ruhaszárítás

Március 6-án este egy Örs vezér terei, első emeleti lakásba szólt a riasztás, ahol a fürdőszobában ruhákat terítettek a szárítóra. Azonban a túlságosan közeli gázüzemű vízmelegítőtől meggyulladtak a ruhák. A gázkészülék gombjai, a piperepolc megolvadt, a falak erősen kormozódtak, de személyi sérülés nem történt.

Március 7-én délben egy Öv utcai, első emeleti lakás konyhájában tűz ütött ki. Az oltást elkezdő lakó könnyebb égési sérülésekkel került az István kórházba.

 

XVI. kerület

Téves riasztások

Február 25-én éjjel 1-kor tüzet jelzett a tűzjelző készülék a Pálya utcai szociális otthon bezárt irodahelyiségéből. A raj az ügyeletes ápolóval kinyittatta az irodát, de tűzre utaló nyomot nem találtak.

Február 28-án reggel a Margit utcai Sodexo 44-es épületének 4-5-ös csarnokában jelzett tüzet a készülék. A tűzoltók a biztonsági szolgálattal átvizsgálták az épületet, tüzet nem találtak.

Március 7-én délután 6 óra előtt füstszagot éreztek a számítástechnikai teremben, a tűzjelző is bejelzett. A raj az iskola vezetőjével átvizsgálta a helyszínt, a jelzés téves volt.

A rendőrség kérésére

Február 26-án délelőtt egy Újszász utcai, első emeleti lakást a raj az erkélyajtón behatolva nyitott fel, majd a helyszínt átadta a rendőrségnek.

Szeméttűz

Február 26-án 11 óra 20 perckor történt riasztás a Pesti határút 16. környékére, mert kigyulladt egy szemétdomb. A raj egy D-sugárral végezte az oltást.

Olaj a tűzre

Február 27-én kora délután egy Istráng utcai lakás konyhájában étolajat felejtettek a tűzön, ami túlhevülve lángra gyúlt. Égett a konyhapult, szekrény, elszívó, kamraajtó, kitört egy ablak, két négyzetméteren levált a vakolat is a hőtől. Füsttel telítődött a lakás többi része és a lépcsőház is, sérülés nem történt.

A lakó oltott

Március 2-án reggel egy Vívó utcai lakás szobájában meggyulladt az ágy a mellette lévő hősugárzótól. A lakó vízzel sikeresen eloltotta, személyi sérülés nem történt.

Avartűz

Március 6-án 11 óra 45 perckor riasztották a rajt a Szlovák út 152. szám térségébe, ahol 3 hektáron égett az aljnövényzet az út és a Szilas-patak között. A tűzoltók 4 db C-sugárral határolták körül a tüzet, oltóvizet a patakból nyertek.

 

Agglomeráció

Faházak veszélyben

Egy csömöri hétvégi házhoz riasztották a gödöllői tűzoltókat március 2-án délután. A mintegy 30 nm-es, fából épült ház teljesen leégett, és az is nagy munkába tellett, hogy a szomszédos faház ne égjen le. A tűz keletkezési okát vizsgálják.

Izzó szalmabélés

Egy gödöllői családi ház labirintus-szerű pincéjében keletkezett tűz március 3-án. A tűzoltók a nagy füstben sokáig keresték a tűzfészket, amelyet végül egy bor tárolására szolgáló üvegballon szalma bélésében találtak meg – a tüzet szerencsésen eloltották, a pincét ventillátorokkal kiszellőztették.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez