Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28654304
   « Vissza

Horoszkóp április 21-től május 20-ig

 « Horoszkóp, asztrológia 
2010. április 21.
 

Kos (III. 21.- IV. 20.)

Április végén úgy érzi, családja nem érti meg Önt, túlzottan sok probléma és konfliktus terhelheti a vállát. Májusban azonban munkahelyén tapasztalhat hasonlókat, így a meg nem értettség érzése jellemzi a Bika havát. Sokat gondolkodik, töpreng, hogy ki és hol rontotta el. A tépelődés, a frusztrált lelki állapot maradandónak bizonyul. Most a kibeszélés nem segít túl sokat, a kivárás lehet a helyes hozzáállás, hiszen minden csoda három napig tart és ez a hirtelen felmerülő vitákra, feszültségekre is igaz. Majd elmúlik.

 

Bika (IV. 21.- V. 20.)

Kicsit nehezen tér önmagához saját jegyének havában. Dolgozik, ahogyan eddig szokott és szinte bele is feledkezhet a napi rutinmunkákba. Május elején az Ikrekbe átlépő Vénusz segíthet kissé könnyedebben szemlélni a világot. Ez a könnyedebb életérzés – ha képes erre – új lehetőségeket hozhat, új célt, melynek megvalósulását környezete is kimondottan támogatja. Lehetséges, hogy valamilyen tanfolyamra, iskolába iratkozik be, vagy új pozícióba helyezik. A lényeg, hogy merjen a változások szelével tovább szállni, mert kellemes meglepetésekben lehet része.

 

Ikrek (V. 21.- VI. 21.)

Az Ikrek-jegyűek számára az április végi időszak még nehézségekkel teli. Főként a tulajdonnal kapcsolatos kérdések kerülnek felszínre, így az otthon, mint birtoktárgy kérdése, a felhalmozott javak, a családi kassza. Vita tárgya lehet a múltban meghozott rossz döntésekből adódó elvesztett, elvesztegetett anyagi dolgok kérdése is, melyek nem kerültek feldolgozásra, elengedésre. A május hava azonban némi feloldozást nyújt. Az Ikrekben álló Vénusz ugyanis képes túllendülni a múlt dolgain való rágódás érzésén és a jelen pillanatra, vagy a közeli jövőre fókuszál. Egy hétvégi belföldi út is jót tehet, és rendbe teheti a dolgokat.

 

Rák (VI. 22.- VII. 22.)

Valakitől, vagy valamitől el kell szakadnia. Ez fájdalmas és gyötrelmes érzést kelt Önben, hiszen a Rák-jegyűeknek igazán nehéz elengedniük bizonyos dolgokat. A könnyedségre, a dolgok mulandóságára hívják fel a figyelmet a bolygók, mert ami egyszer megszületett/létrejött, annak meg is kell halnia, el is kell múlnia. Nem feltétlenül olyan tragikus a helyzet, ahogyan azt Ön hiszi, próbálja meg mások véleményét is kikérni az adott dologról, hogy lássa, bizonyos emberek micsoda könnyedséggel tudnak felülemelkedni a múlt lehorgonyzó, elavult energiáin.

 

Oroszlán (VII. 23.- VIII. 23.)

Sokat tehet mostanság mind a családjáért, mind pedig a hivatásában az elérendő célok érdekében. Persze csak akkor, ha Ön akar is tenni valamit. A Bika havának tanítása az Ön számára az, hogy a dolgokért elvárt eredmények nem azonnal érkeznek meg, néha kicsit várni kell rájuk. E jegyből tehát ne a hedonista életszemléletet, hanem a kitartást, szívósságot, akaratot tanulja el, így többre viheti, mint azt gondolná. Néha a dolgok kevesebbnek látszanak, mint amik. Ebben az esetben ez felettébb igaz.

 

Szűz (VIII. 24.- IX. 23.)

Április végén többet költhet, mint szokott, így májusban erősen meg kívánja szorítani a havi büdzséjét. Ne akarja bűntudatból spórolásra kényszeríteni önmagát, mert néha igenis szórakozásra és költekezésre is szükség van. Munkahelyén egy megoldhatatlan problémával találhatja szemben magát. Egyszerűen akárhogy is áll hozzá, nem lel rá a megfelelő megoldásra, ez frusztrálja. A bolygók azt mutatják, hogy egy hirtelen ötlet, egy spontán „aha” élmény meghozza majd a kívánt eredményt, de ne próbálja görcsösen kitalálni a megfelelő megoldást. Talán éppen ez a tanítása a dolognak, a spontán és időszerű ötletek éppúgy hozzátartoznak az élethez, mint a kiszámíthatóság.

 

Mérleg (IX. 24.- X. 23.)

Kissé fellélegezhet, ugyanis a Szaturnusz visszatért ideiglenesen a Szűz jegybe. A gyakorlatba forgatva ez az jelenti, hogy némi időt kapott kapcsolatai rendezésére, egy kis pihenésre, relaxálásra és némi időt kapott az élet adta örömök élvezetére. Májusban egy futó kaland, egy hirtelen jött szerelem, vagy valaki után való ábrándozás kerítheti hatalmába. Álmodozik, tervezget, jövőt épít – persze csak képletesen –, vigyázzon azonban, hogy túlzottan ne lovallja bele magát a dologba, mert csalódni fog és a földre esve megütheti magát. Az érzelmek terén tehát kellemes időszakra számíthat, használja ki az alkalmat, de csak a jelenben!

 

Skorpió (X. 24.- XI. 22.)

A skorpiói keménység alábbhagy a Bika havában és a gyengédebbik, de nem a gyengébbik felét hozhatja felszínre. Ez az állapot igazából Önnek kedvez, mert feldolgozhat és átléphet olyan akadályokon, melyeket Ön állított saját boldogulása, boldogsága útjába. Felismerheti, hogy milyen úton induljon tovább és végre kifelé, a külvilág felé is némi bizalmat mutat. Talán elérkezett az ideje a beszélgetéseknek, a kommunikációnak, amiben – valljuk be őszintén – nem túl jó. A dolgok rendeződhetnek, ha engedi, hogy rendeződjenek.

 

Nyilas (XI. 23.- XII. 21.)

Teremtőerejének tudatában és birtokában van. Lelkesít másokat, és ezzel olyan szövetségesekre tesz szert, akik Önt is segítik, pártfogolhatják. Új ötletei vannak, a mindennapi nehézségeket áthidaló megoldásaival segíthet környezetének és ezzel önmagának is egyaránt. Most valahogy könnyebbnek érzi a hétköznapi rutint és ezzel valóban gyorsabban telik a kötelezettségekkel teli idő, és ezzel a hozzáállással valóban több szabadideje jut azokra a dolgokra, amikkel foglalkozni szeretne. A dolgok jobbá tételén szorgoskodik és ettől a dolgok valóban jobbá is válnak majd.

 

Bak (XII. 22.- I. 20.)

Megijedt az új dolgok által képződött felelősségtől – ez alapvetően nem jellemző Önre –, és próbál biztonságot keresni a régebbi, eddig jól működő dolgokban. Ezek az elavult minták, melyekre támaszkodni próbál, azonban nem segítik elő fejlődését. Sokszor beleveszik a részletekbe – a részletek ellenőrzése ugyanis biztonságérzetet ad – és így nem láthatja meg magasabb perspektívából szemlélve az Önnek szánt igazságot. Türelmi időt ad a sors és hagyja Önt még egy kicsit molyolni. Sokáig azonban nem kerülgetheti a kását és kénytelen lesz nekilátni annak, mely dologra megbízást kapott, amely pozícióba helyezték, vagy amilyen kapcsolatot Önnek szántak.

 

Vízöntő (I. 21.- II. 19.)

Április végén jót tenne Önnek némi aktív pihenés, egy kis jóga, vagy valami olyasféle kikapcsolódás, amivel elfeledheti a hétköznapokat. Legszívesebben ugyanis eltűnne, kirepülne az űrbe, csakhogy ne kelljen a sok-sok terhet viselnie. Májusban akár fel is mondhat munkahelyén. Ha mégis marad, akkor „csak” a száját nyitja ki és beolvas az Ön zseniális képességeit hátráltató embereknek. Természetesen tisztában van az ezzel járó következményekkel, mégis inkább a szabadság érzését választja a megalkuvás érzése helyett.

 

Halak (II. 20.- III. 20.)

Kettős helyzet állhat elő. Önben alapvetően a béke és hála érzése kezd kifejlődni a dolgok állásától függetlenül. Kívül, a külvilágban azonban sokféle nehéz és kritikus helyzetbe hozhatják. Ön dönt, hogy befelé fordul és a csendet éli-e meg, vagy kifelé néz, és a káoszban vesz részt. Ha a bolygókra hallgat, a belső csendet próbálja meg kifelé sugározni, mert csak akkor lehet igazán béke kívül is, ha önmagunkban is béke és rend van. Kívül talán kezdje ezt egy nagytakarítással. Mosson le vízzel minden poros felületet.

Laki Beáta (06-70-310-1974)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez