Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.18. csütörtök
Andrea, Ilma
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28774067
   « Vissza

Megbízták az országgyűlési képviselőket

 « Portaszolgálat 
2010. május 19.
 

Az április 11-i és 25-i országgyűlési választásokat követően a szokásosnál hamarabb, már május 14-én alakuló ülést tartott a Parlament. A sietséget az ország gazdasági helyzet indokolta. Ahhoz, hogy az alakuló ülésen minden megválasztott egyéni képviselő részt vehessen, előbb a megbízásaikat kellett átvenniük a megválasztott jelölteknek. A mandátum átadása Zuglóban egy önálló ünnepség keretein belül történt, míg a XVI. kerületben az érintettek a testületi ülés előtt néhány percben elintézték ugyanezt.

Zugló két országgyűlési egyéni választási körzetből áll. A 21. és a 22 vk-ban egyaránt kétfordulós volt a választás. Az előbbibendr. Papcsák Ferenc (Fidesz-KDNP), az utóbbiban pedig Kulcsár József (Fidesz-KDNP) kapott az állampolgároktól bizalmat (fenti képünkön). A két politikus beiktatására május 10-én került sor a Pétervárad utcai házasságkötő teremben. A terem zsúfolásig megtelt az eseményre, a szimpatizánsok pedig többször is „Hajrá Magyarország!” bekiabálásokkal adtak hangot érzelmeiknek. A két győztes politikusnak a kerület vezetői – dr. Weinek Leonárd polgármester, Szücs István és Halász Iván alpolgármesterek – is gratuláltak. Előbbi kihangsúlyozta, hogy a megválasztott képviselőket nagy megtiszteltetés érte, ugyanakkor tisztában kell azzal is lenniük, hogy az országgyűlési képviselői feladat nagy felelősséggel jár, és ezzel a felelősséggel nem szabad visszaélni.

Az egyéni körzetekben győztes jelölteknek mindenhol a választási bizottságok elnökei adják át a mandátumukat. A 21. vk-ban Reszler Ernesztin a Cserepesház korábbi vezetője, míg a 22. vk-ban Tóthné Nagy Katalin, a Kincskereső Óvoda vezetője ismertette a választási eredményeket, majd vastaps közepette adta át a megbízólevelét a győztes jelöltnek. Dr. Papcsák Ferenc és Kulcsár József egyaránt kihangsúlyozta, hogy az elkövetkezendő négy esztendőben nem csak a saját választóiknak, hanem Zugló teljes lakosságának szeretnének majd megfelelni.

A XVI. kerületben ennél jóval csendesebben zajlott a mandátum átadása. A 24. vk-ban ugyanis már az első fordulót követően eldőlt, hogy a választók Kovács Péter jelenlegi polgármesternek szavaznak majd bizalmat. A Fidesz-KDNP jelöltje április 11-én a szavazatok 52,87%-át kapta. A győztes párt hívei tehát már egy hónapja túl vannak az örömünnepen, így a mandátum átadása már nem igényelt akkora körítést. A XVI. kerület önkormányzata május 12-én tartotta soron következő testületi ülését. A napirendek előtt dr. Szőke Tibor kerületi ügyvéd, a választási bizottság elnöke röviden ismertette a választások végeredményét, majd sok sikert kívánva átnyújtotta Kovács Péternek a megbízó levelét (lenti képünkön).

Vécsey László, Szada polgármestere a Fidesz színeiben nyert a Pest megyei 4. választókerületben (mely Gödöllő mellett Csömör, Isaszeg, Kerepes, Kistarcsa, Nagytarcsa és Pécel körzetét jelenti). Az ünnepélyes mandátumátadásra április 29-én a gödöllői városházán került sor. A megbízólevelet átadó Holzmann Lászlót, a helyi választási bizottság elnökét és Vécsey Lászlót Gémesi György, Gödöllő polgármestere köszöntötte. (M)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez