Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.19. péntek
Emma
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28781341
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2010. június 2.
 

XIV. kerület

Műszaki mentések

Mercedes személygépkocsi ütközött egy BMW-vel május 6-án kora délután az Ond vezér park 17. számnál. A raj áramtalanította a kocsikat és megszüntette a forgalmi akadályt.

Május 8-án este a Bosnyák tér 1. szám előtti BKV-buszmegállóból kiálló busz indítókábele füstölni kezdett, amit a sofőr egy porraloltóval megszüntetett. Károsodtak a kábel körüli műanyag burkolatok is.

Egy könnyű sérültje volt annak a karambolnak, ami egy Ford Focus és egy Audi A6-os között történt május 9-én, 14 óra előtt az Ungvár és Rákospatak utca kereszteződésénél. Az Audiból kiömlött üzemanyagot homokkal felitatták.

Május 12-én éjjel az M3-as autópálya bejövő szakaszán menet közben kigyulladt egy Citroën Jumper kisteherautó. Lángra kapott a motor- és utastér. Mielőtt a raktér teljesen kiégett volna, az ott lévő vegyes áru egy részét sikerült kimenteni. Személyi sérülés nem történt.

Május 19-én reggel 7-kor kigyulladt egy parkoló Peugeot 206-os motortere a Bolgárkertész utca 50. előtt. Egy arra közlekedő teherautó sofőrje azt látta, hogy a Peugeot motortere alól lángok csapnak ki. Az oltást két ember kezdte meg, de kifogyott az oltókészülékük. A kocsi ablakát betörték, a motorháztetőt felfeszítették, majd a teherautón lévő magasnyomású mosóval megszüntették a lángolást. A végleges oltást a kivonuló tűzoltók végezték el.

Május 22-én délelőtt az Egressy út 69. előtt üzemanyag folyt az úttestre egy Suzuki Swiftből, amit a raj homokkal mentesített.

Lakásfeltörések

Egy Horvát Boldizsár utcai, földszinti lakás tulajdonosa több napja nem adott életjelet magáról. Május 7-én reggel a tűzoltók az ablakon át hatoltak be, az idős hölgyet holtan találták.

Május 12-én 8 óra 21 perckor hívták a rajt egy Félhold utcai, harmadik emeleti lakáshoz, ahol a sérült idős lakó nem tudott ajtót nyitni a mentőknek. Mivel a bejárati ajtót több hevederzár is védte, a tető felől, a feljáró lakatját levágva, alpintechnikával, a konyhaablakot betörve hatoltak be.

Viharkárok

Május 6-án reggel egy gyermek-játszóházra és kerítésre dőlt tízméteres fát daraboltak szét.

Letört, megdőlt fákat mentesítettek május 10-én az Istvánmezei út 1-3-nál, a Kerepesi út 54-nél, május 11-én a Szentmihályi út 12-14-nél, május 15-én a Róna utca 183-nál, másnap pedig a Tatai út 85. szám előtt, ahol egy fa egy Opel Omegára és kerítésre zuhant. Május 16-án az Angol utca 25-nél, a Mirtusz utca 4-nél, május 17-én éjjel a Szatmár utca 15-nél dolgoztak a fűrészek, este 10-kor az Egressy út 112-be hívták a rajt, ahol megdőlt a trolimegállónál lévő, építkezési terület fém védőkordonja. Mivel a kordont nem tudták biztonságosan rögzíteni, a megállót és környékét lezárták.

Szintén május 17-én az Örs vezér tere 16. szám előtt dolgozott a raj, ahol két 20 méteres fa négy autóra dőlt, ezekből kettő súlyosan megrongálódott. Délután a Fogarasi út 186-nál mentesítettek, itt két nyárfa dőlt egymásra, veszélyeztetve a környező épületeket, valamint a Korong utca 9-nél, itt egy fa az úttestre és egy Toyotára zuhant.

Május 18-án az Erzsébet királyné útja 46. szám alatti ház tűzfalát az erős szél megbontotta és öt méter szélességben kifelé döntötte, a helyszínt lekordonozták.

Május 25-én a Lőcsei, Csertő, Szervián utcákban kellett sérült fákat kivágni.

A nagy mennyiségű eső is sok gondot okozott és okoz most is. Például május 15-én az Ifjúság útja 1-3-nál, a Stadionok előtti útszakaszon 50 köbméternyi vizet szivattyúztak ki, ami a csatornákból folyt vissza és veszélyeztette a közeli szálloda gépházait.

Május 16-án reggel a Cházár András utca 2/c. alatti épület liftaknájából távolították el a másfél méter magasan álló esővizet.

Szeméttüzek

A Rákospatak utca 58. előtti szelektív hulladékgyűjtő két égő tartályát május 8-án éjjel, egy Kassai téri buszmegálló sárga szemetesét május 25-én délután oltották el egy-egy D sugárral.

Méhek és a kalcium

Egy Miskolci utcai családi ház udvarán szőlőtőkére telepedett méheket távolítottak el a tűzoltók. Érdemes tudni, hogy – amíg orvos nem kerül elő – rovarcsípéskor nagyobb adag kalciumot hasznos bevenni, valamint Salvus vízzel, vagy ecetes vízzel borogatni.

Zárlat

A Bethesda utcai nyugdíjasház második emeleti lakórészében 5 négyzetméteren égtek a fali vezetékek május 21-én este. Az előszoba kormozódott, a lakrész füsttel telítődött, senki nem sérült meg.

XVI. kerület

Dőltek a rácsok

Május 5-én este 7 óra után riasztották a tűzoltókat a Thököly út elejére, ahol a viharos szél a piacfelújítás védőrácsait az út teljes hosszában az úttestre döntötte.

Fakárok

A kerületben az alábbi helyszíneken távolítottak el sérült fákat: május 15-én a Szent Korona utca 66-nál, az Albán utca 10-nél. Május 16-án Lakó utca 3-nál, Csinszka utca 64-nél, Pirosrózsa utca 41. számnál.

Május 17-én az Érsekújvár utca 7-nél dőlt kerítésre egy fa, a János utca és Budapesti út kereszteződésénél szintén kitört egy.

Május 18-án a Monoki utca 54-nél egy fa a villanyvezetékre dőlt.

Május 20-án a Baross utca 247-nél a megdőlt fa épületet és vezetékeket veszélyeztetett, a Szlovák út 39. szám előtti buszmegállóban a járókelőkre jelentett balesetveszélyt.

Május 25-én a Lándzsa utca 25-nél, a Hunyadvár utca 35-nél, az Újszász utca 75-nél dolgoztak a tűzoltók; ez utóbbi helyen villanyvezetékek és egy ház kerítése károsodott.

Agglomeráció

A májusi hétvégén lehullott jelentős mennyiségű eső, valamint az erős szél ismét sok munkát adott a gödöllői tűzoltóknak. Nagyszámú vízszivatás, valamint a kidőlt fák eltávolítása volt a feladat. Rövid időre a megáradt Galga patak is problémát okozott, azonban ez rövid idő alatt megoldódott, a tűzoltóság igénybevételére nem volt szükség. Két esetben kellett áradás miatt Jász-Nagykun-Szolnok megyébe segítségnyújtásra vonulni vagyon- és életmentésre.

Elbomlott a hétvégi ház

Egy elbontás jeleit mutató hétvégi ház tüzéhez riasztották május 20-án a gödöllői tűzoltókat a bagi Dutka dűlőbe. Itt egy kb. 50 négyzetméteres romos hétvégi ház tetőszerkezete égett teljes terjedelmében – megmenteni nem lehetett, de annyit sikerült elérni, hogy a a tűz a közeli épületekre nem terjedt át.

 
IMG_4341

Zuhogó esőben házra dőlt egy fa május 25-én éjjel a Rákosi úton
a Diófa utca közelében – fotósunk képéről jól látszik a szokatlan májusi ítéletidő...

 

 
100524_tesco_2
Tűz a Tescoban. Május 24-én délután tűz ütött ki az ott végzett felújítási munkák következtében a Fogarasi úti Tesco ruházati részlegében, 6-7 négyzetméteren égtek a ruhaneműk és a polcok. A tüzet a dolgozók nagyrészt eloltották, a tűzoltók a fali tűzcsapról nyert vízzel fejezték be a munkát.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez