Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28662341
   « Vissza

Asztrológiai útmutató az Oroszlán jegyében

 « Horoszkóp, asztrológia 
2010. július 21.
 

A kőbe zárt kard 

Augusztus az Újkenyér hava, jelenleg az év nyolcadik hónapja. A római naptárban azonban Sextilis, azaz hatosimage009 nevet kapta, utalva arra, hogy az akkori új év márciussal kezdődött – március az asztrológiai új év hava is, mivel itt ér körbe a 12 zodiákus. Különös módon az augusztus 31 napos, mivel Augustus császár ugyanannyi napot akart, mint Caesar (július hava).

A Nap az Oroszlán jegyébe való lépésével uralomba kerül, helyzete megerősödik. Saját bensőnkben ez az öntudat, az önvaló, az ego fejlődését, vagy porba hullását jelenti aszerint, hogy mennyire tudjuk ebben az időszakban kifejleszteni azokat a képességeket, melyekre lehetőséget kapunk. Nézzük át ezeknek a feladatoknak a sorát, hogy napfényre hozhassuk a bennünk rejlő kincseket, hogy fényt jutassunk oda, ahol a félelem képzeletbéli takarója árnyakat vetít tudatunk falára és e rémisztő árnyakkal játszik bábjátékot személyiségükön belül.

 

A hónap gigászi feladat elé állít minket. Az igazságot, az igazak kardját kell megtalálnunk és kihúznunk a kemény sziklából. Az igazság nem jelent mást, mint saját belső tudásunkat, azokat a belsőnkben már megszületett válaszokat, melyeket nem merünk felvállalni. Fordítsuk le ezt a mindennapok nyelvére. Évek óta halogatunk egy munkahelyváltást, egy kellemetlen kapcsolatból történő kilépési lehetőséget, vagy akár egy önmagunknak tett régi ígéretet életmódváltásunkkal kapcsolatban. A helyes döntést, a helyes útra való belső indíttatást tudjuk ugyan „mi lenne a helyes, mi tenne boldoggá”, de a döntés következményekén felmerülő ideiglenes kellemetlenségeket nem merjük vállalni. Ez most megváltozik, mert nem lehet tovább halogatni. A kellemetlenség meg kell, hogy történjen, mert be kell, vagy fel kell ismerni a dolgok mögött rejlő belső célt, a fejlődést, a kibontakozást, amit egy, már nem hozzánk tartozó helyzet akadályoztat.

Hogyan is történhetnek meg ezeket a kellemetlenségek? A gazdasági válság legfőképp a fogyasztói társadalom alapvető felesleg felhalmozódását és a szükségtelen dolgok megvételét akadályozta meg azzal, hogy anyagi helyzetünk instabilabb, labilisabb lett, az izlandi vulkánkitörések a dolgok elől való elmenekülés, utazás energiáit korlátozta és megmutatta, hogy pillanatok alatt a füst és porfelhő homályába tudja belekényszeríteni „szárnyalni” kívánó egónk túl nagyra nőtt ábrázatát. Közel egy hónapja pedig a hazánkban történő árvíz sújtotta településekre összpontosult a figyelem, mely összefogásra, a fájdalom és szomorúság kisírására kényszerített minket. Akkor a víz elem, mint az érzelmi élet rendberakását szorgalmazta, most a tűz és föld elem, azaz az akarat, az agresszió, a cselekvőképesség és a felelősségteljes tett kerül összetűzésbe. Ideje felismerni, hogy az akaratosságot arra használjuk-e, hogy tovább tudjunk lendülni a már halott, elmúlásra készülő dolgokon – például egy látszat-kapcsolaton –, vagy arra használjuk, hogy fenntartsuk ezeket összeszorított foggal, érezve legbelül, hogy helytelen, szörnyű merényletet követünk el önmagunkkal szemben. A hétköznapokat és társadalmunkat tekintve összeütközésekre kell számítanunk, szó szerint és képletesen is.

Vasúti, valamint a légi közlekedésben bekövetkező balesetekre számíthatunk. Érdemes ezeket az eszközöket az Oroszlán havában kerülni. A kis buszok, kisebb teherautók összeütközése is a bolygóanalógiák között szerepel. Az augusztusi nyaralásra való készülődés közben képzeljük magunk elé az odavezető utat úgy, hogy minden a legnagyobb rendben történik.

Egészségügyi vonatkozásban a hónap a máj akut, gyulladásos megbetegedésére hívja fel a figyelmet, valamint idegzsábát, idegrendszeri megbetegedést jelez. A levertség, fáradtság, a túlzott meleg miatti figyelmetlenség balesetveszélyes helyzetbe sodorhatja áldozatát, így fontos, hogy csak akkor induljunk útnak, ha muszáj, és minden esetben legyen nálunk valamilyen frissítő.

Az Oroszlán-jegy a bátorság és nemesi szív hava is egyben. A „jól” működő oroszlán részünk uralkodni kíván, méghozzá mások helyett önmagán. Ha a bennünk rejlő nemesi szív szava indulásra késztet minket, saját uralkodói természetünket előtérbe helyezve, bátorságot gyűjtve kívánom mindannyiunknak, hogy legyen erőnk megtenni azokat a lépéseket is, melyekről azt hisszük, képtelenek vagyunk meglépni. Egy ehhez bátorságot adó Roosevelt idézettel zárnám az összefoglalót:

„Erőt, bátorságot és önbizalmat nyersz minden olyan alkalommal, amikor valóban megállsz, hogy a félelem arcába nézz – ehhez azonban olyat kell tenned, amit úgy vélsz, nem vagy képes megtenni.” (Franklin Delano Roosevelt)                Laki Beáta

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez