Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28664411
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2010. július 21.
 

Tűzoltósági hírek

XIV. kerület

Szerencsés baleset

Június 13-án 17 órakor a Városligeti körút 11-be hívták a tűzoltókat, ahol a vakoknak fenntartott kertben egy 20 méter magas fáról egy nem látó férfira zuhant egy hatméteres ág. Szerencsére az ág csak kisebb sérüléseket okozott az illető hátán, a mentők a helyszínen látták el. A raj feldarabolta az ágat, a fát körbekordonozta és átadta a helyszínt a gondnoknak, aki megvárta a kertészeti vállalat szakembereit.

Kigyulladt szennyestartó

Június 13-án éjjel egy Ond vezér úti, harmadik emeleti lakásban kigyulladt – gondatlanság miatt – egy gyékényből font szennyesruha-tartó, a tűz átterjedt a szekrénysorra is. A lakás füsttel telítődött, egy személyt füstmérgezéssel az Erzsébet kórház toxikológiájára vitt a mentő.

Csőtörés a tizediken

A bejárati ajtót feltörve hatolt be a raj június 14-én reggel az Egressy út 75. szám alatti toronyház egyik tizedik emeleti lakásába, ahol csőtörés történt. A víz eláztatta majdnem az egész házat.

Betegmentések

A mentősök június 15-én hazaszállítottak egy túlsúlyos férfit a Wesselényi utcai lakásához, ahová a tűzoltók segítették bevinni kézi erővel.

Július 4-én délután egy Szentmihályi úti, kilencedik emeleti lakásból a tűzoltók vittek le egy életveszélyes állapotban lévő beteget a mentősök kérésére.

Július 6-án reggel a mentők nem tudtak bejutni a beteghez egy Telepes utcai, földszinti lakásba. A raj a vasajtó rácsát felfeszítve nyitott utat.

Hulló vakolat

A Thököly út 89. előtti buszmegállóba a közeli házról vakolat- és stukkódarabok potyogtak, veszélyeztetve a közlekedőket. A raj június 15-én reggel III/létra segítségével eltávolította a meglazult részeket és a helyszínt lekordonozta.

Méhek

A Kerékgyártó utca 71-nél a járda melletti fára telepedett méhrajt távolítottak el június 18-án kora este.

Tűz a trafóházban

Június 18-án este fél 7-kor riasztották a rajt a Rákosrendező pályaudvar Fiókműhely trafóállomásához. A négy négyzetméteres helyiségben károsodtak a műszaki berendezések, a szomszédos helyiségek is füsttel telítődtek, a tetőzet kátrányszigetelése megolvadt. A trafóállomás melletti épület tetejének fa részei 20 négyzetméteren megégtek.

Konyhatüzek

Június 19-én este a tűzhelyre tette az ételt a háziasszony a Csertő utcai, hetedik emeleti lakásának konyhájában, majd átnézett a szomszédhoz. A nagy füstre való tekintettel kijövő tűzoltókat ő maga engedte be a lakásba.

Késő este a Bagolyvár utcai kollégium portáján a rezsón felejtett kávéfőző füstölt, amit a portás a raj kiérkezése előtt megszüntetett, így csak a szellőztetés maradt a tűzoltókra.

Június 29-én délután egy Szobránc utcai, első emeleti lakásban okozott bajt a feledékenység, a tűz átterjedt az elszívóra, konyhabútorra, a lakás bekormozódott.

Július elején egy Nagy Lajos király úti lakás telítődött korommal a sütőben hagyott étel miatt.

Foci

Egy Korong utcai társasház idős lakója nem adott életjelt magáról. A kihívott mentők kérésére a raj június 28-án este levágva az ajtó biztonsági láncát, behatolt a lakásba, ahol az illető elmerülten nézte a TV-t.

Közlekedési mentések

Június 21-én este fél nyolckor egy Suzuki Swift három Agip zászlórudat ütött ki, majd oldalára borult az Ógyalla utcában. Vezetője könnyebben megsérült, a kocsit a raj állította kerekeire. Július 1-én éjjel útfelbontásból származó gödörbe csúszott egy Seat Cordoba az Egressy út 75-nél. A tűzoltók kézi erővel emelték ki.

Gázolt egy IC-vonat a Zuglói vasútállomáson július 2-án este. Az áldozat nem szorult a szerelvény alá, így a tűzoltók bevonultak. Július 3-án 11-kor egy álló Opel Astrába hajtott egy Opel Vectra a Hungária körút 59-nél. Két személyt kórházba vittek.

Július 4-én este a Fogarasi út és Pillangó utca sarkán betonoszlopon akadt fenn egy Ford Galaxy, a raj leemelte. Személyi sérülés nem történt.

XVI. kerület

Műszaki mentések

Június 26-án délben a Csömöri út 126. szám előtt egy Toyota ütközött egy Opellel, négyen könnyű sérüléseket szenvedtek. A raj áramtalanította az autókat, és a kiömlött üzemanyagot mentesítette. A raj kézi erővel szabadított ki egy Hyundai Portert június 28-án este, mert az elakadt a Gusztáv utca folytatásában lévő földúton. Június 29-én 18 órakor egy Suzuki Swift karambolozott egy Peugeot típusú autóval az Arany János utca 55-nél. Egy villanyoszlop kidőlt, egy sérültet a Baleseti kórházba szállítottak, a raj megszüntette a forgalmi akadályt.

Konyhatüzek

Sütőbe felejtett étel égett egy Vámosgyörk utcai családi házban június 12-én. A rajt 13 óra 44 perckor riasztották, a behatolás során sérült a kazettás bejárati ajtó és az amelletti ablak. Július 2-án este egy Vak Bottyán utcai, földszinti lakásban sütés közben gyulladt ki az olaj, amit a „tettes” letakarással eloltott.

Segítség a mentőknek

Június 19-én éjjel egy idős hölgy rosszul lett Lándzsa utcai, második emeleti lakásában. A raj a nyitott erkélyajtón át behatolt és ajtót nyitott a mentőknek, akik a helyszínen látták el a beteget.

Fa- és vízkárok

A nagy záporok, viharok sok munkát adtak a tűzoltóknak, főleg a múlt hónap közepén. Például akácfát távolítottak el, ami vezetékekre dőlt a Sándor utca 4-nél. A Szárnyaskerék utca 41-ben harminc méteres, 1 méter átmérőjű fa dőlt a családi házra, a tetőt 60 négyzetméteren beszakította, a kéményt megbontotta, az ereszt leszakította. A Lőtér utcában úttestre, kerítésre dőlt egy 30 méteres fa, villanyvezetékeket leszakítva, egy villanyoszlopot kidöntve. A Cibakháza utca 20-nál Elmű-vezetékek sérültek két fától. Úttestre, épületre, kerítésre és vezetékekre zuhant egy 10 méteres fa a Thorma János és Grúz utca sarkán. A Mária utca 86-nál egy VW Golfra szakadt egy faág. Az Újszász utca 49-ben egy autószerelő műhely alatti 150 négyzetméteres pince másfél méter magasan telt meg esővízzel. Az Album utca 43. alatti ház pincéjében fél méteres víz állt. Károsodtak a szerszámok, bútorok, egy Wartburg személyautó, valamint tenyészállatok pusztultak el egy Szilágyi Mihály utcai garázsban, ahol 40 centiméter magasan állt a víz.


100710_csomor_1
 Felnyársalta a kerítésdísz a bokáját. Csömörön, egy családi ház kertjében egy idős asszony a kerti munkák végzése közben a létráról leesett, és rázuhant az alatta lévő vaskerítésre, melynek egyik hegyes rúdja átszúrta a bokáját, július 10-én. A tűzoltók feszítő-vágó segítségével a vaskerítés-részt levágták, hogy a sérültet mentőhelikopterrel kórházba szállíthassák.

 

 

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez