Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28664382
   « Vissza

Interaktív oktatóközpont Sashalmon

 « Cikkek és hírek 
2010. október 6.
 

A Sashalmi Városközpont Rehabilitációját az Európai Unió 686 millió Ft-tal támogatta. Az önkormányzati önrésszel együtt 1,6 milliárdos beruházás során új piac épül Sashalmon, mellette egy rendezvény- és sportcsarnokot is felépítenek. Már részben vagy teljes egészében befejezték az utak és parkolók építését, lassan befejezik a Sashalmi sétányt, és már felújították a Havashalom parkot. Az uniós támogatásnak azonban volt egy feltétele: a nyilvánosság biztosítása. Erre pedig nem volt elegendő a helyi sajtón keresztül tájékoztatni a kerület lakosságát a beruházás részleteiről, hanem egy információs pontot is létre kellett hozni. Ezt a pontot június elején adták át a Margit utca és a Sashalmi sétány sarkán. Az épület azonban egész nyáron talány maradt a helyi emberek számára. Senki sem tudta ugyanis, hogy mit keres a piac mellett az az üvegkalitka. A tanácstalanságot csak növelte a nyári focivébé, melynek meccseit az információs pont nagy képernyője is sugározta. A piacra járó embereket azonban ez se nagyon érdekelte. Ugyanakkor mindenképpen a pozitívumok közé kell sorolnunk, hogy az elmúlt három hónapban senki sem próbálta megrongálni az épületet.

Szeptember utolsó napján aztán eldőlt, hogy a jövőben mi is lesz majd a szerepe ennek az információs pontnak. A Sashalmiinetraktiv_Img_5936Városközpont Rehabilitációja beruházás első üteme lassan ugyanis a végéhez közeledik. Az ötletgazda Kovács Raymund alpolgármester volt, aki azt találta ki, hogy az információs pont egy interaktív oktatóbázis legyen. Az épület stratégiailag jó helyen található, számos iskola számára elérhető távolságban van, ezért ez a kezdeményezés remélhetőleg vonzani fogja a diákokat.

– Az információs pont memóriájába három tananyag került – mondta Kovács Péter polgármester a szeptember 30-i avató ünnepségen, melyre valamennyi kerületi oktatási intézmény (iskola és óvoda) vezetőjét meghívta. – Ebből kettő interaktív lesz, ezt ugyanis nagyon szeretik a diákok. Az egyiknek a címe „Tanösvény” lesz, és a kerületben őshonos növényeket mutatja be. Ez inkább az óvodás és az alsós gyerekek számára nyújthat új ismereteket. A másik csomagban pedig a helytörténeti tudnivalókkal ismerkedhetnek a gyerekek. Ezt pedig inkább a nagyobb, a felső tagozatos vagy középiskolás diákok fogják majd használni. A harmadik tananyag már nem interaktív, de biztos, hogy sok új ismerettel szolgál. Egy rövid oktatófilm keretében bemutatja a kerületben egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Nordic Walkingot. (S)

 

 

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez