Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28659619
   « Vissza

Közlekedési balesetek

 « Balesetek 
2010. október 20.
 

XIV. kerület

Kanyarodás közben

Október 5-én a reggeli órákban gyalogosgázolás történt az Öv utca és az Erzsébet királyné útja kereszteződésében. Egy Honda Civic vezetője jobbra kanyarodás közben nem volt eléggé figyelmes és óvatos nem vette észre a gyalogátkelő helyen haladó gyalogost, ennek következtében elütötte a hölgyet, aki a földre esett és combnyaktörést szenvedett. A mentők a sérültet az Árpád kórházba szállították.

Figyelmetlen sávváltás

Október 6-án a délutáni órákban egy Suzuki GSX típusú motorkerékpár közlekedett a Hungária körúton a Thököly út irányába a külső forgalmi sávban, amikor összeütközött egy Suzuki Ignis típusú személygépkocsival, amely a középső sávból áttért a külső forgalmi sávba. A motoros a baleset következtében vállsérülést szenvedett, ezért a mentők az Árpád kórházba szállították.

Sérült a vétlen

Október 11-én este egy Rover Mini típusú személygépkocsi közlekedett a Colombus úton a Thököly út irányába, amikor a Korong utca kereszteződésében egy balról érkező Opel Agila személygépkocsi vezetője nem adott neki elsőbbséget. Ennek következtében a két gépkocsi összeütközött. Az okozó elismerte a felelősségét. A vétlen sofőr könnyebb fejsérülést szenvedett, őt a mentők a Honvéd kórházba szállították.

Gyalogos a tilosban

Október 12-én kora délután gyalogosgázolás történt a Hungária körút és a Thököly út kereszteződésében. Egy Skoda Octavia közlekedett a Thököly úton a belső forgalmi sávban, amikor a fenti kereszteződésben egy gyalogos a tilos jelzés ellenére próbált átszaladni a gyalogátkelő helyen. A gépkocsi vezetője ezt észlelte, vészfékezett, de ennek ellenére elütötte a hölgyet, aki nyolc napon túl gyógyuló kéz-, csípő- és fejsérülést szenvedett. A mentők az Árpád kórház Traumatológiájára szállították.

XVI. kerület

Ki volt a tettes?

Október 1-jén kora délután leparkolt a Csömöri út 198. szám elé egy Suzuki Swift tulajdonosa, majd bement az épületbe egy előadásra. Amikor kijött látta, hogy a gépkocsija bal első ajtaja megrongálódott. Az út túlsó oldalán állt egy Fiat, aminek a lökhárítóján karcolás nyomok voltak láthatóak. Ebből a Suzuki tulajdonosa azt a következtetést vonta le, hogy a Fiattal rongálták meg az ő autóját és feljelentést tett a rendőrségen. Az ügyben szabálysértési eljárás indult.

Elment a helyszínről

Október 4-én kora délután egy Hyundai típusú személygépkocsi tolatott ki a Jókai utca 5. szám előtti parkolóból és eközben a bal első tükrével nekiment a mellette parkoló Suzuki típusú személygépkocsi jobb hátsó ajtajának. Egy hölgy látta az esetet, próbálta visszatartani a károkozót, de az elment a helyszínről. A szemtanú átadta a Hyundai rendszámát, a rendőrség szabálysértési eljárás keretében vizsgálja az ügyet.

Bringás is volt...

Október 5-én reggel egy személygépkocsi közlekedett a Rákosi úton a Szlovák úthoz. Vezetője az elsőbbségadás kötelező jelzőtáblánál megállt és mivel a jobbról érkező Opel fényszórójával jelezve lemondott javára az elsőbbségéről, megkezdte a kanyarodást balra. Eközben kiabálásra lett figyelmes, ezért azonnal megállt, de ekkor már a balról érkező kerékpáros nekiütközött és elesett. Értesítette a mentőket és a rendőrséget. A biciklist csípő- és lábsérüléssel vitte el a mentő.

Gyalogos a sötétben

Október 5-én este a Lándzsa utcában történt gyalogosgázolás. A Lándzsa utcai ABC előtt két személy kívánt áthaladni az út túloldalára, amikor a bolt melletti kis utcából kikanyarodó Mazda típusú személygépkocsi egyiküket elütötte. A gyalogos a földre esett és jobb lábtörést szenvedett.

Elrepült a motoros

Október 6-án a déli órákban egy motorkerékpáros közlekedett a Veres Péter úton a belváros irányába, amikor Hősök fasora kereszteződésében a sárga jelzés miatt lassító, majd megálló Renault jobb oldalának ütközött, ezután pedig az ugyancsak tilos jelzés miatt a jobb oldali sávban várakozó Dacia hátsó részének ment neki és legvégül a motor az oldalára borult. A vezetője jó pár métert repült, majd mozdulatlanul feküdt a földön, de kis idő múlva megmozdult. Szemtanúk elmondása szerint nagy sebességgel érkezett a két gépkocsi közé. A kiérkező mentők megvizsgálták és megállapították, hogy nem szenvedett sérülést, ellátásra nem szorul.

Ellentmondó helyzet

Október 8-án a délutáni órákban egy Mazda típusú gépkocsi haladt a Rákóczi úton, vezetője a Rákosi úti kereszteződésben megállt a Stop táblánál. Elmondása szerint ekkor hátulról nekiment egy Suzuki Ignis. A Suzuki vezetője szerint viszont a Mazda vezetője felengedte a féket és hátragurult, a vonóhorga pedig beakadt a Suzuki lökhárítójába. A suzukis dudált, ekkor a Mazda sofőrje előre gurult és letépte a lökhárítót. Egyik fél sem ismerte el a felelősségét, az ügyben szabálysértési eljárás indult.

Befordult az árokba

Október 8-án este a Csömöri úton közlekedett egy Mercedes S320 típusú személygépkocsi a Szlovák út irányába. A gépkocsi vezetője a Szlovák útra kis ívben kívánt jobbra kanyarodni, de eközben elvesztette az uralmát a gépjárműve felett és a betonárokba hajtott. Ezt követően a jármű vezetője otthagyta a megrongálódott gépkocsit, és telefonon a helyszínre rendelt egy autómentőt, hogy azt szállítsa el. A lakossági bejelentésre kiérkező rendőröknek ő mondta el, hogy hol található meg a jármű tulajdonosa. Felkeresték a lakcímén, ahol elismerte, hogy vezetés előtt alkoholt fogyasztott, ezért a rendőrök elvitték vérvételre.

Elhajtott az okozó

Október 9-én egy Renault Twingo típusú személygépkocsi várakozott a Szabadföld úton a fényjelző készülék piros jelzésénél, ahonnan balra szándékozott kanyarodni. Miután a kanyarodó sávnak szabad jelzése lett, a gépkocsi vezetője megkezdte a kanyarodást az Ostoros útra. Ekkor Gödöllő irányából, szemből érkezett egy sötét színű Renault személygépkocsi, ami nekiütközött a Twingo bal elejének, majd vezetője megállás nélkül elhajtott a belváros irányába. Rendszám alapján keresik az okozót, szabálysértési eljárás keretében.

Kisbusz a síneken

Október 11-én délután egy Citroën kisbusz vezetője leparkolt a Veres Péter út szervizútján, majd bement az egyik üzletbe. Kis idő múlva a járókelők értesítették, hogy a gépjárműve elindult hátrafelé és a HÉV-síneken kötött ki. A sofőr elmondta, hogy nem használt kéziféket, ezért szabadulhatott el a Citroën. A BKV forgalomirányítója leállította a HÉV-közlekedést, amíg a tűzoltók leemelték a sínekről a kisbuszt.


DSCN1122
 

Látványos baleset, sérülés nélkül. A cinkotai parton haladt lefelé a Szabadföld úton egy VW Kistarcsa irányából, majd ahol balra már a házak kezdődnek, a vezető lelasított, kitette az indexet, és balra kezdett volna kanyarodni. Eközben nem vette észre, hogy egy KIA már közben belekezdett a lassuló kocsisor előzésébe. Az ütközés ugyan nem volt túl nagy, ám ettől az előzést végző autó áttért a szemközti sávba, ott kidöntötte a betonárkot védő korlátot, majd fejjel beborult az árokba. Isteni csoda, hogy a baleset valamennyi résztvevője sérülés nélkül úszta meg az ütközést (ennek talán az lehet a magyarázata, hogy az egyik balesetező fél erősen Istenhívő, miként erre a körülmények tisztázása során hivatkozott is, mondván, hogy ő már csak vallási okból sem hazudhat). A balesetet bekövetkezéséért viszont egyik fél sem vállalta a felelősséget, így azt majd a szabálysértési eljárás tisztázza.


101012_Gizella_2
 

Beesett a fülke mögé. Nem mindennapi bejelentést kaptak október 12-én a zuglói rendőrök. Egy állampolgár azért hívta az ügyeletet, hogy jelezze, a Thököly út és a Gizella utca sarkán a telefonfülke és a mögötte levő betonkerítés közé szorult egy férfi. A helyszínre kiérkező rendőrök a fülke és a betonkerítés közti 25-30 cm-es résben megtalálták a szorult helyzetben levő férfit. A pórul járt embernek a csípője a kerítés lábazatán, a feje és a felsőteste pedig lent, a földön volt. Elsőre viccesnek tűnt a szituáció, ám a rendőröknek hamar szembesülniük kellett a helyzet komolyságával. A férfit ugyanis a rendőrök sem tudták kiszabadítani. A mentősök szerint életveszélyessé vált helyzetet végül a tűzoltók oldották meg. Nekik is csak úgy sikerült a férfit kiszabadítaniuk, hogy flexszel elvágták a telefonfülke lebetonozott lábait, és a fülkét kézi erővel odébb rakták. A súlyos állapotban levő férfit azonnal kórházba szállították, így egyelőre nincs arra magyarázat, hogy miként esett be fejjel lefelé a telefonfülke mögé.

101012_Gizella_1
 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez