Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.18. csütörtök
Andrea, Ilma
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28770683
   « Vissza

A polgármester és az alpolgármesterek bemutatkoztak Zuglóban

 « Portaszolgálat 
2010. november 17.
 

Miután végleg eldőlt, hogy dr. Papcsák Ferenc nem lehet egyszerre elszámolásügyi kormánybiztos, illetve zuglói polgármester, és a Fidesz országgyűlési képviselője az előbbi tisztségéről az utóbbi javára lemondott, már teljes egészében a XIV. kerületi közügyekre koncentrálhatott a politikus. Dr. Papcsák Ferenc megújult erővel és energiával vetette bele magát a munkába. Első lépéseként a helyi intézményekkel, azok vezetőivel ismerkedett meg. Mivel egy akkora kerületben, mint Zugló, egy-két hét alatt lehetetlen lett volna mindenkit felkeresnie, egy négyalkalmas fórumot kezdeményezett a kerület vezetője.

A Szent István Zeneiskola Columbus utcai Zeneházában megrendezett négy eseményre a kerület összes
 
DSCF0109

Az iskolák vezetői­vel való találkozásra meghívták Mendrei Lászlót,
a Pedagógusok Demokratikus Szakszerveze­tének újdonsült elnökét is,
aki az új közoktatási törvény eddig napvilágot látott részleteit
elemezte a közönségnek

intézményének vezetője meghívót kapott. November 10-én a kerületi bölcsődék és óvodák vezetői voltak a fórum résztvevői, másnap, november 11-én pedig a kerületi általános- és középiskolák igazgatói, helyettesei voltak a meghívottak. Ez utóbbi rendezvényre azonban nem csak az önkormányzati fenntartású intézmények vezetőinek, hanem valamennyi, kerületben található oktatási intézménynek postázták a meghívót. A két fórumon egyrészt dr. Papcsák Ferenc köszöntötte a résztvevőket, majd dr. Ferdinandy István oktatásért felelős alpolgármester vázolta az önkormányzat elképzeléseit. Felszólalt még dr. Iliás Lajosné közoktatási szakértő, a polgármester oktatási tanácsadója is. Az iskolák vezetői­vel való találkozásra meghívták Mendrei Lászlót, a Pedagógusok Demokratikus Szakszerveze­tének újdonsült elnökét is, aki az új közoktatási törvény eddig napvilágot látott részleteit elemezte a közönségnek.

A fórum (lapzártánk és megjelenésünk után) november 16-án a szociális és egészségügyi intézmények, valamint az egyházak képviselőivel, november 19-én pedig a zuglói közművelődési intézmények, sportegyesületek és felsőoktatási intézmények vezetőivel való találkozásokkal fog majd folytatódni. Ezeken a rendezvényeken a polgármester mellett a másik két alpolgármester, Kovács Balázs és Rozgonyi Zoltán, illetve az adott területek tanácsadói is bemutatkoznak majd.

– Szükségét érzem, hogy személyesen találkozhassak az intézmények vezetőivel – mondta a polgármester. – Egyrészt, hogy ők is megismerhessék az önkormányzat elképzeléseit, másrészt, hogy mi is megtudjuk, milyen problémákkal küzdenek, miben tudnánk segíteni nekik. Ezt a kötetlen párbeszédet a jövőben is folytatni kívánjuk.

A polgármester elmondta, hogy a szakterületekért felelős alpolgármesterek még ebben az évben végiglátogatják az intézményeket, és az ő tapasztalataikat is figyelembe veszik a 2011. évi költségvetési koncepció tervezésekor. (M)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez