Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28655745
   « Vissza

Megnyílt az új Sashalmi piac

 « Portaszolgálat 
2010. december 15.
 

 

 Megnyitott a megújult Sashalmi Piac II. üteme is

(A piacon lévő üzletek bemutatkozása lentebb olvasható)

A piacmegnyitó esti koncertjeiről készült videofelvétel IDE KATTINTVA megtekinthető.

  img_1928

Szatmáry Kristóf államtitkár még sashalmi önkormányzati képviselőként kezdett foglalkozni a beruházással – a kép hátterében Kovács Péter polgármester és dr. Láng Zsolt, a fejlesztési tanács társelnöke

img_1939

 

 img_1952

Az ünnepélyes megnyitó befejezéseként, a szalagátvágás után Kovács Péter polgármester gratulál Kozma Viktornak, a Sashalmi piacot üzemeltető önkormányzati cég vezetőjének

Az ünnepélyes szalagátvágásra a sűrű tömeg közepén, az ökopiac bejáratánál került sor, s a nemzeti színű szalag felszabdalása és kiosztása után Kovács Péter nagyot jattolt Kozma Viktorral, a piac üzemeltetőjével. Ezután már a bulin volt a hangsúly, előbb Kovács Kati, majd Hevesi Tamás lépett színpadra, majd a Budapest Bár következett, amely élő koncerttel, egészen különleges felállással és műsorral, a múlt század nosztalgikus világába andalította a közönséget. (F)

  

Újabb üzletek a Biopiacon
 
  
 
 img_1883
 
 img_1875
  
img_1888

A szeptember elején megújult Sashalmi piacon új színfoltot jelent a ZÖLDSÉG-GYÜMÖLCS BIOTERMÉK üzlet, mellette a FELVÁGOTTAK, SONKÁK SAJTOK boltja, melyekben régi ismerősként üdvözölhetjük Horváth Kálmánt és családtagjait, akiket a régi piacra járók a CBA melletti korábbi Horváth Húsüzletből ismerhetnek igen jól. A kereskedőcsalád híres arról, hogy üzletükben mindig kiváló árukat lehet vásárolni, és ebben most sem kell csalódniuk a kedves vásárlónak.
– Nagy forgalom, kicsi haszon – foglalja össze az új zöldség-gyümölcs üzlet filozófiáját Horváth Kálmán. Mint elmondja, a nagy alapterületű üzletben és az előtte lévő asztalos árusítóhelyen szinte nagykereskedelmi árakon kínálják a kiváló minőségű árukat, és ezzel az a célja, hogy a kerületben és a környéken lakók ne a Bosnyák térre vagy Újpalotára járjanak vásárolni, hanem ide, a Sashalmi piacra. Miért is mennének máshová, amikor itt igen alacsony áron hozzájutnak mindenhez.
Csak a példa kedvéért: tojásból háromféle méret kapható, a legkisebb 19 forintért a közepes 28-ért, az extra nagy pedig 31 forintért. Burgonyából kétféle is van, Rózsa és Ella, ezeket 60 forintos kilónkénti áron kínálják. Az áruk mintegy 70 százaléka biotermék, ide nem értve például a déligyümölcsöket. De az üzlet bármelyik termék árában vállalja az összehasonlítást a konkurens piacokéval.
A beszélgetés során megtudhattuk, hogy Horváth Kálmán korábban több évtizeden át a Zöldért üzletvezetője volt, és tapasztalatait, kapcsolatait felhasználva indította vállalkozását a húsüzlet után a zöldség-gyümölcs piacon. Az árak nem bevezető árak, hanem folyamatosan ezt az árszintet kívánják tartani, megszerezve és megőrizve a vevők bizalmát és elismerését.
Szó esett természetesen a másik üzletről is, amelyben különleges minőségű, olasz és spanyol készítésű felvágottakat, sonkákat, sajtokat kínálnak. Ebben az üzletben a szokásosnál magasabb igényű az áru, és ennek megfelelőek az árak is – az ár-érték arány viszont rendkívül jó, az ínyencek bátran ellátogathatnak ide egy kis finomságért.

A Sashalmi piac biopiac-részlegének megnyitásával elmondhatjuk, hogy Horváth Kálmán és családtagjai meghatározó szerepet játszanak a piac (és részben a kerület) kereskedelmi életében. A már eddig is működő piaci részen található a Horváth Húsbolt, a Biopiac részen a fent ismertetett a ZÖLDSÉG-GYÜMÖLCS BIOTERMÉK üzlet, mellette a FELVÁGOTTAK, SONKÁK SAJTOK boltja, a Rákosi út és József utca sarkánál pedig ugyancsak található egy Horváth Húsüzlet, mellette pedig egy Horváth Zöldségüzlet – mind családi vállalkozásban. Az újabb üzletek megnyitásához gratulálunk, a vevőknek pedig jó vásárlást kívánunk.
 
 
Kertvárosi Bisztró a piacon
 
Szeptember 3-án megnyitott a megújult Sashalmi Piac II. üteme is. Itt kapott helyet egy vendéglátó egység is, a Kertvárosi Bisztró. Míg a piacon többnyire a nyersanyagé a főszerep, itt a Bisztróban a szakács készre alkotja azokat: a büfé jellegű önkiszolgáló étteremben minden szokásos étel megtalálható, nagyon kedvező árakon. Készételek, frissensültek, saláták, sör, bor és üdítők, valamint kávé várja az ide betérőket minden nap. A Bisztró a Thököly út felé is nyitva van, így akkor is a vendégek rendelkezésére áll, amikor a piac már bezárt.
A Kertvárosi Bisztró minőségét a háttérben munkálkodó Ernst László garantálja, aki a Csömöri úti Submarine Station Étterem tulajdonosa. A másfél évtizedes, vendéglátásban szerzett gyakorlat meglátszik az új létesítményen: a praktikus, korszerű konyha (és a kiváló szakács) remekül ki tudja szolgálni a vendégek igényeit – egy hely, ahol kulturált környezetben gyorsan és kedvező áron lehet étkezni. Ernst Lászlót felesége segíti az új vállalkozásban, akivel a nyitás előtti napon össze is futottunk az üzletben. Nagy volt a sürgés-forgás, de azért kedvesen hellyel kínált minket. „Ugye milyen kényelmes?” – mutatta büszkén az ízléses, praktikus, és tényleg nagyon kényelmes, fonottmintás székeket. S valóban: a finom ételek, italok mellett nem elhanyagolható szempont egy kényelmes, vendégmarasztaló ülőalkalmatosság...

  

 Bemutatkoznak az üzletek

(Bővebb információért kattintson a képekre!)

 

  IMG_7126 IMG_7130  IMG_7154

  IMG_7139  IMG_7196  IMG_7192

  IMG_7201  IMG_7185  IMG_7150

  IMG_7235  IMG_7238  IMG_7202

  IMG_7133  IMG_7143  IMG_7198

  IMG_7199  IMG_7229  IMG_7141

 

Karácsony közeledtével mindannyian gondolunk arra is, hogy mi kerüljön az ünnepi asztalra. Kerületünk piaca a következő ajánlattal várja a karácsonyra készülődőket: a hentes üzletben a tojás 19,90 Ft!; megnyitott a halas, ahol élő hal és ponty szelet kapható a karácsonyi ebédhez; hétvégére megérkeznek a fenyőárusok is; aki karácsonyi ajándékon gondolkodik, térjen be a delikát üzletekbe, az ajándék boltba, nézze meg az asztalról áruló árusok portékáját. Érdemes körülnézni a zöldség és gyümölcsárusok boltjaiban is, mert a megújult piacon alacsonyabb árakkal várják a vásárlókat!” – így invitálta elektronikus levélben a leendő vásárlókat (így szerkesztőségünk tagjait is) az új Sashalmi piacra Kozma Viktor, a piacot üzemeltető kft. vezetője.

IMG_7119

Az ünnepélyes szalagátvágásra december 11-én reggel került sor, a képen (balról) Csomor Ervin alpolgármester, Szatmáry Kristóf parlamenti képviselő, Kovács Péter polgármester, Kozma Viktor, a piac üzemeltetője, háttérben Kovács Raymund alpolgármester

November 30-án ugyanis az igért határidőre megnyitották a sashalmi piac felújított szárnyát. A tetővel ellátott létesítményben 29 üzlethelyiséget alakítottak ki, melyet 26 bérlő között osztottak szét. A bérlők nagyobbik része már a régi piacnak is szereplője volt, ami azért is fontos, mert egyrészt a felújítás alatt sikerült megtartani a régi, mindenki által ismert eladók egy részét, másrészt azt is jelenti, hogy az előzetes hírek ellenére az önkormányzat, illetve a piac üzemeltetője, a Sashalmi Piac Kft. mégsem emelte jelentősen az árakat.

Természetesen azért akadnak új árusok is, ám lángosos, a tejivó, a magyar borok boltja, az élő- és tengeri halárus, a delikát üzlet vagy a pékáru bolt megjelenése csak színesíti majd a kínálatot. A színesség azonban nem csak a kínálatra, hanem a környezetre is jellemző. Köszönhetően egy helyi művésznek, aki vállalta, hogy megfesti a boltok feliratát. Akadt olyan üzlettulajdonos több is, aki ezen felbuzdulva cégért is beszerzett, így már patinája is van a modern piactérnek. Szerencsére az átalakítás után érezhető volt a megnövekedett érdeklődés és a forgalmat tekintve folyamatos a javulás. Az embereknek még ismerkedniük kell a régi-új környezettel.

Az első két hétvége komoly bizalomra adhat okot. A legutóbbi szombaton annyian voltak a piacon, hogy egy tűt is nehéz lett volna leejteni. Az új piac nagy valószínűséggel új szokásokat is bevezet majd. Korábban ugyanis megszokott volt, hogy hétfőnként zárva vannak az üzletek, ám az új szárnyon már az első hétkezdetkor találtunk olyan árust, aki nyitva volt. Nem nagy kunszt megjósolni, hogy hamarosan követői is akadnak majd.

S miért jó újra a sashalmi piacra menni? Egyrészt, mert sokkal jobb ebben a kulturált környezetben vásárolni, mint a régi szedett-vedettben. Másrészt, mert a kivitelezés során odafigyelteka vásárlók igényeire: a piac terén több ivókutat, az egyik sarokban pedig fűtött illemhelyeket és egy akadálymentesített WC-t létesítettek. Nem elhanyagolható apróság, hogy a piac bérlői a bérlemény mellé parkolási lehetőséget is kaptak, így egyetlen megállási helyet sem kell elvenniük a vásárlóktól. A tervek szerint a jelenlegi információs pont mögötti területen (ahol most még az egykori HÉV sínei láthatók) újabb parkolókat alakítanak majd ki.

A második ütem építése most vette nagy iramban a kezdetét. A kivitelező versenyt fut az idővel, hisz ahhoz, hogy a tervezett ökopiac, valamint a rendezvény- és sportcsarnok felépítésének a határidejét tartani tudja, még idén hozzá kellene kezdenie az alapozáshoz. Az átadás határ 2011 nyarára van kitűzve, és akkor a kerület eddigi legnagyobb beruházása is befejeződik.             

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez