Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28655755
   « Vissza

Asztrológiai útmutató a Bak jegyében - AZ ÚJ ESZTENDŐ KÜSZÖBÉN

 « Horoszkóp, asztrológia 
2010. december 15.
 

Engedtessék meg, hogy ezúttal az összefoglalóban nagyrészt a január 1-re felállított képlettel dolgozzak, melyből egy komplexebb képet próbálok formálni a következő év alapvető tanúságait illetően. Azért tartom ezt fontosnak, mert a 2010-es év megpróbáltatásai, hangsúlyos traumái oly nagy volumenűek voltak, hogy szinte kézzel fogható az a kérés, vágy, hogy némi predesztinációt, előrejelzést, biztos pontot tudhassunk magunkénak. Megpróbálok némi fogódzót találni, melyben mindnyájan megkapaszkodhatunk egy-egy pillanatra.

Felerősödnek a 2011-es évben a függőségi hajlamok, legyen szó akár szerencsejátékról, akár drogok, cigaretta,image019 bódító szerek, stb. használatáról. Természetesen a kapcsolatokhoz, emberekhez való kóros függőségi állapot is beletartozik ebbe az úgynevezett az addiktív csoportba. Talán ez a menekülési vágy az, amely utat keres arra vonatkozóan, hogy az anyagi lét bizonytalanságát hogyan lehet jobban megélni, vagy az elmúlt év kudarcait feldolgozni. A pszichológia nyelvén szólva a poszttraumás stressz létállapotában lebegünk nagyrészt, ami azt jelenti, hogy a 2011-es évben olyan érzések és vágyak kerülhetnek felszínre, melyeket az előző év megpróbáltatásai idéztek elő. Gondolok itt egy aggodalmasabb, szorongóbb hozzáállásra és ezzel együtt egy dühösebb, ugyanakkor fáradtabb állapotra is. Két részre szeparálódik a lelkünk, egyik részről elfáradt, belefáradt érzések kavarognak bennünk, melyekből próbálunk némi ideiglenes gyógyírt találni. A másik részünk pedig egy edzettebb, kitartóbb, érettebb személyiséget mutat, aki képes fogát is összeszorítva akarattal továbbindulni, vagy elviselni az adott nehézségeket.

A pénzügyek területén akkor érhetünk el valamivel stabilabb helyzetet, ha odafigyelünk a fontos üzleti kapcsolatokra és ápoljuk azokat. Sajnos a korrupció és a kétes üzletekből való vagyonszerzés nagyobb méreteket ölt, ugyanakkor több hivatalos ellenőrzésre számíthatnak azok, akiknek vaj van a füle mögött. Az összekuporgatott, párna alá rejtett vésztartalékokat most bizony elő kell majd szedni, és bele kell fektetni a napi megélhetéshez szükséges összegbe.

A hivatás és munka területén akár bércsökkentéssel is számolhatunk, valamint az adott, megszerzett pozíció elvesztésétől való aggodalmakkal. Érdemes megőriznünk nyugalmunkat, mert az év eleji munkahelyi bizonytalanságból kivezető utat egy magasabb beosztású vezető, vagy nagyobb vállalat hozhatja meg számunkra, de csak akkor, ha kiemelkedünk jó munkabíró képességünkkel, precíz, megbízható természetünkkel.

Január névadója a római isten Janus, kinek két arca a világ kétféle pólusát, a jót és a rosszat, a pozitív és negatív szorosan együttműködő kettősét mutatja. Janus az átjárók és kapuk védője – a Bak-jegy uralkodó bolygóját, a Szaturnuszt is más néven a kapuk őrzőjeként emlegetik. Janus istenség a hímnemű, maszkulin képviselője a hónapnak, nőnemű, istennői mivolta pedig Diána, a holdistennő. A Január, mint kapu a napév váltását, az új esztendő küszöbét jelzi. Az ókorban a napévet is két részre „arcra” osztották, egy felemelkedő és egy hanyatló félévre, a rövidülő és hosszabbodó éjszakák és nappalok váltakozása szerint. Janus tehát az új esztendő kapujának őrzése mellett a két félévre is vigyáz.

Hazánkban az újév első napját kiskarácsonynak nevezzük, a keresztény egyház Jézus körülmetélésének idejeként ünnepli. Úgy tartják, hogy az új esztendő alkalmával való jókívánságokkal és az örömteli elfoglaltságokkal be lehet vonzani az új év sikerességét. Amilyen az újesztendő első napja, olyan lesz az év maga. A szokások közé tartozik a bab, lencse, rizs fogyasztása, melyek a gazdagságot szimbolizálják, valamint a baromfievés tilalma (elkaparja a szerencsét). Az újesztendő első látogatójaként pedig férfit invitáljunk házunkba, mert a férfiember hozza a szerencsét – nagy valószínűséggel ez utóbbi a patriarchális társadalom sajátosságának tekinthető.

Kívánok Boldog Újesztendőt és elég képzelőerőt ahhoz, hogy a körülményektől függetlenül bevonzzuk mindazt a sok jót, melyet legbelül őszinte szívvel kívánunk!

 

Weöres Sándor:
     Újévi jókívánságok

 

Pulyka melle, malac körme

liba lába, csőre –

Mit kívánjak mindnyájunknak

az új esztendőre?

 

Tiszta ötös bizonyítványt,

tiszta nyakat, mancsot

nyárra labdát, fürdőruhát,

télre jó bakancsot.

Tavaszra sok rigófüttyöt,

hóvirág harangját,

őszre fehér új kenyeret,

diót, szőlőt, almát.

Laki Beáta

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez