Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.18. csütörtök
Andrea, Ilma
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28774975
   « Vissza

Mobil ügyintézés egy sms-sel

 « Portaszolgálat 
2011. február 2.
 

 

Mindössze annyi a dolgunk, hogy a „bp16” üzenetet elküldjük a 20/9331616-os telefonszámra, s máris fent vagyunk azon a WAP oldalon, melyet a XVI. kerületi önkormányzat hozott létre. Az oldal már egy ideje működik, bár még mindig zajlanak a fejlesztések, hogy minden típusú telefonról azonnal és könnyedén elérhető legyen, de egyelőre kevés publicitást kapott. Pedig a cél az lenne, hogy minél többen értesüljenek róla.

A XVI. kerületi önkormányzat körülbelül két évvel ezelőtt együttműködési megállapodást kötött a Corvinus Egyetemmel. A megállapodás értelmében Tózsa István professzor kidolgozott egy olyan mobil közigazgatási rendszert, mely egyedülálló az egész országban. A professzor egymástól távoli földrajzi fekvésű, eltérő lélekszámú és struktúrájú településeket vont be a rendszerbe. A XVI. kerület mellett Várpalota, Alsóörs, illetve két Zala megyei körjegyzőség, Belezna és Nemespátró jegyzői egyaránt Dózsa István hallgatói voltak, így könnyebb volt az együttműködés. A mintaprojekt bebizonyította, hogy országon belül a fejlesztések már nem településfüggők. Ugyanis minden, a programban résztvevő település a XVI. kerülethez hasonló módon juthat fel a WAP oldalra. Természetesen a többi résztvevőnek nem a „bp16” üzenetre, hanem a saját honlapcímükre jön be az oldal.

De maradjunk a miénknél. A kérdéses WAP oldalon ugyanis valóban jó dolgokra bukkanhatunk. Az ügyek végleges elintézésén kívül ugyanis ez a mobil közigazgatás mindenre képes. Tanácsokat ad, nyomtatványokat kérhetünk le, leírja az ügymeneteket, illetve több témakörben is tájékoztatást ad. Legördülő rendszerben megadja a Polgármesteri Hivatal valamennyi irodájának ügyfélfogadási idejét, információt ad a lakás- és más funkciójú helyiségek ügyében, úthibákat, kátyúkat és lámpa-meghibásodásokat lehet rajta bejelenteni, tájékoztatást kapunk adóügyekben, nyomtatványokat igényelhetünk, sőt, ha egy romantikus pillanatban úgy döntünk, hogy szerelmünkkel házasságot kötünk, elég csak a fenti sms-t elküldenünk, s máris megtudhatjuk, hogy mi szükséges egy ilyen hivatalos frigykötéshez.

A mobil közigazgatás egy új mérföldkő az ügyintézések fejlődésében, de alig hogy bevezetik, már készül a modernebb variáció. Az úgynevezett E-poldi ugyanis a fenti rendszernek már egy fejlettebb változata. Itt ugyanis nem csak bejelenthetem az adott problémát – elhullott állattetemet, kátyút, úthibát, KRESZ-tábla hiányát, elromlott lámpát, utcanévtábla hiányát, roncsautót vagy parkrongálást
, hanem mindjárt egy fotót is küldhetek róla, mely kép már a GPS-koordinátákkal jelenik meg az ügyintézőnél, aki így gyorsabban és hatékonyabban tud intézkedni. Az E-poldi azonban ma még nagyon telefonfüggő, csak a komolyabb készülékekkel lehet működtetni. De csak idő kérdése, hogy ez a módszer is olyan populáris (mindenki számára elérhető) legyen, mint a mobil közigazgatás. (M)

IMG_1752 

IMG_1758  

Fent Ancsin László jegyző egy wap-os mobillal, lent a www.govcenter.hu portál XVI. kerületi bejelentkező oldala

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez