CÍMLAP |
|
Cikkek és hírek |
|
Portaszolgálat |
|
Balesetek |
|
Tűzoltósági hírek |
|
Rendőrségi hírek |
|
Polgármesteri interjú |
|
Természetgyógyászat, szépség és egészség |
|
Horoszkóp, asztrológia |
|
Receptek |
|
Videók |
|
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek |
|
Archívum |
|
Archívum |
|
Képgalériák |
Helyi Hírek laphálózat |
|
Legutóbbi számaink |
Archívum - HH XVI. |
Archívum - HH XVII. |
2004 előtti számaink |
Megjelenési időpontok |
Lakossági aprók |
|
Hirdetésfeladás |
Látogatók: 28780159
|
2011. február 16.
|
|
|
Hozzávalók: 3 kg húsos orjacsont, fél kg sárgarépa, 2 szál fehérrépa, 1 nagy zeller, 1 fej karalábé, fél fej kelkáposzta, 2 szem paradicsom, 1 nagy húsos paprika, sáfrány, só, szemes bors, 1-1 csokor zeller és petrezselyem A feldarabolt orját bő hideg vízben kezdjük főzni, sózzuk, beleteszünk 20 szem egész borsot. Ha felfőtt, a habját leszedjük, még egy órát főzzük magában. Eztán hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott zellergumót, karalábét, sárgarépát és lassú tűzön főzzük tovább, míg a zöldség majdnem megpuhult. Ekkor tesszük bele a félbevágott kelkáposztát, paprikát, paradicsomot, az összekötött petrezselyem- és zellercsokrot. Mikor minden megfőtt, kevés vízzel eldolgozott csipetnyi sáfránnyal színesítjük. A levest leszűrjük, a zöldséget és a húsokat külön tálra tesszük, az utóbbihoz ecetes tormát kínálunk. A külön vízben főzött csigatésztát, mint levesbetétet leszűrve külön tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk! |
|
|
|
Ferenci Kiadó Bt. •
1162 Budapest, Hermina út 16. •
Tel.: [1] 405-5919 •
E-mail cím: hh@hh16.hu
|
|
Hazai és nemzetközi időjárás
|
|