Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28663929
   « Vissza

… AMI KIMARADT AZ ISKOLAKÖRKÉPBŐL

 « Portaszolgálat 
2011. április 12.
 

 

Az előző számunkban közreadott iskolakörképbe nem került be a XVI. kerület egyik igen különleges oktatási intézménye, a hiányt (az intézmény vezetőségének kérésére) alább pótoljuk.

Göllesz Viktor Óvoda, Általános Iskola, Előkészítő Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény

 

szentimre

 Szent Imre utcai tagintézmény, 1162 Szent Imre u. 115.

A Göllesz Viktor Óvoda, Általános Iskola, Előkészítő Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény speciális iskola, tagintézményeibe a tanulók a szakértői bizottságok javaslata alapján kerülnek.

image002

„Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne.”

                                                                     (Tamási Áron)

Rákosszentmihályon nyugodt, csendes, családi házakkal körbevett területen fekszik. Beszédjavító általános iskolai oktatás folyik 1-4. évfolyamig logopédiai osztályokban, iskolaotthonos keretek között. Ebbe a tagintézménybe csak a Beszédvizsgáló Országos Szakértői és Rehabilitációs Bizottság, Gyógypedagógiai Szolgáltató Központ szakvéleménye alapján vesznek fel tanulókat.

Tanulók oktatásának pedagógiai szakaszai az alsó tagozaton egy tanévvel – elnyújtott első osztállyal (0.) – kiegészítve öt év alatt is teljesíthető. A tervszerű fejlesztések során, a módszerek megválasztásakor figyelembe veszik az életkort, a lelki sajátosságok és a beszéd -, olvasás -, és írászavar fajtáját és súlyosságát.

Intenzív logopédiai szakellátást, speciális, differenciált tanórai, sokoldalú kiscsoportos fejlesztéseket biztosítanak a tanulók egyéni szükségletének megfelelően. Cél, hogy a fejlesztési lehetőségeket maximálisan kihasználva komplex logopédiai módszerek alkalmazásával, az általános iskolában való eredményes tanulásra alkalmassá tegyék a tanulókat.

A beszédhibák javításán, a beszédmegértés és beszédészlelés fejlesztésen kívül a nyelvi, kommunikációs zavarok korrekciójára, a diszlexia, a diszgráfia, a diszkalkulia megelőzésére és reedukációjára, valamint változatos mozgásfejlesztésre is nagy gondot fordítanak. Tanulók részt vehetnek „kangoozáson”, mely játékos mozgás és eredményesen fejleszti a koordinációs-, ritmuskészséget, szerialitást, memóriát, figyelmet, térbeli tájékozódást, irányfelismerést. A mindennapos sportolásra, mozgásra, a rendszeres úszásoktatásra minden gyermeknek lehetősége van. Nagy figyelmet fordítanak a zenei és kulturális nevelésre is. A 4. osztályban angol vagy német nyelvet tanítanak. Elsőtől negyedik osztályig informatikai képzést biztosított.

Eredményes felzárkózásuk után a tanulók megfelelően beilleszkednek a körzetes általános iskolákba. Az iskolában nagy szakértelemmel rendelkező fejlesztőpedagógusok, logopédusok végzik az oktatást, képzést. Nyílt napokon bemutató foglalkozásokat tartanak a leendő első osztályosok szüleinek és az érdeklődők részére 9 órától 10 óráig, április 12-én keddi és május 11-én, szerdai napokon. Szeretettel várnak minden kedves látogatót!

További részletes információkkal az iskola vezetése szívesen áll az Önök rendelkezésére.

Szabadföld út: (06-1) 4000-503 • 1165 Bp., Szabadföld út 7.

Szent Imre utca: (06-1) 406-1526 • 1162 Bp., Szent Imre utca 115

 

  gollesz 

Szabadföld úti tagintézmény, 1164 Szabadföld út 7.

A tagintézményben tanulásban akadályozott, értelmileg akadályozott, autista, részképesség-zavarokat mutató gyermekek fejlesztésével foglalkoznak 1-10. osztályig. Az intézménybe kerülés feltétele az illetékes tanulási képességet vizsgáló szakértői és rehabilitációs bizottság javaslata.

Felújított épületben, barátságos, befogadó környezetben várja a gyerekeket a sokoldalúan képzett, elhivatott szakemberekből álló tantestület.

A pedagógiai munka középpontjában az egyéni igényekhez igazodó differenciált, terápiás fejlesztés áll, melynek célja, hogy a tanulókból harmonikus személyiségű, adott közösségbe beilleszkedni tudó, hasznos munkát végző felnőttek váljanak. Sikerélmények megteremtésével erősítik az akaraterőt, fejlesztik a tanuláshoz, munkavégzéshez szükséges belső motivációt.

A szülőkkel bizalomra épülő kapcsolatot alakítanak ki. Tanácsadással, közös gondolkodással segítik őket gyermekükkel kapcsolatos problémáik megoldásában.

Kiemelt figyelmet fordítanak a változatos mozgásfejlesztésre. A tanulók számára elérhető foglalkozások: Alapozó terápia, Ayres terápia, finommotorika fejlesztés, lovaglás, úszás, judo edzés, sportkörök. A tánc, dráma, kézműves szakkörök lehetőséget biztosítanak a kreativitás fejlesztésére.

A 7. osztálytól kezdve német nyelv, 3. osztálytól kezdve informatika oktatás folyik. Az előkészítő szakiskola 9-10. osztályában a tanulók sikeres pályaválasztását, munkatevékenységük megalapozást segítik.

„Iskola-kóstolgató” foglalkozásokat tartanak április 26., május 6. és 13-án, péntekenként 16-17 óráig. Nyílt napon bemutató foglalkozások látogathatók május 6-án 8.00-10.00. Szeretettel várnak minden érdeklődőt!

További részletes információt, látogatási lehetőséget a (06-1) 4000-503 telefonszámon kérhetnek Kelemen Gábor igazgatótól.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez