Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28657801
   « Vissza

Sült karfiol mártással

 « Receptek 
2011. április 13.
 

 

Hozzávalók: 1,5 kg karfiolrózsa, 30 dkg darált hús, 10 dkg rizs, 1 fej hagyma, 1 csokor zeller, vagy petrezselyem, só, bors, liszt, pirospaprika, morzsa, tejföl

A rózsáira szedett karfiolt sós vízben nem egészen puhára főzzük, leszűrjük, levét félrerakjuk. Belerakjuk a kizsírozott, morzsával meghintett jénaiba rózsájával felfelé, középen helyet hagyva a tölteléknek. Töltelék: a húst 3 dkg zsírral, sózva, borsozva puhára pároljuk, belekeverjük a bő, kissé sós vízben megfőtt, leszűrt rizst, és a tál közepébe tesszük. Két deci tejfölt kis zsírral elkeverve ráöntünk, forró sütőben pirosra sütjük.

Mártás: a finomra vágott hagymát, zeller, vagy petrezselyem zöldjét forró zsírba dobjuk, meghintjük pirospaprikával, és két deka liszttel gyorsan összekeverve feleresztjük a karfiol levével, egyszer jól felforraljuk. Két evőkanál tejfölt belekeverünk, és külön kistálban tálaljuk a sült mellé.

Jó étvágyat kívánunk!

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez