CÍMLAP |
|
Cikkek és hírek |
|
Portaszolgálat |
|
Balesetek |
|
Tűzoltósági hírek |
|
Rendőrségi hírek |
|
Polgármesteri interjú |
|
Természetgyógyászat, szépség és egészség |
|
Horoszkóp, asztrológia |
|
Receptek |
|
Videók |
|
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek |
|
Archívum |
|
Archívum |
|
Képgalériák |
Helyi Hírek laphálózat |
|
Legutóbbi számaink |
Archívum - HH XVI. |
Archívum - HH XVII. |
2004 előtti számaink |
Megjelenési időpontok |
Lakossági aprók |
|
Hirdetésfeladás |
Látogatók: 28657801
|
2011. április 13.
|
|
|
Hozzávalók: 1,5 kg karfiolrózsa, 30 dkg darált hús, 10 dkg rizs, 1 fej hagyma, 1 csokor zeller, vagy petrezselyem, só, bors, liszt, pirospaprika, morzsa, tejföl A rózsáira szedett karfiolt sós vízben nem egészen puhára főzzük, leszűrjük, levét félrerakjuk. Belerakjuk a kizsírozott, morzsával meghintett jénaiba rózsájával felfelé, középen helyet hagyva a tölteléknek. Töltelék: a húst 3 dkg zsírral, sózva, borsozva puhára pároljuk, belekeverjük a bő, kissé sós vízben megfőtt, leszűrt rizst, és a tál közepébe tesszük. Két deci tejfölt kis zsírral elkeverve ráöntünk, forró sütőben pirosra sütjük. Mártás: a finomra vágott hagymát, zeller, vagy petrezselyem zöldjét forró zsírba dobjuk, meghintjük pirospaprikával, és két deka liszttel gyorsan összekeverve feleresztjük a karfiol levével, egyszer jól felforraljuk. Két evőkanál tejfölt belekeverünk, és külön kistálban tálaljuk a sült mellé. Jó étvágyat kívánunk! |
|
|
|
Ferenci Kiadó Bt. •
1162 Budapest, Hermina út 16. •
Tel.: [1] 405-5919 •
E-mail cím: hh@hh16.hu
|
|
Hazai és nemzetközi időjárás
|
|