Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.16. kedd
Csongor, Joakim
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28756115
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2011. július 21.
 

 

XIV. kerület

Műszaki mentések

Június 7-én reggel az Erzsébet királyné útja 38-nál egy Opel Corsa Suzuki motorossal ütközött, aki súlyosan megsérült. A raj áramtalanított, a kifolyt üzemanyagot homokkal felitatta és szabaddá tette az utat.

Délután fél kettő előtt Opel és Toyota gépkocsik karamboloztak a Miskolci út 36-nál. Kidőlt egy forgalmi jelzőtábla, egy jelzőoszlop, sérült a 40-es számú társasház kerítése. Két embert az Árpád kórházba vittek.

Június 10-én délelőtt a Vezér út 62. előtt Volvo személyautó ütközött egy Suzuki Ignis-el. A kocsik totálkárosak lettek, egy sérültet az Árpád kórházba szállítottak.

Június 13-án a Kós Károly sétány 12-höz hívták a rajt, ahol négyes karambol történt. Egy gyermek és egy felnőtt könnyebben megsérült.

Feltehetően szándékos rongálás következtében üzemanyag ömlött az útra június 17-én délelőtt a Nagy Lajos király útja 92. szám előtt. A tűzoltók homokszórással mentesítettek.

Június 27-én 18 óra 30 perckor egy Fiat Punto ütközött egy Honda motorossal, akit súlyos sérülésekkel vittek kórházba. A motor totálkáros lett, az autó bal oldala sérült.

Másnap délelőtt a Pillangó parkban kiömlött benzint mentesítettek, ami egy Suzuki Swift elszakadt üzemanyagcsövéből folyt az útra.

Június 29-én este 9 óra előtt a Zichy Mihály utca 3-nál egy Opel Vectra kidöntött egy utcai tűzcsapot. A csonkon fennakadt kocsit a tűzoltók emelték le, sérülés nem volt.

Július 9-én 20 óra előtt az M3-as pesti szakaszán egy Opel Astrához vonultak ki, ami erősen füstölgött a kipufogóra folyó olaj miatt. A forgalmi akadályt megszüntették, az utat a köztisztasági seprűskocsi feltakarította.

Kigyulladt egy utasokat nem szállító busz motortere július 9-én este az Ifjúság útja 1-nél. A raj kiérkezése előtt a sofőr két darab 6 kg-os porraloltóval sikeresen eloltotta a lángokat. Megégtek a busz vezetékei és az akkumulátorok.

Méhek

Június 17-én reggel egy Ond vezér úti, első emeleti lakás erkélyére telepedett, délután a Hermina út 23. szám alatti iskola falába költözött méhrajokat fogtak be.

Fakárok

Június 27-én este az Álmos vezér útja 16-nál egy tízméteres, úttestre szakadt faágat távolítottak el.

Július 1-én a Korong utca 47. előtt egy hét méter magasságban lógó, négyméteres faágat fűrészeltek le.

Július 2-án egy 20 méter magas fát vágtak ki a Telepes utca 60-62-nél. A fa villanyoszlopra, vezetékekre, kerítésre és egy Skodára zuhant, egy Ford a leszakadt vezetékektől károsodott. Személyi sérülés nem volt.

Július 3-án este a Mogyoródi út 93. előtt egy autó kidöntött egy útmenti, 5 méteres fát, majd elhajtott.

Július 6-án reggel a Kerepesi út 118-nál fűrésszel, dugólétra használatával távolítottak el egy megdőlt fát, amely az úttest és egy autó fölé lógott.

Lakásfelnyitások

Rendőrségi kérésre június 18-án egy Szentmihályi úti, harmadik emeleti lakást törtek fel, benn egy elhunyt férfit találtak.

Július 8-án délelőtt kizárta magát egy idős lakó a Szentmihályi úti, harmadik emeleti lakásából. A raj létrával, az ablak betörésével hatolt be, és ajtót nyitott.

Konyhatüzek

Június 28-án este egy Kövér Lajos téri, harmadik emeleti lakásba tört be a raj, mert a konyhában ételmaradék égett.

Július 6-án egy Várna utcai lakás tűzhelyén füstölt az étel, amit a lakók megszüntettek.

Elakadt lift

Június 29-én 17 óra után a Tábornok utca 15-ben két emelet között elakadt a lift, benne egy utassal. A tűzoltók liftkulccsal kiszabadították.

Betegmentés

Július 4-én este egy Vezér utcai, hetedik emeleti lakásból a mentők kérésére létrával hoztak le egy újraélesztett személyt, aki életveszélyes állapotban került a kistarcsai kórházba.

Július 10-én dugólétrával, a nyitott ablakon át hatoltak be egy Gvadányi úti, első emeleti lakásba, ahol egy sérült személy várta a segítséget.

Vízmentesítés

A Mogyoródi út 43-ban a 4 köbméteres liftaknában összegyűlt vizet távolították el július 9-én.

Lakástűz

Július 10-én délután egy Ungvár utcai lakás szobájában égett az ágyon lévő műanyag tálca és az ágynemű. A nyitott bejárati ajtó előtt zárt rácsozatot a tűzoltók pajszerrel feszítették ki. Senki nem sérült meg.

XVI. kerület

Közlekedési mentések

A sashalmi HÉV-átjárónál Opel Astra és VW Golf személyautók ütköztek egymással június 8-án. A tűzoltókat reggel 9 óra 26 perckor riasztották. Az Opel bal első kereke kitört, károsodott a bal sárvédő, lámpa, lökhárító. A Golfnak csak a rendszámtáblája tört össze, személyi sérülés nem történt.

Június 13-án reggel egy személyautó dupla telefonoszlopnak hajtott és megdöntötte azt a János utca és a Csömöri út sarkán. Egy ház kerítése három méter hosszan károsodott. A sofőr a raj és a rendőrség kiérkezése előtt távozott a helyszínről.

Másnap délelőtt két autó karambolozott a Rákosi út és Mária utca sarkán. Egy súlyos gerincsérült személyt a tűzoltók emeltek ki az egyik kocsiból.

Június 14-én délelőtt eldurrant egy Citroën C5-ös üzemanyagcsöve a Vidámvásár utca és Szabadföld út kereszteződésében. Az útra kiömlött gázolajat homokkal mentesítették.

Június 18-án 21 óra 30 perc körül BKV-busz ütközött össze egy Opel kisteherautóval a Csömöri út és János utca sarkán. Az Opel totálkáros lett, beszorult vezetőjét feszítő-vágóval mentették ki, a mentők életveszélyes állapotban vitték kórházba. Károsodott a busz eleje, valamint a János utca 129. szám alatti ingatlan kerítése, lépcsője.

Avar-, szeméttüzek, fakárok

Június 15-én este 20 négyzetméteren összegyűlt, égő szemetet oltottak a Szilaj utca 39-nél.

A Sarjú utca elején 1000 négyzetméteren égő száraz aljnövényzetet kézi szerszámokkal és egy D-sugárral oltottak el július 11-én délután.

Ötméteres fa ága dőlt az úttestre a Mária utca 110-nél, forgalmi akadályt képezve. A tűzoltók június 24-én reggel távolították el.

Szintén június 24-én reggel a Gárda utca 36-ba vonultak ki, ahol egy nyolcméteres faág hasadt háztetőre és elektromos vezetékekre.

Másnap délelőtt egy vészesen megdőlt hétméteres fát fűrészeltek szét a Szent Imre utca 79-nél.

Június 29-én délután a Hősök fasora 25-ben dolgozott a fűrész: lehasadt egy 5 méteres faág.

Július 1-én éjjel a Metró utca 1-nél egy nyolcméteres fa kerítésre, 220V-os légvezetékre hasadt. Az Elmű áramtalanítása után a tűzoltók távolították el.

Az Albán utca 31-nél úttestre és kerítésre hasadt egy fa oldalága július 1-én. A korhadt fát a raj kivágta.

Méhek

Június 17-én délelőtt a ház kéményébe telepedett méheket fogtak be a Csömöri út 319-ben.

Betegmentés

Egy Cziráki utcai társasház harmadik emeleti lakásában rosszul lett és elesett egy idős férfi június 26-án este. A raj a hozzátartozók kérésére betörte a zárt ajtót, az illetőt a Baleseti Intézetbe szállította a mentő.

Kutyamentés

Június 29-én az Imre utca 1-nél lévő szökőkúthoz hívták a rajt késő este, ahol egy nagytestű kutya nem bírt kijönni a vízből. A tűzoltók kihúzták a bajból.

Motoros kasza

Kertészek dolgoztak az Olga utca 2-nél június 30-án délelőtt. A motoros kasza feltöltése közben a panelház fala mellé tett benzines kanna begyulladt és megégette a ház szigetelését. Személyi sérülés nem történt, a kár kb. 50 ezer forint.

Tűzjelzés

Július 1-én 18 óra 40 perckor bejelzett a tűzjelző a Rákosi úti GROUP 4 helyiségében. A tűzoltók erőszakkal hatoltak be a bejárati üvegportálon keresztül, a jelzés okát hiába keresve károsodott még két lezárt ajtó is.

Cirkó

Július 1-én este egy Farkasfog utcai, emeletes családi ház pincéjében kigyulladt a kombi cirkókazán. A falak, a lépcsőház kormozódott, senki nem sérült meg.

Konyhatűz

Egy Futórózsa utcai, második emeleti lakás konyhájában égett a tűzhelyen felejtett étel július 2-án este. A raj az ablakot betörve hatolt be oltani, a mentő egy személyt combnyaktöréssel kórházba szállított.

Agglomeráció

Szeles idők

Gödöllőn egy húsz méter magas akácfa dőlt az úttestre június 14-én, és a főutat teljes szélességében elzárta. A gyorsan kiérkező tűzoltók a fát motoros fűrésszel feldarabolva megszüntették a forgalmi akadályt.

Robbantással fenyegetett

Egy nem beszámítható hölgy lakásának kinyitásához kérték a rendőrök a tűzoltók segítségét. Június 22-én Gödöllőn, a Kazinczy körút egyik lakásában egy nő a lakás felrobbantásával fenyegetőzött. A tűzoltók az ajtót hidraulikus feszítő hengerrel felnyitották, és átadták a helyszínt a rendőrségnek.

Balesetek

Egy Matiz ütközött egy Peugeot Boxerrel az M3-as autópályán június 10-én, a Matizban egy állapotos nő utazott, aki könnyebben megsérült – a tűzoltók az autóból kiemelve átadták őt a mentőknek.

Kisteherautóval ütközött egy motoros június 24-én Veresegyház és Szada közt – a motor súlyosan sérült vezetőjét a mentők elszállították, a tűzoltók megtisztították az olaj- és benzinszennyezett útburkolatot.

Tüzes bontás

Kigyulladt egy bontás alatt álló melléképület június 25-én Gödöllőn, és a tűz a lakóházat is veszélyeztette. A tűzoltók pár perc alatt két autóval a helyszínre értek, s a tűzet eloltották, a továbbterjedést megakadályozták.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez