Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28659393
   « Vissza

Újabb üzletek a Biopiacon

 « Portaszolgálat 
2011. szeptember 7.
 
 
Bővebb információ a piac eddigi helyzetéről IDE KATTINTVA megtekinthető.
 
 Újabb üzletek a Biopiacon
 
 
 img_1883
 
 img_1875
 
  img_1888
 
A szeptember elején megújult Sashalmi piacon új színfoltot jelent a ZÖLDSÉG-GYÜMÖLCS BIOTERMÉK üzlet, mellette a FELVÁGOTTAK, SONKÁK SAJTOK boltja, melyekben régi ismerősként üdvözölhetjük Horváth Kálmánt és családtagjait, akiket a régi piacra járók a CBA melletti korábbi Horváth Húsüzletből ismerhetnek igen jól. A kereskedőcsalád híres arról, hogy üzletükben mindig kiváló árukat lehet vásárolni, és ebben most sem kell csalódniuk a kedves vásárlónak.
– Nagy forgalom, kicsi haszon – foglalja össze az új zöldség-gyümölcs üzlet filozófiáját Horváth Kálmán. Mint elmondja, a nagy alapterületű üzletben és az előtte lévő asztalos árusítóhelyen szinte nagykereskedelmi árakon kínálják a kiváló minőségű árukat, és ezzel az a célja, hogy a kerületben és a környéken lakók ne a Bosnyák térre vagy Újpalotára járjanak vásárolni, hanem ide, a Sashalmi piacra. Miért is mennének máshová, amikor itt igen alacsony áron hozzájutnak mindenhez.
Csak a példa kedvéért: tojásból háromféle méret kapható, a legkisebb 19 forintért a közepes 28-ért, az extra nagy pedig 31 forintért. Burgonyából kétféle is van, Rózsa és Ella, ezeket 60 forintos kilónkénti áron kínálják. Az áruk mintegy 70 százaléka biotermék, ide nem értve például a déligyümölcsöket. De az üzlet bármelyik termék árában vállalja az összehasonlítást a konkurens piacokéval.
A beszélgetés során megtudhattuk, hogy Horváth Kálmán korábban több évtizeden át a Zöldért üzletvezetője volt, és tapasztalatait, kapcsolatait felhasználva indította vállalkozását a húsüzlet után a zöldség-gyümölcs piacon. Az árak nem bevezető árak, hanem folyamatosan ezt az árszintet kívánják tartani, megszerezve és megőrizve a vevők bizalmát és elismerését.
Szó esett természetesen a másik üzletről is, amelyben különleges minőségű, olasz és spanyol készítésű felvágottakat, sonkákat, sajtokat kínálnak. Ebben az üzletben a szokásosnál magasabb igényű az áru, és ennek megfelelőek az árak is – az ár-érték arány viszont rendkívül jó, az ínyencek bátran ellátogathatnak ide egy kis finomságért.

A Sashalmi piac biopiac-részlegének megnyitásával elmondhatjuk, hogy Horváth Kálmán és családtagjai meghatározó szerepet játszanak a piac (és részben a kerület) kereskedelmi életében. A már eddig is működő piaci részen található a Horváth Húsbolt, a Biopiac részen a fent ismertetett a ZÖLDSÉG-GYÜMÖLCS BIOTERMÉK üzlet, mellette a FELVÁGOTTAK, SONKÁK SAJTOK boltja, a Rákosi út és József utca sarkánál pedig ugyancsak található egy Horváth Húsüzlet, mellette pedig egy Horváth Zöldségüzlet – mind családi vállalkozásban. Az újabb üzletek megnyitásához gratulálunk, a vevőknek pedig jó vásárlást kívánunk.
 
 
Kertvárosi Bisztró a piacon
 
Szeptember 3-án megnyitott a megújult Sashalmi Piac II. üteme is. Itt kapott helyet egy vendéglátó egység is, a Kertvárosi Bisztró. Míg a piacon többnyire a nyersanyagé a főszerep, itt a Bisztróban a szakács készre alkotja azokat: a büfé jellegű önkiszolgáló étteremben minden szokásos étel megtalálható, nagyon kedvező árakon. Készételek, frissensültek, saláták, sör, bor és üdítők, valamint kávé várja az ide betérőket minden nap. A Bisztró a Thököly út felé is nyitva van, így akkor is a vendégek rendelkezésére áll, amikor a piac már bezárt.
A Kertvárosi Bisztró minőségét a háttérben munkálkodó Ernst László garantálja, aki a Csömöri úti Submarine Station Étterem tulajdonosa. A másfél évtizedes, vendéglátásban szerzett gyakorlat meglátszik az új létesítményen: a praktikus, korszerű konyha (és a kiváló szakács) remekül ki tudja szolgálni a vendégek igényeit – egy hely, ahol kulturált környezetben gyorsan és kedvező áron lehet étkezni. Ernst Lászlót felesége segíti az új vállalkozásban, akivel a nyitás előtti napon össze is futottunk az üzletben. Nagy volt a sürgés-forgás, de azért kedvesen hellyel kínált minket. „Ugye milyen kényelmes?” – mutatta büszkén az ízléses, praktikus, és tényleg nagyon kényelmes, fonottmintás székeket. S valóban: a finom ételek, italok mellett nem elhanyagolható szempont egy kényelmes, vendégmarasztaló ülőalkalmatosság...
 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez