Hozzávalók: 1 kg savanyúkáposzta, 6 db savanyú káposztalevél, 50 dkg gomba, 25 dkg rizs, 1 db édes paprika, 3 db paradicsom, 2 fej hagyma, 6 dkg zsiradék, 1 tojás sárgája, 1 csokor petrezselyem levele, só, bors, tejföl, egy kis zöld kapor Az egyik apróra vágott hagymát a zsiradék felén megfonnyasztjuk, beletesszük a felkockázott gombát és az összevágott petrezselyemlevelet, pár percig pároljuk, majd borsozzuk, kissé sózhatjuk (a káposzta sós!). Hozzákeverjük a tojás sárgáját és megtöltjük a leveleket. A maradék zsíron üvegesre sütjük a másik felaprózott hagymát, hozzáadjuk az átmosott káposztát, a felvágott kaprot, paprikát, paradicsomot és fedő alatt átpároljuk. Belerakjuk a töltelékeket, felöntjük vizezett káposztalével, és puhára főzzük. Tejföllel leöntve tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk! |