Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28663997
   « Vissza

Gombás töltöttkáposzta

 « Receptek 
2011. szeptember 21.
 



Hozzávalók: 1 kg savanyú­káposzta, 6 db savanyú káposztalevél, 50 dkg gomba, 25 dkg rizs, 1 db édes paprika, 3 db paradicsom, 2 fej hagyma, 6 dkg zsiradék, 1 tojás sárgája, 1 csokor petrezselyem levele, só, bors, tejföl, egy kis zöld kapor
Az egyik apróra vágott hagymát a zsiradék felén megfonnyasztjuk, beletesszük a felkockázott gombát és az összevágott petrezselyemlevelet, pár percig pároljuk, majd borsozzuk, kissé sózhatjuk (a káposzta sós!). Hozzákeverjük a tojás sárgáját és megtöltjük a leveleket. A maradék zsíron üvegesre sütjük a másik felaprózott hagymát, hozzáadjuk az átmosott káposztát, a felvágott kaprot, paprikát, paradicsomot és fedő alatt átpároljuk. Belerakjuk a töltelékeket, felöntjük vizezett káposztalével, és puhára főzzük. Tejföllel leöntve tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez