Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28656286
   « Vissza

Rendőrségi hírek

 « Rendőrségi hírek 
2011. október 5.
 
    Hajléktalan férfi szuper bicajjal. Szeptember 21-én délelőtt 11 órakor a zuglói rendőröknek feltűnt, hogy az egyik utcában egy hajléktalan külsejű férfi egy rendkívül jó állapotú női bicajjal kerekezik. A rendőrök megállították a gyanús személyt, aki hamar beismerte, hogy lopta a kerékpárt. Elmondása szerint a XVI. kerületi Prodám utca egyik pincéjében találta a bringát. A pincét a bicskája segítségével törte fel, a biciklit pedig el akarta adni. A körülbelül 100.000 Ft-ot érő kerékpárt a rendőrök visszaadták a sértettnek, aki egyébként nem is tudott arról, hogy ellopták, a férfit pedig őrizetbe vették. A XVI. kerületi hajléktalan férfi vagyon elleni bűncselekmények miatt már korábban is büntetve volt, ugyanakkor félő volt, hogy az ügyészség az előzetes letartóztatásból kiengedi, ezért a rendőrség gyorsított eljárást kezdeményezett vele szemben. Ennek pedig meg is lett az eredménye, mert a bíróság még a 72 órás fogva tartás idején belül 10 hónap felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a férfit.
    Nyomolvasó rendőrök. Szeptember 18-ról 19-re virradó éjjel ismeretlen tettes tíz zsák cementet lopott el egy Lucernás utcai építkezésről. A sértett 19-én délelőtt feljelentést tett. Az ügy azonban hamar megoldódott. Köszönhetően a helyszínelő rendőröknek, akiknek feltűnt egy vékony cementcsík a ház előtti aszfalton. A járőrök követni kezdték a nyomokat, s mivel a tolvaj nem vette észre, hogy az egyik cementes zsák lyukas volt, és abból végig szivárgott az anyag, a csík egészen az elkövető házáig vezette a rendőröket. A tolvaj az egyik közeli utcában lakott, s nagyon meglepődött, amikor becsöngettek a kapuján a rendőrök. A férfi annyira megilletődött, hogy rögtön beismerte a bűncselekményt. A tíz zsák cement így hamar visszakerült a jogos tulajdonosához, a 38 éves büntetlen előéletű elkövető ellen pedig eljárás indult.
   Trükkös díler. Egy rutinellenőrzés során a zuglói rendőrök szeptember 19-én, az esti órákban egy kábítószerdílert fogtak el a Tábornok utcában. Az igazoltatott férfiről kiderült, hogy más rendőri szervek kábítószerrel való visszaélés miatt körözik, ezért a zuglói járőrök az iratai mellett a ruházatát is átvizsgálták. Ekkor találtak rá a 35 Extasy tablettára, amit azonnal lefoglaltak. A férfi lakásán is házkutatást hajtottak végre, melyet látszólag megkönnyített a díler magatartása. A férfi feltűnően együttműködött a rendőrökkel, néhány tabletta rejtekhelyét maga mutatta meg, majd közölte, hogy több kábítószer már nem található a lakásában. A rendőrök ekkor egy kábítószer-keresésre kiképzett kutyát hozattak, és az állat villámgyorsan meg is találta a rejtekhelyet. A rendőrök több mint száz tablettát találtak még, így a lefoglalt készlet elérte a 137-t. A férfit őrizetbe vették, az ügyészség azonban nem támogatta az előzetes letartóztatását, így a díler szabadlábon védekezhet.
 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez