Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.25. csütörtök
Márk, Márkó, Márkus
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28823148
   « Vissza

Jógafoglalkozások a Napfény Mozgásstúdióban

 « Természetgyógyászat, szépség és egészség 
2011. október 19.
 

 dscn3895

 Magyar jógások a Gangesz partján

    A Hatha jógát és annak mély filozófiai hátterét a Bhaktivédanta Hittudományi Főiskola Jógamesteri Szakán tanultam és tanulom jelenleg is. A Napfény Mozgásstúdióban (1162 Rsztm. Hermina út 16.) szerdán délelőtt 9-10.30-ig és csütörtökön este 18.30-20 óráig tartok órákat, amelyeken igyekszem minél többet átadni másoknak is abból, amit én kaptam az engem oktatóktól. Különösen a tapasztalatokat, és azt a felfedezést, hogy mi mindenre képes az ember kellő motiváció hatására, csak akarat, kitartás és szüntelen törekvés kell hozzá. A jóga számomra a lelki fejlődés fontos állomása. A jóga ugyanis nem az ászanák (testhelyzetek) összessége, nem csupán egy testedző eljárás, mint ezt sokan gondolják. A testi egészség fenntartása, javulása, hajlékonyság fokozása, hátfájás szűnése, tartásproblémák korrigálása (a gerinc-átmozgatásokkal és a gerinctartó izmok erősítésével) mindössze járulékos eredménye a jóga rendszeres gyakorlásának. Ám a jóga valójában egy nagy utazás: ez az út pedig önmagunkhoz vezet, az igazi önvalónkhoz, mely nem azonos a fizikai testünkkel. A légzőgyakorlatok (pránajáma) által testünk életerővel töltődik fel, az ászanák (testhelyzetek) gyakorlásával rugalmasságunk, erőnlétünk növekszik, koncentrációs képességünk javul, egészségesebbek, energikusabbak leszünk, a relaxáció pedig segít elengedni elménkből a nem kívánatos gondolatokat, testünkből pedig a görcsös feszültségeket, a mindennapi stressz okozta ártó hatásokat. Ám a jóga amellett, hogy fizikálisan javítja a test állapotát – hisz ép testben ép lélek (vagy: ép testben épp hogy élek…☺) – önmagunk mélyebb dimenziói felé vezet bennünket. A foglalkozásokon fontos kiegészítő tudnivalókat is megbeszélünk (pl. csakrákról, kötőerőkről, mantrákról), melyhez írásos anyagot is adok.
     Senkinek sem késő elkezdeni a jógát, csupán elhatározás, akarat kérdése. Jómagam sem „lótuszülésben” jöttem a világra, és nekem is, mint sokunknak, megvannak a magam korlátai. De nem ez a fontos, hanem a törekvés: hogy mindig egy kicsit jobban, kicsit többet tegyek meg, mint eddig. Fejlődni csak lépésről lépésre lehet, izzadságcseppes erőfeszítésekkel…
Várlak szeretettel, ha kedvet, vagy elhivatottságot érzel arra, hogy egy kedves, barátságos közösségben együtt haladjunk ezen az úton, ahol mégis Te vagy a legfontosabb!

Szőke Kati (Jóga • Önismereti tanácsadás – számmisztika • Bach-virágterápia) – Bejelentkezés : 06-20-412-6353
E-mail: napfenykozpont@gmail.com

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. április 24.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez