Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.19. péntek
Emma
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28781291
   « Vissza

Rendőrségi hírek

 « Rendőrségi hírek 
2011. október 31.
 
      Furcsa autólopás. Október 22-én a koraesti órákban furcsa jelenségre figyeltek fel a járőrök a Bökényföldi úton. Egy személyautó vontatott egy láthatóan megrongált Opel Combót. A rendőrök megállították a járművet, és az autóban ülő négy férfit elszámoltatták. A gyanús személyek azt vallották, hogy a kocsit nem sokkal korábban a Koronafürt utcában vásárolták jelképes összegért, és azért kellett vontatniuk, mert nem kaptak kulcsot a járműhöz. A négy férfi semmiféle írásos bizonyítékkal nem rendelkezett arról, hogy legálisan jutott volna hozzá az autóhoz, ezért azt a rendőrök lefoglalták, a négy férfi ellen pedig vizsgálatot indítottak. Ennek során meghallgatták az állítólagos eladót is a Koronafürt utcában, aki elmondta, hogy az Opel két éve parkolt már az utcájukban, s ő csak el kívánta szállítatni az autót onnan. A négy férfi elérhetőségét egy ismerősétől kapta, s ő nem eladta, hanem csak elszállíttatta az autót. A nyomozók ezt követően megalapozottnak vélték, hogy lopás vétségében indítsanak vizsgálatot, jelenleg pedig keresik az autó tulajdonosát. Az Opelt egyébként feszítővassal nyitották ki a szállítók – akikről kiderült, hogy büntetett előéletűek voltak –, a kormányzárat eltörték, és az önindítót is megrongálták.
     Küzdelem a prostitúció ellen. Zuglóban régóta problémát jelent a prostitúció. Az örömlányok elsősorban a Thököly utat kedvelik, ahol időről időre megjelennek. A rendszerváltás óta a kerületi rendőrök nagy energiát folytatnak a terület megtisztítása érdekében, de mikor úgy tűnik, hogy már sikerrel jártak, a prostituáltak ismét felbukkannak. Így volt ez a nyáron is, amikor ismét megjelentek az éjszakai pillangók a kerületben. A zuglói rendőrkapitányság pedig a lakosság nyomására ismét programot hirdetett meg: szeptember 1-től a zuglói polgárőrséggel és kerületőrséggel együttműködve, illetve a kerületi önkormányzat támogatásával mindennap 19 órától egészen hajnalig folyamatosan ellenőrizték a Thököly utat, s amennyiben prostitúcióra utaló jelekkel találkoztak, azonnal intézkedtek. Szeptemberben több alkalommal is intézkedniük kellett a rendőröknek, és ennek, valamint az állandó rendőri jelenlétnek köszönhetően októberre szinte teljes egészében eltűntek a prostituáltak a Thököly útról.
     Megvitatták a balesetet. Október 22-én, nem sokkal dél előtt egy Ford Focus és egy Citroën Berlingo karambolozott az Ostoros úton. A két jármű vezetője egymást hibáztatta a balesetért, s ez mindkettőjüket feldühítette. Az egyik autó sofőrje, egy 31 esztendős férfi kipattant az autójából, majd a másikhoz lépve megakadályozta, hogy annak a vezetője is kiszálljon. A kocsijába szorult férfi végül nagy nehezen kinyomta az ajtót, ám a másik váratlanul behajolt az utastérbe, és felpofozta vitapartnerét. A sértett az eset következtében nem sérült meg, de azonnal értesítette a rendőrséget. A járőrök nem csak helyszíneltek, hanem a pofozkodó autóvezető ellen garázdaság vétségében vizsgálatot kezdeményeztek.
 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez