Hozzávalók: 1 nagy szelet marhafelsál, 5 db kemény tojás, 2-3 db sárgarépa, 4 db ecetes uborka, 2 fej hagyma, 1 evőkanál liszt, 10 dkg zsír, só, bors, ecet A kb. egy kilogrammos felsálszeletet egyenletesen kipotyoljuk, lehetőleg ne lyukadjon ki. A főtt tojások végeit levágjuk, hogy sorban megálljanak a szelet közepén. E mellé tesszük a felkarikázott sárgarépát és uborkát, majd sózzuk, borsozzuk. A húst a tojásokra hajtjuk, összevarrjuk, és kívülről is megsózzuk, borsozzuk. Lábasban a forró zsírba belekockázzuk a hagymát, rátesszük a hústekercset, ráöntünk 2 dl vizet és fedő alatt puhára pároljuk. A vizet pótoljuk, ha kell, nehogy a hagyma odaégjen. Mikor a hús pirosra sült (kb. két óra), kivesszük deszkára, a fonalat óvatosan kiszedjük belőle. A sült zsírjában elkavarjuk a lisztet, és lassanként annyi vízzel öntjük fel, hogy mártás sűrűségű legyen, ha kell, sózzuk és ízlés szerint kis ecettel savanyítjuk. Visszatesszük a húst, felszeleteljük, és a mártással meglocsoljuk. Krumplipürével tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk! |