Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28656162
   « Vissza

Interjú Kiss Ervinnel, a BKIK főtitkárával

 « Portaszolgálat 
2011. november 29.
 

Innoinfo, a céges közösségi portál

   bkik_0398


     – Tavaly a BKIK a Szlovák Kereskedelmi és Iparkamara (SOPK) besztercebányai kirendeltségével közösen megnyert egy Európai Unió által támogatott pályázatot, amely a tőke és szolgáltatások szabad áramlását hivatott előmozdítani Magyarország és Szlovákia között. Miről van szó pontosan, és hol tart most a munka?
      – Az Innoinfo projekt célja, hogy segítse a magyar és a szlovák vállalkozások megjelenését egymás piacán. Gyakorlatilag egy, az elmúlt években a magánemberek körében óriási sikert aratott közösségi oldalakhoz hasonló online adatbázis létrehozásáról van szó. A háromnyelvű – magyar, szlovák, angol – oldalakra a csatlakozók feltölthetik céges adataikat, képeket, térképet, céglogót, de hírek, események, képgalériák és szavazások közzétételére is lesz lehetőség, a fórumok pedig szakmai eszmecserére, az adott társaság tevékenységével kapcsolatos visszajelzések küldésére biztosítanak kiváló platformot. A rendszer lényege, hogy az Innoinfon megjeleníthetők lesznek a cégek közötti partneri, megrendelői kapcsolatok, és újabb együttműködések keresésére is adott lesz a lehetőség, azaz egy magyar gyártó könnyedén talál majd szlovák beszállítót az oldal segítségével, csak fel kell töltenie saját lapjára, hogy milyen vállalkozást keres. Terveink szerint az Innoinfo.eu honlap 2012. január elsejével indul élesben. A sablonok, látványtervek már elkészültek, hamarosan kezdődik a cégek toborzása: reményeink szerint legalább 300 magyar és ugyanennyi szlovák vállalkozás csatlakozik az indulásig.
      – Ki üzemelteti majd a honlapot, és miből finanszírozzák a működését?
       – Az Innoinfo költségvetését 85 százalékban a már említett EU-pályázat állja, 10 százalék nemzeti forrás és 5 százalékot a két kamarai szervezet biztosít. A honlap fenntartója a BKIK lesz, a fejlesztéseket a közbeszerzési eljárás során kiválasztott informatikai cég, a Tigra Zrt. végzi.
     – Mennyire lesz uniformizált a honlap? A cégek meg tudják majd különböztetni magukat érdemben egymástól? Hiszen erre volna szükség, hogy az Innoinfo hatékony marketingeszközzé is váljon.
      – Az Innoinfo minden szempontból megfelel majd a legmodernebb internetes trendeknek és követelményeknek. A moduláris felépítés révén például a különböző funkciók és szolgáltatások beletehetők vagy kivehetők, illetve később újabbak is fejleszthetők hozzájuk. A jelentkezők három különböző elrendezésű sablon közül választhatnak, mindegyik tíz színvilágban lesz elérhető, de egyéni kérésre további színekből is választhatnak a cégek. Minden beállítás bármikor megváltoztatható, és a vállalatok a már létező Facebook-profiljukat is egy mozdulattal át tudják majd húzni az Innoinfora, így nem kell időt pazarolniuk arra, hogy újra begépeljék, feltöltsék adataikat.
     – Mely cégek és hogyan csatlakozhatnak az Innoinfohoz?
    – Bárki bekapcsolódhat a programba, semmilyen feltételt nem szabtunk, még kamarai tagságot sem. Azt szeretnénk, ha minél többen használnák a felületet itthon és Szlovákiában is, hiszen ez a siker kulcsa. Reméljük, hogy hamarosan tízezres felhasználói létszámról beszélhetünk. A kamarai tagokat – azaz mintegy négyezer céget – hírlevélben értesítjük majd arról, hogy mikortól lehet bekapcsolódni a programba, a helyi televíziókban pedig rövid reklámszpotokat vetítünk, hogy minden magyar vállalkozáshoz eljusson a hír. Egyébként december elejétől érdemes figyelni a www.innoinfo.eu honlapot.
   – Várható, hogy később más országokkal közösen is létrejöhet az Innoinfohoz hasonló céges adatbázis?
    – Az Európai Unió második, úgynevezett makroregionális stratégiája az európai Duna-stratégia. Lényege, hogy a Duna mentén elterülő térség fejlesztési programjait hogyan lehet összehangolni, és ennek köszönhetően sokkal hatékonyabban felhasználni az egyes országok saját forrásait. A Duna-stratégia keretében született, ősszel induló Szeged plusz program keretében szeretnénk ezt a programot kiterjeszteni a teljes dél-kelet-európai régióra. Ez azonban még a jövő zenéje, hiszen először látnunk kell, hogy mennyire pozitív az Innoinfo fogadtatása a cégek körében, és mennyire működik hatékonyan a rendszer.
 

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez