Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.18. csütörtök
Andrea, Ilma
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28773655
   « Vissza

Tűzőrségi krónika

 « Tűzoltósági hírek 
2011. december 13.
 
XIV. kerület
 
Betegeket mentettek

     A Rákosfalva park egyik kilencedik emeleti lakásában nem nyitottak ajtót a kihívott mentőknek. A tűzoltók a teraszablakon át hatoltak be november 22-én reggel, a sérült lakót az Árpád kórház traumatológiájára szállították.
     November 28-án délelőtt nem tudta beengedni a mentőket emeleti lakásába egy zavart állapotú, Semsey Andor utcai idős hölgy. A rajnak sikerült rábeszélnie, hogy a szobaablakot nyissa ki, így dugólétra segítségével behatolva utat nyitottak a mentőknek.
     Egy Thököly úti, első emeleti lakásból a mentők kérésére egy súlyosan beteg, túlsúlyos személyt hoztak le november 29-én délelőtt.
     Napok óta nem látták a szomszédok egy Jeszenák János utcai társasház első emeleti lakóját, így november 29-én kora délután segítséget hívtak. A raj az erkélyen át tört be, a sérültet életen találták.

Szénmonoxid-mérgezések
 
     November 23-án rosszul lettek a lakók egy Kőszeg utcai, második emeleti lakásban. A tűzoltók műszerei kimutatták a szénmonoxid jelenlétét, szellőztettek, a Gázművek emberei elzárták a gázt. Eközben a mentők két felnőttet és egy gyermeket kórházba szállítottak.
     November 27-én szintén CO-tól lett rosszul két személy egy Várna utcai lakásban, az Erzsébet kórházba kerültek.
Kocsitűz
 
       Egy parkolóban álló BMW csomagterében ütött ki tűz a Füredi út 37-nél november 25-én délelőtt. Valószínűleg az ott lévő akkumulátor zárlata okozta a bajt, károsodott a kocsi kárpitja, jobb első sárvédője is, sérülés nem történt.
 
Kigyulladt a ház

    Egy Nagybecskereki téri családi ház 20 négyzetméteres szobája kiégett, a szomszédos szobában is megolvadtak a berendezési tárgyak, lámpák, nyílászárók november 26-án reggel. Két személy megsérült, az anyagi kár kb. 5 millió forint.

Közlekedési balesetek

     Két személyautó ütközött össze november 29-én 21 óra előtt az Erzsébet királyné útja és Rákospatak utca sarkánál, károsodott a patak hídja is. Két személyt súlyos sérülésekkel vitt kórházba a mentő. A raj megszüntette a forgalmi akadályt.
      December 3-án 17 órakor az Örs vezér tere 11. előtt egy Suzuki villamos felsővezeték-tartó oszlopot döntött ki a villamossínekre. A kocsi légzsákja kinyílt, személyi sérülés nem történt. A tűzoltók áramtalanítás után kézi erővel megszüntették a forgalmi akadályt.
 
Elektromos tüzek

     December 3-án délután meggyulladtak a fali kötődoboz elektromos vezetékei egy második emeleti lakásban, a Bolgárkertész utcában. A lakók az óra kikapcsolásával megszüntették a füstölést.
     December 6-án 17 órakor hívták a tűzoltókat egy Telepes utcai, négyemeletes társasház első emeleti lakásába, mert zárlat miatt kigyulladt egy 80 literes bojler a fürdőszobában. A lakónak sikerült az oltás, minden helyiség bekormozódott, sérülés nem történt.

XVI. kerület
 
Hibás kémény

     Hibás kémény okozott füstmérgezést november 22-én kora délután egy Koronafürt utcai társasház földszinti lakásában. A ház átvizsgálása során a raj az első emeleti lakásba a teraszajtót feltörve hatolt be. Négy felnőttet és három gyermeket a mentők az Erzsébet, illetve a Heim Pál kórházba szállította.

Megállóra dőlt a fa

     A Rákospalotai határút 129-nél egy tízméteres fa dőlt rá a buszmegálló korlátjára és az úttestre. A raj november 28-án délelőtt motoros fűrésszel mentesített.

Izzó reklámtábla

     A Rákosi út 119-ben lévő lottózó három méter magasan lévő fa reklámtáblájának egy része izzott a mögötte húzódó koax-kábel hibájából december 4-én. Az üzlet zárva volt, a tűzoltókat 21 óra után értesítették.

Robbant a kazán

     December 5-én egy Fürdőhely utcai ház kazánházában felrobbant a gázkazán, de senki nem sérült meg. Károsodott a gázóra, a nyílászárók, a szétrepülő üvegtől egy hűtőszekrény is.

Agglomeráció
 
Halmozott baleset

     Pécel és Isaszeg között útszakaszon valószínűleg műszaki hiba miatt november 28-án felborult egy személyautó. Személyi sérülés nem történt, de a roncstól a tűzoltóknak kellett megszabadítani az utat. Amíg ez folyt, újabb három autó ütközött egymásnak, s két utas könnyebben meg is sérült.

Meghalt a sofőr

     Az isaszegi vasúti átjárónál ütközött egy személyautó és egy menetrend szerinti autóbusz december 3-án. A busz árokba csapódott, ajtaja beszorult, és többen könnyebb sérüléseket szenvedtek. A tűzoltók az utasokat a szélvédőn keresztül szabadították ki. A személyautó vezetőjének holttestét az összeroncsolódott autó karosszériájának szétvágásával lehetett kiszabadítani.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez