Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28657598
   « Vissza

Asztrológiai útmutató a Halak jegyében

 « Horoszkóp, asztrológia 
2012. február 23.
 

 KEGYELEM A HÉTKÖZNAPIN TÚL

halak_csillagjegy

      A múlt havi előrejelzés folytatásaként szeretném tovább vinni a kegyelem témakörét az e havi előrejelzésben is. A Nap a Halak jegybe lép át február 19-én. Míg a Vízöntő levegős jegye a gondolatok és szellemiség erejét hozta be az életünkbe (bár a Vízöntő szimbólumnál említettük a víz-öntést, mint a magasabb rendű érzelmek folyását, folytonosságát), a Halak vizes jellege közvetlen módon az érzelmi életünkre lesz nagyobb behatással. Az alapképletben az úgynevezett hétköznapi jelölők többsége – melyek főként gyorsabb sebességű, a hétköznapi életre vonatkozó jelzéseket mutató bolygók – rangvesztett állapotban van. Ez annyit tesz, hogy a mindennapi életben sok a nehézség, az irányíthatatlan helyzet. A hosszabb távra ható, lassabban mozgó bolygók konstellációi és az alapképletben elfoglalt pozícióik azonban kifejezetten értékes felismeréseket és tanulási lehetőségeket mutatnak. Tekintsük át ezeket gyakorlatiasabb megvilágításban.
   Nehézségek adódhatnak az emberi kapcsolatok és párkapcsolat területén. Ezen a területen érzelmi mélypontokra, vagy hűvösebb, fagyosabb hangulatra számíthatunk. Például számunkra fontos emberekben csalódhatunk. Ez azért történhet meg, mert nem látunk tisztán. Szó szerint, a Nap-Neptun együttállás kifelé nézve a két szemünkkel, vagyis a világot, világunkat nézve inkább elhomályosít, mint megvilágít. Ez a bolygó konstelláció felhívja a figyelmet az elvonulásra, a csendben maradásra, vagyis behúzza a féket. A Nap-Neptun együttállás azonban ennél sokkal többet jelent. Kifelé nézve ugyan a sötétben tapogatódzhatunk, befelé nézve pedig igen tisztán érezzük és látjuk, hogy mit kéne tenni, hogyan kéne egy adott helyzetből továbblépni.       

     Legtöbbször sajnos megrémít minket a „kifelé vakság”, a kilátástalanság (milyen szép szó erre), és erőnket arra pazaroljuk, hogy mindenáron biztonságos terepet és fogódzót találjunk. Ez a hitetlenség, vagyis a „minden jóra fordulhat anélkül, hogy Én fognám a gyeplőt” hitetlensége a mai túlkontrollált világunk terméke. Jelen esetben el kell engedni az irányítást ahhoz, hogy a dolgok jól alakulhassanak.
     A Halak jegyében álló Merkúr (a 12. házban) hasonló tanítást hordoz magában. A hallgatás most aranyat ér. A szótlanság csendjében sokkal jobban lehet figyelni és meglátni. Gondoljunk bele, mennyire viccesen néznénk ki, ha bekötött szemmel egy lakatlan szigetre tennének minket, és nem csinálnánk mást, mint hangosan a saját magunk igazát hajtogatnánk. Ha szeretnénk ezen a szigeten életben maradni, és megtanulni bánni képességeinkkel, először csendben hallgatnunk kéne a külső zajokat, majd óvatosan tapogatva felismerni jelenlegi környezetünk részleteit és a sziget „működési elvét.”
    Az I. házban, a Kos jegyében álló Vénusz (mint a szerelem és szeretet kifejezője) az érzelmi pingpong szenvedélyes, viszályokkal teli, „egyik pillanatban ezt akarom, a másikban azt” paradox állapotát jelzi. Ebben az érzelmileg instabil helyzetben pedig szintén az a legokosabb, ha megtanulunk hallgatni, hiszen a gyorsan fellángoló, majd elmúló érzelmi hullámok kimerítenek minket is, és környezetünket is egyaránt.
    Most pedig beszéljünk a hosszú távon ható bolygóállások pozitívumairól. A múlt havi előrejelzésben már beszéltünk a Neptunuszról a Halak jegyében. Ez az állás pozitívumait tekintve a jóságot és szerethetőséget, a jóindulatot és áldozatkészséget hordozza magában. Ez az erő tehát emberségesebbé tehet minket. A belső mosoly kifejeződése, amikor teljesen mindegy, mi történik kívül, az arcunkon és a lelkünkben egy huncut mosollyal érezzük, hogy a dolgok alapjaiban véve rendben vannak.
     A Plútó Jupiter gyengébb trigonja az anyagi javak és a karrier házakat érintve érdekes, a fizikai világunkban paradoxonnak számító gondolatokat hord magában. Azt mondja e két bolygó, hogy az anyagi jólét és a karrier nem függ össze, valamint nem függ össze a munka mennyisége és az anyagi jólét kérdése. A belső alapok számítanak. A 2. ház nem csak az anyagi helyzetet, hanem az adottságokat is megmutatja. A 2. házban álló Jupiter tehát azt mondja, hogy van létjogosultsága a belső gazdagság érzésének, melyet – ha ki tudunk alakítani magunkban – valós gazdagságra tehetünk szert. Azt hiszem, ez nagy tanítás mindannyiunk számára, hiszen mi magyarok gyakran a félig üres poharat szemléljük, a félig teli helyett. A X. házban álló Plútó változásokat ígér a munkahely, karrier területén. Lehetséges, hogy egyik pillanatról a másikra szakmát és hivatást váltunk.
     A Halak-havának fő tanítása tehát a hosszú távú energiabefektetés, valamint az energiáink tartalékolásának megtanulása. A pszichológiában ezt a kielégülés késleltetésének is nevezik, hiszen egy vágyott dolgot sokkal nagyobb öröm később megkapni, mint azonnal. Ezen kívül meg kell tanulni a megvalósulásig vezető utat is élvezni és szeretni. Bölcsebbek és nagyvonalúbbak lehetünk azáltal, ha lemondunk a rövid távon „kipuffogtatni” kívánt energia-minőségekről, például a zsörtölődésekről (ha éppen nem tetszik valami). Ha túl tudunk ezeken emelkedni, zseniálisabbnak és értékesebbnek fogjuk gondolni magunkat, ami természetesen belül is bölccsé és éretté teszi majd lelkünk és szellemünk valóságát.

   Egy örök klasszikussal zárnám a havi előrejelzést, Weöres Sándor Tíz lépcső című művével. Kívánom mindannyiunknak, hogy mind a tíz lépcsőt szóról szóra megélhessük, méghozzá hosszú távon.
                                                 Szórd szét kincseid –
                                                      a gazdagság legyél te magad.
                                                 Nyűdd szét díszeid –
                                                      a szépség legyél te magad.
                                                 Feledd el mulatságaid –
                                                      a vígság legyél te magad.
                                                 Égesd el könyveid –
                                                      a bölcsesség legyél te magad.
                                                 Pazarold el izmaid –
                                                      az erő legyél te magad.
                                                 Oltsd ki lángjaid –
                                                      a szerelem legyél te magad.
                                                 Űzd el szánalmaid –
                                                      a jóság legyél te magad.
                                                 Dúld fel hiedelmeid –
                                                      a hit legyél te magad.
                                                 Törd át gátjaid –
                                                      a világ legyél te magad.
                                                 Vedd egybe életed-halálod –
                                                      a teljesség legyél te magad.

Laki Beáta

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez