Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28665123
   « Vissza

Rendőrségi hírek

 « Rendőrségi hírek 
2012. március 22.
 
Nőnapon életveszélyben. Március 9-én egy nő feljelentést a kerületi kapitányságon. Elmondása szerint egy nappal korábban a 19 esztendős fia a saját lakásában késsel megfenyegette őt, és 8 ezer forintot követelt tőle.  Az anya szerint a gyereke szerencsejáték-függő volt, s emiatt gyakran volt szüksége pénzre. Mivel ő a gyerek káros szenvedélyét nem akarta finanszírozni, a fia minden esetben erőszakhoz folyamodott. A március 8-i esethez hasonló cselekményekre már korábban is sor került, de a fia nőnapi agresszivitása az utolsó csepp volt a pohárban. A nő a feljelentésében elmondta, hogy a gyereke azzal fenyegette meg őt, hogy elvágja a torkát, ha nem ad neki 8 ezer forintot.
A fiú a rendőrök előtt is ismert volt. Hasonló cselekedet miatt ugyanis már korábban anyjával szembeni távolságtartásra kötelezték a fiatalembert. A március 8-i cselekedet azonban ennél súlyosabb következményekkel jár majd. A fiú ugyanis a büntetőjog szerint rablást, annak is a minősített esetét, fegyverrel elkövetett rablás bűntettét követette el. Márpedig ezt a törvény nagyon súlyosan bünteti. Az anyját életveszélyesen megfenyegető fiú elszámoltatása már meg is kezdődött: a bíróság ugyanis elrendelte az előzetes letartóztatását.

Elől, hátul hamis volt... Március 7-én, az Arany János utcában járőröző rendőrök egy érdekes jelenségre figyeltek fel. Egy ott közlekedő Ford Escort típusú személyautón ugyanis elől, hátul más rendszám volt. Ráadásul, miután a rendszámokat ellenőrizték, az is kiderült, hogy egyik sem a Fordhoz tartozott. A rendőrök ezt követően megállították a járművet, és igazoltatták a benne ülő 50 éves férfit. Mint kiderült, az autón valóban hamis rendszámok voltak, ám az azonosítójelek nem bűncselekményből származtak.  A rendszámok ugyanis a férfi tulajdonában levő autókhoz tartoztak. Az eljárás alá vont személy elmondta, hogy azért rakott hamis rendszámot a Fordjára, mert lejárt a vizsgája, és így akart spórolni. Azt pedig, hogy miért rakott előre és hátulra is más rendszámot, azzal indokolta, hogy otthon mindkét azonosítóból csak egyet talált meg. A férfi ellen ennek ellenére egyedi azonosítójel meghamisítása miatt indítottak eljárást.

Fekália a péceli magaslesen. Mostanában érdekes élményeik vannak a péceli vadászoknak. Januárban azt kellett tapasztalniuk, hogy a péceli erdőbe telepített magaslesek közül hatot ismeretlen tettesek megrongáltak: elfűrészelték a magaslesek lábait, és a keresztmerevítőket is, úgyhogy azok maguktól összedőltek. Az ismeretlenek által okozott kár meghaladta az egymillió forintot.
Nos, az erdőben vadat sem egyszerű megtalálni, nemhogy a rongálókat, így a vadászok ravasz módon térfigyelő kamerákat telepítettek az épen maradt magaslesek közelébe... A felvételek tanulsága szerint megjelent egy fiatal férfi és egy fiatal nő, és emberi ürülékkel kente be a magasleseket. Hogy ezt miért tették, csak találgatni tudunk: míg a vadászok a sz@rt takarítják, addig sem öldösik az állatokat. A rendőrség viszont összefüggést gyanít a korábbi rongálás és a fekália-kenegetés között, ezért keresik a képen látható személyeket – aki felismeri őket, hívja a gödöllői kapitányságon Turáni Csaba rendőrzászlóst: 06-28-524-600/7240 mell.
 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez