Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28654831
   « Vissza

Kóstold meg a varázslatot!

 « Cikkek és hírek 
2012. július 11.
 


    A virág a természet egy kis csodája: a növény szaporító szerve, ünnepi jelkép, a szeretet egyik kifejező ajándéka. A virág elbódít illatával, elvarázsol szépségével, üzenetet közvetít. Más megközelítésben a virág egy különleges csemege, egy rabul ejtő íz- és formavilágot kínáló ínyencség, gasztronómiai kultúránk kicsinyke szeglete.
  Halmos Monika munkáinak egy részében a virág, mint a szépség megtestesítője jelenik meg: fotókon, festményeken, virágkötészeti alkotásokban, lírában. Kicsi hazánkban ő tud a legtöbbet az ehető virágokról, szívesen ír novellákat, korrekt ételrecepteket és megrendelésre szinte bármit, bármilyen műfajban. Van, aki rendre ünnepi köszöntőt kér tőle, van, akinek egyedi ajándékokat készít, másnak szakácskönyvet ír-illusztrál. Sajátos hangulatú fotóival szakácskönyvekben, magazinokban, naptárok lapjain találkozhatunk. Elfeledett növényeket és ízeket hoz vissza köztudatba, újraálmodja a régi magyar konyhát, s mindeközben környezet- és természettudatos életvitelre sarkall. Ha kell, minderről vetített képes előadásban adja át a tudást az érdeklődő közönségnek. Nyáron virágszirmokkal ízesített finomságokat készít – nemrég került a boltokba gyógynövényekkel ízesített lekvár- és savanyúság kollekciója, a Százszorszép Finomságok. 
    Monika nemrég lett újra kerületünk lakója, itt dolgozik műtermében. (A levendula- és rózsaszezon beköszöntével virágkóstolókra is sor kerül a sokoldalú műteremben: mi is megkóstolhattuk az aktuális virág-kínálatból született finomságokat, mint a levendulás keksz, a körömvirágos pogácsa, az „Erdődal-desszert”, ami erdei gyümölcsökből és bodzavirággal ízesített lágy krémből áll... Bővebben erről blogjában olvashatnak: www.halmosmonika.blogspot.com) Most üvegfestményeinek és ehető virágos készítményeinek is üzletet keres, hogy az itt élők is bármikor hozzájussanak e kis varázslatokhoz. Addig is látogassanak el honlapjára, gyönyörködjenek, vagy olvassanak egy kellemeset.

                                                                                                                        www.rozsakunyho.hu

 

Sarkantyúkás sárgadinnye lekvár

kepfile

     Finom, zamatos sárgadinnyéből készítjük: egy kg-nyi előkészített dinnyehúshoz 10-12 db apróra tépkedett friss sarkantyúkavirágot adjunk. A lekvárt a szokott módon készítsük el, használjunk hozzá korszerű, cukortakarékos befőzőszert.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez