Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.20. szombat
Tivadar, Odett
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28786498
   « Vissza

Vendégségben a kerület legnagyobb babájánál

 « Cikkek és hírek 
2012. augusztus 23.
 

kepfile

     „Nagyobb volt az én babám egyedül, mint a hármasikrek együttvéve, akikkel együtt szültünk…” – meséli Anita, a (160 centis, 58 kilós) szentmihályi fiatalasszony, aki szerkesztőségünk figyelmét felhívta különleges kisfiára. Az 5250 g-os, 58 cm-es baba szokatlanul nagy méretével igen ritkaságszámba megy, különösen azt figyelembe véve, hogy semmi olyan tényező nem játszott szerepet ebben, mint például cukorbetegség, vagy akár magzatvédő vitamin hatása.

kepfile

    A veszélyeztetett terhesség alatt nagyon sokat kellett feküdni, félő volt, hogy sokkal korábban megszületik a kicsi, mint kéne. Biztatgatta is a pocakban a babát anyukája: növekedj szépen, legyél szép nagy baba! És a baba szótfogadott, mindenki legnagyobb ámulatára. Nem is sietett túlságosan, a 38. betöltött hét után császárral született, a nagyok úgy döntöttek, itt az idő, jobb, ha kint növekszik tovább. A képen az inkubátorban csak azért időzött kicsit, mert a nővérkék úgy látták, „fázik” a baba. Túl soká nem is lehetett volna benne, mert már így is épphogy elfért – de csak azért, mert nem nyújtotta ki a lábát…
    A mama és a papa családjában nem volt példa ilyen születési méretekre, az apuka is csak később nőtt meg kétméteresre. Peti, a kisfiú méreteihez méltó táplálást igényelt már a kezdetekkor, de meg is hálálta az ellátmányt, már három hetesen átaludta az éjszakát, és szépen fejlődött, gyarapodott, négy hónaposan már 9 kg és 72 cm volt. Még a járókelők is csodájára jártak, és aggódtak: miért fekszik egy ekkora gyerek a babakocsiban? Csak nincs valami baja? Nincs bizony, annyira nincs, hogy a két és fél év alatt kétszer ha köhögött, sosem volt beteg. Mára elérte a 17 kg-ot és 100 cm – pont fele magas, mint az apukája.
   Ottjártamkor a kicsi és a papa elmélyülten Duplóztak, nem véletlen ez a kedvenc játék: a vitrin tele van az édesapa Legócsodáival. Az lesz majd az igazi, ha Peti is belenő a Legóba, s együtt alkothatnak majd… Lassan búcsúzom, mert Peti szereti a pontos napirendet, nemsokára ebéd, és 1 órakor délutáni alvás.
   Peti decemberben lesz 3 éves, akkor mehet oviba. Már felvették a kerületi Játszókert Óvodába, s amilyen barátságos, okos kisgyerek, biztosan jól érzi majd magát a közösségben. Addig pedig még nőhet egy kicsit a meleg családi fészek védelmében, ahol szülei mindent megtesznek azért, hogy Petinek boldog és kiegyensúlyozott élete legyen.

                                                                                                                                                      Szőke Kati

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez