Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28665447
   « Vissza

Future Cup – fiatal focisták nemzetközi bajnoksága

 « Cikkek és hírek 
2012. augusztus 23.
 


    Minden szempontból sikeresnek bizonyult az idei Future Cup nemzetközi utánpótlás focitorna. Egyrészt, mert ismét 15 csapat, köztük hét nemzet 12 első osztályú együttesének U11-es csapata fogadta el a szervezők meghívását. Másrészt, mert szervezők az Erzsébet-ligeti sportpálya állapota miatt (ahol a felújítás után még nem erősödött meg eléggé a fű) kénytelenek voltak az idei tornát a Bátony utcai Ikarus sportpályán megrendezni. Ez pedig olyannyira jó helyszínnek bizonyult, hogy a jövőben nagy valószínűséggel állandó helyszíne lesz majd a rendezvénynek.
      A torna sikerességét növelte, hogy ezúttal a házigazda XVI. kerületi önkormányzat mellett Zugló is támogatta a rendezvényt. Köszönhetően annak, hogy a résztvevő csapatok mellett a XIV. kerület testvérvárosának, Berlin egyik városrészének focicsapata, a Hertha is részt vett a tornán.  De a legnagyobb meglepetést a rendező kertvárosi klub, az FC Budapest Sólymok csapatának szereplése okozta. A kis klub ugyanis a rangos mezőnyben az előkelő harmadik helyet szerezte meg. Ez volt a Sólymok történetének legjobb Future Cup-szereplése.
      A torna megnyitójára augusztus 17-én 19 órakor került sor. A résztvevő csapatokat Kovács Raymund kertvárosi, illetve Rozgonyi Zoltán és Ferdinandy István zuglói alpolgármesterek köszöntötték. A focipalánták egy válogatott labdarúgóval is találkozhattak. Szekeres Adrián, U20-as világbajnoki bronzérmes labdarúgó, az MTK korábbi és a Videoton jelenlegi focistája rendszeres támogatója a Future Cup-nak. A bajnoki elfoglaltsága miatt sajnos nem tudott részt venni a tornán, de a megnyitón mindenképpen ott akart lenni. Hasonló okokból kifolyólag csak a torna döntőjén és a záróünnepségen tudott jelen lenni az idei rendezvény másik sztárvendége, Kassai Viktor FIFA-játékvezető is. Az olimpiai és a Bajnokok Ligája döntőt, illetve világbajnoki elődöntőt is vezető bíró, ezúttal a Future Cup döntőjében, a Brno – Rapid Wien mérkőzésen fújta a sípot. Nem sokon múlott, hogy a házigazda Sólymok játszhassanak a döntőben, de az 1-1-es döntetlenre végződő elődöntőt végül büntetőkkel az osztrákok nyerték. A fináléban azonban a Brno egyértelműen jobb volt az ellenfelénél, így a tavalyi esztendő után ismét elhódították a rangos kupát. A Sólymok a kisdöntőben 2-1-re verték meg a Győri ETO csapatát, és ezzel története során első ízben állhatott fel a dobogó legfelső fokára.
     – A torna ismét igazolta, hogy érdemes a fiatalokkal foglalkozni – mondta Czuk Henrik, a rendező egyesület elnöke –, aki kilátogatott az Ikarus-pályára, az rendkívül izgalmas, jó színvonalú mérkőzéseket láthatott. Köszönet illeti a két önkormányzatot, melyek támogatták a torna megrendezését, illetve az Ikarus BSE vezetésének is hálával tartozunk, mert befogadták a rendezvényt. Ez a sportlétesítmény ideális helyszíne volt a Future Cup-nak, a külföldi csapatok edzői egytől egyig úgy nyilatkoztak, hogy a Bátony utca még az Erzsébet-ligeti sporttelepnél is ideálisabb helyszíne volt a tornának. Jövőre biztos, hogy elgondolkozunk majd azon, melyik pályára szervezzük a tornát... 

kepfile

Kassai Viktor, Kovács Péter polgármester és Kovács Raymund alpolgármester

kepfile

Az első helyezett üdvrivalgással ünnepelte a győzelmet

kepfile

A hazai csapat az előkelő harmadik helyet szerezte meg


     A záróünnepségen személyesen is résztvevő Kovács Péter polgármester kihangsúlyozta, hogy egy kerület számára nem is lehetne jobb reklámot találni annál, mint amikor egy utánpótlástorna miatt ennyien kilátogatnak egy sporttelepre, ahol aztán személyesen győződhetnek meg arról, hogy a kerület vezetése komolyan gondolja a sport támogatását. A külföldi és magyar vendégek idén még csak a modern atlétikai centrumban, a hajó formájú öltözőépületben és a futófolyosóban gyönyörködhettek, de jövőre már több műfüves pályával lesz gazdagabb a létesítmény, és talán már a sportcsarnok építése is elkezdődhet. (teg)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez