Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.19. péntek
Emma
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28782422
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2012. október 18.
 



XIV. kerület

Lehasadt faágak

    Három méter magasságban lógott egy letört faág veszélyeztetve a közlekedőket a Kerepesi út 144-nél. A tűzoltók szeptember 12-én reggel kézi fűrésszel távolították el.
    A Fogarasi út 23. előtt egy DAF típusú kamionra zuhant egy lehasadt faág szeptember 21-én délben. A jármű teteje egy négyzetméteren megsérült.
    Október 8-án reggel egy 7 méteres faág zuhant egy Opel Astrára. A raj motoros fűrésszel szabadította ki az autót, személyi sérülés nem történt.

Rendőrségi kérésre

    Egy Telepes utcai, második emeleti lakást a teraszajtót betörve nyitottak ki szeptember 16-án hajnalban.

Az utcára zuhant

    Ismeretlen okból az utcára zuhant egy hölgy az Ond vezér úti, emeleti lakásából szeptember 16-án délelőtt. A mentők súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították a Honvéd kórházba.

Égő épület, gázszivárgás

    Szeptember 19-én délután a Csömöri út 133-nál, a híd alatti 50 nm-es kiszolgáló helyiség égő berendezését oltották el egy D-sugárral.
     Szeptember 26-án a Hungária körút 64. alatti, használaton kívüli csarnokban gázszivárgás volt a gázcső melletti falrészen. A rajt 17 óra 44 perckor riasztották a helyszínre, a Gázművek lezárta a gázcsapot.

Letört csatorna

     Letörve lógott az ereszcsatorna az Ilka utca 31. szám alatti épületen, a negyedik emelet magasságában, amit a tűzoltók távolítottak el szeptember 20-án.

Közlekedési mentések

     Villamos ütközött össze egy személyautóval szeptember 13-án este a Nagy Lajos király útja 37. előtt, a sofőrt az Uzsoki kórházba vitték.
     Üzemanyag folyt ki egy kocsiból az Ond vezér útja 25. szám előtti parkolóban szeptember 14-én este. A raj a szennyeződést homokkal mentesítette. Másnap 16 óra után a Szugló utca és Róna utca sarkánál Opel és Mazda személyautók ütköztek össze, mindkét jármű totálkáros lett. Két súlyos, három könnyebben sérültet a Honvéd, illetve az Árpád kórházba vitt a mentő.
     Az Álmos vezér útja 48-nál a kerítésen landolt egy VW Golf szeptember 20-án. A kocsit a raj vontatókötéllel húzta le, a sofőr könnyebben megsérült.
    Október 3-án reggel 5 óra után két személyautó karambolozott az Erzsébet királyné útja és Rákospatak utca sarkán. Egy sérültet a tűzoltók feszítő-vágó berendezéssel emeltek ki.
   Október 7-én 15 órakor egy Opel Omega ütközött egy Honda motorossal a Miskolci és Csömöri út kereszteződésénél. A sérült motoros elhagyta a helyszínt, a járművéből kiömlött üzemanyagot homokkal itatták fel. Este 9-kor a Kerepesi úton, a Pillangó utcai metrómegállónál kigyulladt egy VW Transporter tehergépkocsi motortere, a tüzet a raj kiérkezése előtt eloltották.

Szénmonoxid

     A fürdőszobai cirkóból CO áramlott ki egy Erzsébet királyné úti lakásban szeptember 23-án. A Gázművek elzárta a gázt, a raj kiszellőztetett. Két gyermeket megfigyelésre kórházba vittek.

Ottfelejtett ételek

    Egy Kassai téri, 16. emeleti lakás konyhájában szeptember 14-én este gyulladt meg a lángon felejtett étolaj, amit a raj kiérkezése előtt eloltottak.
     Szeptember 24-én 20 óra előtt egy Szentmihályi úti lakás tűzhelyén gyulladt be az olaj. Megégett a konyhapult, a padlózat, a sütő. Másnap késő délután egy Mályva utcai családi házban történt hasonló. A konyhaszekrény, elszívó, a konyhapult feletti neonlámpa lett a lángok martaléka, a falak erősen kormozódtak, a kár kb. 300 ezer forint.
     Szeptember 26-án reggel egy Örs vezér terei lakás konyhapultja gyulladt meg, károsodott a konyhaszekrény, telefon, kenyérpirító, stb. Áramtalanítás után a raj vízzel oltott.

Csőtörés

     A Csertő utca 12. szám alatti 10 emeletes panelház pincéjében 300 négyzetméteren 5 cm magasan állt a víz csőtörés miatt szeptember 25-én. A gondnok elzárta a csapot, a kihívott raj tűzoltó-felszereléssel nem tudott mentesíteni.

Avartűz

    Október 7-én délután meggyulladt az összehordott avar az Istvánfy utcában. Az oltást egy D-sugárral és kézi szerszámokkal végezték el.

Kiégett a kuka

     Október 9-én késő este teljesen kiégett egy útszélen tárolt műanyag kuka a Kövér Lajos utca 24-ben.

 

XVI. kerület

Szúrós szag

     A Szentmihály-Sashalmi vasútállomás környékén, a Körvasútsoron szúrós szag terjengett szeptember 12-én este. A tűzoltók a jelzett helyet és környékét műszerrel átvizsgálták, de idegen, egészségre káros anyagot nem találtak.

A szomszédok jeleztek

    Egy Borotvás utcai lakásból kiáramló gázszagot jeleztek szeptember 26-án 15 óra 58 perckor. Kiderült: a konyhában ételmaradék füstölt, ezt vélték gázszagnak. Egy idős személyt a mentők a helyszínen láttak el.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez