Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28654032
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2012. december 13.
 

XIV. kerület

Szeméttüzek

     A Pillangó parki szolgáltatóház oldalában a hajléktalanok által összehordott kartonok, bútorok, szemét gyulladt meg november 6-án. A ház falazata kb. 10 négyzetméteren károsodott.
     Szintén november 6-án délután a Róna utca 33. szám alatti elhagyatott trafóház mellékhelyiségében kellett oltani az összehordott hulladékot.
     November 11-én délután a Telepes utca 5-ben meggyulladt az összehordott papírszemét a lakóépület külső falán lévő villanyóra alatt.
     Egy gyorsbeavatkozóval oltották el a szelektív hulladékgyűjtőt a Szőnyi út 14-nél november 18-án éjjel.
     A Francia út 5-nél két négyzetméteren izzott, füstölt a szemét november 22-én délután.
November 24-én éjjel teljesen kiégett a szelektív hulladékgyűjtő a Szugló utca 24-nél.

Műszaki mentések

     Egy Citroën Xsara személyautó hátsó ajtaja égett a Mogyoródi út 1-nél november 8-án 20 óra előtt. Valószínű a szándékos tűzokozás.
     Egy D-sugárral oltották el a Stefánia út 17. szám előtt álló Skoda Octaviát november 13-án éjjel. A raktér, az ajtók 50%-ban, az utastér teljesen megégett.
     Másnap 19 órakor Skoda Octavia és Peugeot 206-os személygépkocsik ütköztek a Mogyoródi út 156-nál. Egy troli vezetéktartó oszlopa megrongálódott, senki nem sérült meg.
     A Róna utca 33. előtt személyautó ütközött egy motorossal, két személy kórházba került a sérüléseivel. A raj áramtalanított, a kifolyt nagy mennyiségű olajat a Főkefe takarította fel.
Négyen sérültek meg az Öv utca 163. előtt, ahol egy Ford személygépkocsi karambolozott egy VW Ventoval november 20-án délután. Egy, a VW-ba szorult sérültet feszítő-vágóval emeltek ki, ketten súlyos kéz-, lábsérülést, ketten zúzódásokat szenvedtek.
     November 28-án hajnali 4-kor riasztották a tűzoltókat a Mogyoródi út 8. szám elé, ahol teljes terjedelmében égett egy Citroën Jumper kisbusz. A raj kiérkezése előtt a rendőrök a szomszédos Veritas Hotel két tűzoltó készülékével megkezdték az oltást. A helyszínt átvizsgálták, szándékosságra utaló nyomot nem találtak.

Égő matrac

     A Kövér Lajos utca 19. szám alatti tárolóhelyiség egyik zugában kiégett egy, a hajléktalanok által használt matrac november 15-én reggel. Személyi sérülés nem történt.

Mentés a liftből

     Három személyt mentett ki a raj a liftből, ami november 18-án éjjel a hetedik emeletnél elakadt az Egressy út 75-ben.

Leégett a bódé

     November 19-én éjjel a tűzoltók oltottak el egy 5 négyzetméteres, hajléktalanok által épített házikót a Tengerszem utca 106-ban. Sérülés nem volt.

Lakásfelnyitás

     Egy Erzsébet királyné úti társasház második emeleti lakója nem adott életjelet magáról. A tűzoltók november 22-én éjjel a bejárati ajtót feltörve hatoltak be, a lakót mély álomban találták.
     December 2-án 21 óra 20 perckor hívták a rajt a mentősök egy Rákospatak parki, első emeleti lakáshoz, melyben egy sérült várta a segítséget. A tűzoltók az ablakon át hatoltak be.

Halálos gázolás

     November 23-án reggel a Kerepesi út 130-nál a gödöllői HÉV-vonalon közlekedő szerelvény halálra gázolt egy ismeretlen, 55-60 év körüli nőt. A rajt 8 óra 40 perckor riasztották.

Leszakadt vakolat

     Egy Angol utcai, második emeleti lakás szobájában két négyzetméternyi vakolat zuhant a lakóra november 23-án, 8 óra után. A sérültet kivizsgálásra az Árpád kórházba vitte a mentő. A statikus szerint kilakoltatásra nem volt szükség, további vészhelyzet nem várható.

Konyhatűz

     Az Ond vezér sétányon álló nyugdíjasház egyik lakásában a konyhai elektromos grillsütőtől meggyulladtak a bútorok. A lakók egy 6 kg-os porraloltóval oltották el a lángokat november 25-én délután.

Zárlatos akkutöltő

     Egy Tengerszem utcai társasház pincéjében kigyulladt az akkutöltő november 26-án 14 óra körül. Megégett az alatta lévő munkapad, az afeletti kábelek, a laminált padló, károsodott a pince falfestése. Személyi sérülés nem történt.

Kidőlt a fa

     December 2-án reggel hívták a tűzoltókat az Öv utca 146-ba, ahol egy nyolcméteres fa egy közvilágítási oszlopra dőlt.

XVI. kerület

Szénmonoxid mérgezés

      Két személy szénmonoxid mérgezést szenvedett egy Vörösmarty utcai, földszintes családi házban november 11-én. A rajt 17 óra 50 perckor riasztották; elzárták a gázt és kiszellőztettek.

Karambol

      Honda Accord és Skoda Octavia ütközött össze november 18-án 22 óra 20 perckor a János utca és Csömöri út sarkán. A kocsik összetörtek, három fémkorlát kidőlt.

Tűz a gyertyától

      Egy Pálya utcai lakásban tűz ütött ki az előszobai komódon lévő koszorú égő gyertyájától november 23-án este. Meggyulladtak a berendezési tárgyak, ruhanemű, képek, a telefon. A műanyag fali szigetelés 8 négyzetméteren leégett, a falak korommal, füsttel szennyeződtek. A tüzet sikerült eloltaniuk az otthoniaknak, a kár kb. 130 ezer forint.

Képzelt füstszag

      November 25-én délután füstszagot jelzett az idős lakó egy Mészáros József utcai toronyházból. A kiérkező tűzoltók füstre, tűzre utaló nyomot nem észleltek. A mentők az illetőt – tudatzavar gyanújával – a kistarcsai kórházba vitték kivizsgálásra.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez