Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28659296
   « Vissza

Önkormányzati hitelátvállalás: mese habbal

 « Portaszolgálat 
2012. december 13.
 

A jövő évi önkormányzati költségvetésben akár több tízmillió forinttal is kevesebb juthat majd működési és fejlesztési költségekre, mint idén, hiszen az állami hitelátvállalásokkal egy időben az önkormányzatok bevételeiből egyre több elvonást terveznek, és ez utóbbiak meghaladják az állami segítségátvállalás mértékét. Csömör számára ez jövőre kb. 30-50 millió forintos költségvetés csökkenést eredményezhet, ami a saját fejlesztési keret egyharmadát jelenti.

kepfile


A novemberi település-fejlesztési fórumon több Csömörön élő szakember is részt vett

    Többek között a jövő évi költségvetési koncepció és annak sarokszámai volt az egyik témája annak a település-fejlesztési fórumnak, amelyet 2012. november 28-án tartott az önkormányzat Csömör civil szervezeteinek, intézményeinek, pártalapszervezeteinek vezetői, egyházi közösségeinek, nagyobb vállalatainak képviselői, illetve a település közismert személyiségei, díszpolgárai, kitüntetettjei részvételével.
   A fórum három fő téma köré épült. Fábri István polgármester „Város vagy falu?” címmel a nyári lakossági közvélemény-kutatás eredményeit ismertette (lásd fentebb!).
    A fórum másik témájaként dr. Katona Péter jegyző tartott ismertetőt a járási rendszer kialakításának hatásairól, végül pedig Eigler Tamás, a Pénzügyi, Ellenőrző és Vállalkozói Bizottság elnöke ismertette az önkormányzat jövő évi pénzügyi kilátásait, valamint az állami hitelátvállalás pénzügyi hatásait.
    A költségcsökkentés a csömöri önkormányzatot nem kis feladat elé állítja, hiszen a hiányt valamiből fedeznie kell, így előfordulhat az a helyzet is, hogy vagy a fejlesztésekre, vagy az intézmények költségvetésére fordított összegeket kell majd csökkentenie.
    A fórumon több mint negyven meghívott vendég, többek között Mandur László országgyűlési képviselő, Keményné Koncz Ildikó, a Raiffeisen Bank önkormányzati üzletágvezetője, Madaras Attila, a Belügyminisztérium település-fejlesztési szakértője is részt vett, akik mint Csömörön élő szakemberek fűztek szakmai észrevételeket, javaslatokat az egyes témákhoz.

Újság és honlap – a két legfontosabb kommunikációs eszköz


   A személyes beszélgetések mellett a havonta megjelenő Hírmondó és a csomor.hu honlap a legfontosabb kommunikációs eszköze a településnek, hiszen a Csömörön élőkhöz az önkormányzat, annak intézményei, illetve a helyi civil szervezetek, egyházak ezeken keresztül tudják leghatékonyabban eljuttatni információikat.
    A Csömöri Hírmondó a civil önkormányzat működése óta tipográfiájában és tartalmi felépítésében is egyaránt megváltozott. A tájékoztató, információs kiadványban közérdekű, a községben élőket leginkább érintő témákról, programokról olvashatnak a községben élők – mindezt tárgyilagosan, mellőzve a Magyarországon jellemző egyoldalú önkormányzati propaganda szövegeket. Nem mellékesen a lapot a médiatörvény szabályozásával összhangban nem az önkormányzat, hanem a Csömöri Kulturális Közalapítvány adja ki.
     Az önkormányzat a honlapot elsősorban információs portálnak tekinti, a korábban a helyi vezetést dicsérő híreket az embereket foglalkoztató témák váltották fel. Jelenleg folyamatban van a honlap tartalmi felépítésének és grafikájának megújítása, így jövő év első negyedévében egy új, a felhasználói szempontokat a jelenleginél hatékonyabban támogató, áttekinthető honlap fogadja majd a www.csomor.hu-ra érkezőket.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez