Hozzávalók: 50 dkg savanyú káposzta, 1 kg-os savanyú káposztafej, 25 dkg rizs, 4 db kemény tojás, 1 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 csokor zöldkapor, 1 alma, 2 dl tejföl, 1 kiskanál pirospaprika, 2 kiskanál Vegeta, 1 kiskanál törött bors, 2 evőkanál liszt, 2 evőkanál olaj Olajban megpirítjuk az apróra vágott hagymát, pár percig sütjük rajta a rizst, sóval, borssal, pirospaprikával, zúzott fokhagymával ízesítjük és kevés vízzel 5 percig pároljuk. Kihűtjük, összekeverjük a kis kockákra vágott kemény tojásokkal, és ezzel töltjük meg a káposztafej leveleit. Az edény aljára rakjuk az átmosott szálas káposztát, bele a finomra vágott kaprot, almaszeleteket, és egymás mellé fektetjük a töltelékeket. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, megszórjuk kis Vegetával, majd kis lángon puhára főzzük. Végül a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk.
Jó étvágyat kívánunk!
|