Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.20. szombat
Tivadar, Odett
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28783238
   « Vissza

Tájékoztató a bölcsődei felvételekről

 « Portaszolgálat 
2013. március 21.
 

     A 2013/2014-es gondozási-nevelési évre a bölcsődei jelentkezés időpontja 2013. április 29-től május 10-ig tart. A XVI. kerületben a szülő a bölcsődét szabadon választhatja, így a döntés előtt lehetőséget adunk, hogy megtekintse intézményeinket, és eldönthesse, megfelelünk-e az elvárásainak.
     Célunk: a XVI. kerületi kertváros lakosainak igényeihez igazodó magas színvonalú napközbeni kisgyermekellátás biztosítása; az alapellátás és szolgáltatások nyújtásával. Családbarát, támogató intézményként biztosítani szeretnénk a gyermekek életkorának, fejlettségének, egyéni szükségleteinek megfelelő érzelmi, értelmi, mozgásfejlődését, és biztonságos környezetet, lehetőséget adni új tapasztalatok gyűjtésére, kísérletezésére, felfedezésére, más gyermekekkel való kapcsolatteremtésre, örömteli játékra.
     A bölcsődében folyó gondozási-nevelési munka magas szinten történő végzésére törekszünk, figyelembe véve, hogy a gyermek első és legfontosabb életközössége a család, amely az elsődleges szocializáció színtere, itt alakul ki az első személyi kötődés az anya és gyermeke között, mely egy életre meghatározó, célunk a szülők megerősítése a szülői szerepükben.
    Nagy hangsúlyt fordítunk az egyéni bánásmódra, az önállóság elősegítésére, a gyermek kreativitásának kibontakoztatására. Célunk, hogy kiegyensúlyozott, a társadalomba beilleszkedni tudó, kreatív felnőtté váljanak a ma gyermekei.
     Bölcsődébe felvehető:
     • Minden olyan kisgyermek, akinek szülei dolgoznak, illetve valamilyen ok miatt nem tudják biztosítani a gyermekük napközbeni gondozását-nevelését.
    • XVI. kerületi állandó lakcímmel, ennek hiányában tartózkodási hellyel rendelkezik és életvitelszerűen a kerületben lakik.
     • Az 1997. évi XXXI. törvény a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról kiemeli olyan kisgyermek felvételi lehetőségét, akinek szociális vagy egyéb ok miatt egészséges fejlődése érdekében szükséges a bölcsődei gondozás, nevelés. Tehát a törvény kiemeli a krízishelyzetben lévő családokat; a veszélyeztetett, védelembe vett gyermekeket; akit egyedülálló vagy időskorú személy nevel, vagy akivel együtt a családban három vagy több gyermeket nevelnek; akinek a testi, illetve szellemi fejlődése érdekében állandó napközbeni ellátásra van szüksége,
     A bölcsődei felvételről bizottság dönt, (bölcsődevezető, Egyesített Bölcsődevezető, Szaktanácsadó) kikérjük a körzeti védőnő véleményét, döntésnél figyelembe veszik a család élethelyzetét. A felvétel sorrendje nem minden esetben egyezik meg a beiratkozás sorrendjével, figyelembe kell venni a fent felsorolt kritériumokat.
     Abban az esetben, ha a gyermek nem nyert felvételt, automatikusan várólistára kerül, ha a bölcsődébe férőhely üresedés következik be, minden esetben figyelembe vesszük a várólistán lévő családok élethelyzetét, s a családban történő változásokat. Jogorvoslati lehetőséggel értesítés kézhezvételétől számított 15 napon belül élhet a szülő az Egyesített Bölcsőde vezetőjénél, aki a Humánügyosztály vezetőjével a kérelmet megvizsgálja.
      Várjuk jelentkezésüket.
                                                                                       Tisztelettel:   Tamás Jánosné  intézményvezető

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez