Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28658918
   « Vissza

Első vívóverseny a kerületben

 « Cikkek és hírek 
2013. április 19.
 


     A dolgok így működnek: van egy szép atlétikai centrumunk, és immár rendszeres házigazdái vagyunk a fővárosi és az országos atlétikai versenyeknek. Van egy profi vezetésű birkózóegyesületünk, és egyre több rangos birkózóeseményt rendeznek a kerületben. Van egy komoly nemzetközi kapcsolatokkal rendelkező utánpótlás labdarúgóklubunk, és minden évben neves külföldi csapatok részvételével gyerektornát rendeznek a kerületben. A sorba pedig tökéletesen beleillik a Kertvárosi Vívó Sportegyesület is, mely 2009 óta dinamikusan fejlődik, s ma már odáig jutott, hogy képes egy országos verseny megrendezésére is.
     – Nagyon nagy megtiszteltetés, hogy április 20-21-én házigazdái lehetünk a Gerevich – Kovács – Kárpáti Reménységek Körverseny utolsó, 5. állomásának – mondta Decsi István klubvezető. – Ez ugyanis azt jelenti, hogy a gyermek, az újonc és a serdülő korosztály legjobb kardvívói, körülbelül 200-250 versenyző gyűlik majd össze a kerületben, hogy megvívjanak a döntős helyekért. A verseny tétje nem kicsi: ez ugyanis az utolsó lehetőség, hogy a szezonvégi gálára kvalifikálják magukat a gyerekek. (A három korosztályban, mind a lányoknál, mind pedig a fiúknál a ranglista első nyolc helyezettje vívhat majd a gálán.)
Egy ekkora méretű esemény már mindenképpen sportcsarnokot igényelne. Ennek híján a kerület legnagyobb méretű tornacsarnokában rendezik majd a versenyt. A Szerb Antal Gimnáziumban ugyanis a kiszolgáló helyiségek is alkalmasak ekkora méretű tömeg befogadására. Decsi István elmondta, hogy a verseny több szempontból is különleges lesz. Egyrészt a körverseny korábbi állomásain tapasztalt hibákat mindenképpen kiküszöbölnék, és ezúttal nem csak a verseny, hanem a rendezés terén is magas színvonalra törekednének. Másrészt igazi vívóünneppé szeretnék varázsolni ezt a hétvégét.  A verseny megnyitójára, április 20-án 14.20-ra ugyanis a hazai vívósport és a kerületi önkormányzat vezetését, illetve olimpiai- és világbajnok vívókat is meghívtak. Ugyancsak érdekes lehet, hogy a vívóversenyektől eltérő módon ezúttal a nézők körbeállhatják majd a pástokat is, így testközelből élvezhetik majd az asszókat.
     A 2009-ben alakult KVSE ma már folyamatosan 120-130 gyereknek jelent sportolási lehetőséget a kerületben. Közülük több mint ötvenen már a vívóversenyeken is részt vehetnek. Az alulról építkező egyesület éppen a gyermek, újonc és serdülő korosztályokban ér el eredményeket – a körverseny legutóbbi, gödöllői állomásán például hat döntős versenyzőjük volt –, és az április 20-21-én pástra lépő 16 kerületi vívótól ismét jó szereplést várhatunk majd. A vívóünnep azonban akkor lesz igazán teljes, ha minél többen szurkolnak majd nekik a Szerb Antal Gimnáziumban. (R.T.)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez