Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.19. péntek
Emma
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28779477
   « Vissza

Emlékművet kapott a hajléktalan

 « Cikkek és hírek 
2013. április 19.
 

                                       kepfile
    

      A helyi lapok közül egyedül mi emlékeztünk meg arról, hogy elhunyt az a hajléktalan, beceneve szerint Billencs, aki az elmúlt húsz évét a Sashalmi piac környékén tengette. Súlyosan alkoholista volt, de olyan szerethető-féle, mint azt az alábbi sorok is igazolják, melyeket a Bihari úti Vöröskeresztes hajléktalan-ellátó intézmény vezetőjétől kaptunk:
     „Tisztelt Cikkíró, Tisztelt Szerkesztő, Tisztelt Kerületi polgárok! Engedjék meg, hogy mint érintettek reagáljunk az Önök újságjában megjelent,  „Billencs is elment című cikkre”.
Illető hajléktalan embert (itt az emberen lenne a hangsúly) mi is ismertük, halálán mi is megdöbbentünk. Utcai gondozó szolgálatunk és a többi vele kapcsolatba került kolléga (én is), szeretettel fogunk emlékezni rá, hiszen embertársunk volt, egy közülünk.
Életében, mint minden hajléktalan ember életében, valószínűleg feldolgozhatatlan kudarcok sokasága vezetett az egyik legfájdalmasabb tényhez, az otthontalansághoz.
Szolgálatunk rendszeresen látogatta, intézte ügyeit, segítette, ahogy tudta, mindezt tette az önkormányzat és a kerületi lakosság támogatásával. Utóbbiak jóindulata, segítőkészsége a hajléktalanok irányába közismert.” – írja Mihály Bulcsú intézményvezető, aki egyébként erősen kifogásolta, hogy cikkünkben említést tettünk Billencs hatalmas májáról, amelynek állítólag csodájára jártak a kórházban. (Csak megjegyeznénk, hogy a dohányosok elrettentésére a cigarettásdobozokra rákos tüdő képét nyomtatják, akkor miért lenne baj, hogy egy közismert alkoholista májáról megírjuk, hogy kórosan nagyra nőtt?)
      Billencsnek a Vöröskereszt ellátó szolgálatán kívül is lehetett titkos támogatója, mert április elején egyszer csak megjelent a falon a fent látható emlékmű. Valaki az éj leple alatt feltapétázta a falra Billencs jól sikerült grafikus képét, amelyet A4-es lapokból nyomtatott ki házilagosan, majd nagy gonddal összeillesztette a képmozaikot a volt megálló-épület oldalára, pont a kocsmaajtó mellé. A tavaszi napfényben sörözgető vendégek épp Billencs képe alatt isszák a hűsítő nedűt, úgy kellett őket megkérni, hogy kicsit álljanak már fel, hogy le tudjuk fényképezni a jól sikerült emlékművet (azért a sör persze ottmaradt). Szóval látható, hogy Billencs nehezen szabadul kedvenc lakhelyétől, a Sashalmi piactól. (F)




























































 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez