Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28658985
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2013. április 19.
 

XIV. kerület

Lakásfelnyitások

Idős beteg várta a segítséget Csömöri úti, földszinti lakásában, ahová a tűzoltók március 14-én délután az erkélyablakon át hatoltak be.
Március 20-án éjfél előtt egy Fischer István utcai lakás zárát törték fel rendőrségi kérésre.
Március 23-án reggel egy Szentmihályi úti, második emeleti lakást nyitottak fel, az ottlakó halálát a mentőorvos állapította meg.
Öv utcai, földszinti lakásában elesett egy idős személy, a rendőrség hívására a raj erővel behatolt. A sérültet az Uzsoki utcai kórházba szállította a mentő március 24-én délelőtt. Másnap este egy Bíbor utcai lakásba az ablakrács levágásával jutottak be egy sérülthez. Szintén március 25-én a rendőrség hívta segítségül a rajt a Kerepesi út 78-ba.
Március 27-én egy Thököly úti, második emeleti lakást kellett feltörni rendőrségi kérésre.
Április 1-én este az erkélyen át behatolva nyitott fel a raj egy Francia úti lakást.
Április 3-án délelőtt rendőrségi intézkedés céljából kihúzós létrát biztosítottak egy Kopja utcai, második emeleti lakás erkélyéhez.

Karbantartás

A Pillangó utcai Tescoban karbantartás közben kigyulladt egy nyomtató március 15-én. A tűz átterjedt az ott lévő takarókra, plédekre, bébitermékekre és kozmetikai cikkekre. Az oltást a helyi dolgozók végezték, személy nem sérült meg.

Fakárok

Egy Lőcsei utcai társasház belső udvarán egy 7 méteres tuja megdőlve veszélyeztette a lakókat. A raj motoros fűrésszel kivágta március 15-én.
Március 22-én reggel egy 8 méteres, az úttestre dőlt akácfát távolítottak el a Sarkantyú utcában.
Járdára dőlt egy fa március 27-én a Szuglói körvasútsor 110-nél, a tűzoltók a reggeli órákban vonultak ki.
Április 3-án reggel a Cserebogár utca 42-nél egy úttestre dőlt 6 méteres fát távolítottak el.
Vészesen megdőlt két 5 méteres fát fűrészeltek szét április 7-én reggel a Szilágysomlyó utca 28-ban.

Jégcsapok

Az Utász utca 6. szám alatti kétemeletes társasház tetejéről kb. 15 darab, 70-80 centis jégcsapot szedtek le március 15-én délelőtt.
Másnap az M3-as bejövő szakaszán az egyik gyalogos felüljáró forgalmat veszélyeztető jégcsapjait távolították el a tűzoltók.

Műszaki mentések

A Kós Károly sétány elején egy VW személygépkocsi égő motorterét oltották el március 18-án este.
Március 26-án reggel menet közben kigyulladt egy Renault személygépkocsi motortere a Csömöri út 26-32. szám előtt. Károsodott a motorháztető és a szélvédő is.
Március 29-én az Aréna Hotel gépháza előtti csatornából nagy mennyiségű vizet kellett kiszivattyúzni, mert az veszélyeztette a gépeket. Ugyanitt március 31-én a mélygarázs bejáratánál dolgozott a Honda, mert az összegyűlt víz veszélyeztette a nagyfeszültségű kábelcsatornát és a légtechnika gépházát.
Április 3-án két személyautó ütközött a Fogarasi út 39. előtt, egy személy megsérült. A raj áramtalanította az autókat és megszüntette a forgalmi akadályt.
Április 5-én csőtörés történt a Füredi út 56-58. előtt, a víz alámosta az úttestet, s benne 10 méter hosszú árkot hozott létre. Károsodott még egy Honda Civic személygépkocsi.

Hulló vakolat

A Jávorka Ádám utca 16-ban hullott a vakolat a négyemeletes társasház tetejéről. A raj március 20-án kézi erővel távolította el a laza részeket.

Szeméttüzek

Március 20-án este a Rákospatak utca 116-nál oltották az égő szemétdombot.
Március 24-én délután a vasúti töltés oldalában meggyulladt szemetet egy D-sugárral oltották el a Szolnoki út 2-nél. Este, szintén a töltésnél, a garázsok mögött volt tűz a Tábornok utca 15-nél.
Március 30-án délben a Róna utca és Fogarasi út sarkán álló trafóházban összegyűlt szemét égett, a berendezésben nem esett kár.

CO-gyanú

Bejelzett a CO-mérő egy Nagy Lajos király úti, első emeleti lakásban március 21-én este. A tűzoltók mérései nem mutattak ki gázkoncentrációt, de a konvektort elzárták és géppel kiszellőztettek. Egy hölgyet a mentők a toxikológiára vittek megfigyelésre.

Leégett bódé

Március 23-án kora délután leégett egy kb. 16 négyzetméteres, hajléktalanok által használt bódé, sérülés nem történt. A tűzoltók egy gyorsbeavatkozóval és kézi szerszámokkal oltottak.

Gázszag

Egy Telepes utcai földszinti lakásból gázszagot jeleztek március 23-án délelőtt. A műszerek nem mutattak ki gázt, a szag valószínűleg egy PB-palack cseréjekor került a levegőbe.

Leszakadt csatorna

Március 27-én délelőtt a Kövér Lajos utca 52-be történt kivonulás, ahol a sorház tetején letörve lógott az ereszcsatorna. A raj a lógó darabot eltávolította.

Zárlat

Egy harmadik emeleti, Nagy Lajos király úti lakás előterében égő gáz- és villanyóra szekrényt oltottak el március 26-án.
Április 7-én délelőtt kigyulladt a villanyóra a Lipótvár utca 3-ban, az első emeleti lépcsőházban. A tűz átterjedt a környező tárgyakra, a falak festése károsodott, a raj kiérkezés előtt a lakóknak sikerült az oltás.

 

XVI. kerület

Égő babakocsi

Egy Kolozs utcai, négyemeletes lakóépület földszinti lépcsőházában lángra kapott az ott tárolt babakocsi március 14-én este. A tűzoltókat 23 óra 2 perckor riasztották. A kocsi környezetében megégtek a postaládák, a falak kormozódtak, öt személy füstmérgezést szenvedett.

Betegmentés

Március 20-án délután rendőrségi hívásra kihúzós létrával, a teraszon át nyitottak fel egy Körvasútsori lakást, melyben egy sérült személy várta a segítséget.

Veszélyes faágak

Nyolcméteres magasságban lehasadt faág lógott a parkoló autók fölött a Nefelejcs utca 5-nél. A raj március 22-én délután távolította el.
A Veres Péter út 101-nél lehasadt faágak lógtak vészesen az épület fölött. A tűzoltók március 28-án délután létra segítségével motoros fűrésszel mentesítettek.

Téves jelzés

Az árpádföldi Napsugár bölcsődében március 22-én karbantartási munka folyamán riasztott a tűzjelző. A raj adatfelvétel után bevonult a laktanyába.

Műszaki mentések

Március 25-én délután a Rákosi út 99. szám elé történt kivonulás, ahol egy VW személyautó motorterében égtek az elektromos vezetékek.
Március 27-én éjfél után a Veres Péter út és Sárgarózsa utca sarkán egy személyautó villanyoszlopnak hajtott, ami kitört. Személyi sérülés nem történt, az utat az Elművel közösen tették szabaddá.

Szándékos gyújtogatás

Március 27-én este a Csömöri út 172-nél kigyulladt az ott parkoló Suzuki Swift szélvédő és motorháztető közötti műanyag díszburkolata. A tüzet a járókelők oltották el. A tűzoltók szándékosságra utaló nyomokat találtak, és átadták a helyszínt a tűzvizsgálónak.

A mentők hívására

Április 8-án 12 óra 50 perckor a Lándzsa utca 25-be hívták a rajt, ahol harmadik emeleti otthonában combnyaktörést szenvedett a lakó. A raj károkozás nélkül hatolt be, a mentők a Baleseti kórházba vitték a sérültet.

Mosógép

Egy Irha utcai családi házban lángra kapott a mosógép április 8-án este. A háziaknak sikerült kivinni az udvarra és eloltani. Sérülés nem történt.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez