Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28657174
   « Vissza

Asztrológiai útmutató az Ikrek jegyében

 « Horoszkóp, asztrológia 
2013. május 16.
 

KETTŐSSÉG, KÉT VILÁG

kepfile


     Az Ikrek-havában az ész és értelem kerül napfény alá, azaz minden ráció, tudatosodás, tanulás és nem utolsó sorban a mozgási energia (például a közlekedés, testmozgás). Az Ikrek-jegy polgára kettős lélek, két lábával két különböző világban létezik. Ez a kettősség megfigyelhető az Ikrek napjegyű személyen ugyanúgy, mint az Ikrek havában saját magunkon. Egyik felünk már a nyári pihenésre, nyaralásra készül és várja a kiszabadulást, másik felünk pedig teszi a dolgát, intézi a hétköznapi rutinfeladatokat. Feladatunk, hogy összébb hozzuk e két világ dolgait, illetve hidat tudjunk építeni, átmenetet tudjunk képezni a kétféleség között.
     Az Ikrek-havának első felében – az életterületeket tekintve – a szabadidős tevékenységek és a kötelességek beosztásával lehetünk bajban. Az is előfordulhat, hogy egyik irányba eldől a mérlegünk – például túl sok munkát vállalunk magunkra – és a szervezetünk fog jelezni, hogy ideje pihenni, jobb esetben fáradtsággal, rosszabb esetben akár egy megfázással is „megálljt” inthet. Fontos tehát megtanulnunk jól beosztani az energiáinkat és a feladatainkat úgy, hogy megfelelő töltődési időt is tudjunk magunknak biztosítani. A képlet azt is mutatja, hogy a munka területén érhetnek minket csalódások, ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy rosszul végezzük, amit csinálunk. A bolygók azt mutatják, hogy ennek oka a türelmetlenségből fakadhat, azaz nem adunk időt a kitűzött cél eléréséhez, vagy túlzottan magas elvárásokat támasztunk magunk elé.
     Jelen időszakban a legfontosabb a mérték, mértékletesség fogalmának tudatos használata a mindennapokban, kezdve a legapróbb dolgoktól (pl.: mértékletes evés) a legnagyobbakig. Az ész és az érzelem, a nyaktól felfelé lévő gondolatok világa és a deréktól lefelé nyúló ösztönvilág között hidat kell építenünk, ez pedig a szívünkön keresztüli csatorna. Nem szükséges ezt túlzottan misztikus információnak tekinteni, a legegyszerűbben fogalmazva: amit szívesen csinálunk azzal foglalkozzunk. Egy nehéz feladat elvégzése is történhet szívből még akkor is, ha útközben eszünkbe jut a feladás gondolata. A kérdés az, hogy a feladás gondolata mennyire származik bizonyos betanult, megtanult sémákból, dogmákból „úgysem tudod megcsinálni”,kevés vagy ehhez”, „lehetetlenség megoldani” stb. Ha valóban „nem szíves” feladatról van szó, akkor természetesen le lehet tenni, ott lehet hagyni, tovább lehet lépni, mivel igazából az a bizonyos feladat nem a miénk. Ha ezt a kettős, mértékletes, szív és gondolati egységet meg tudjuk teremteni az Ikrek-havának második felére, minden amit teszünk (legyen szó szabadidős tevékenységről, vagy munkáról) sorsszerű lesz, azaz a saját életünket fogjuk élni.
     Amennyire közhelyes az „éld a saját életed” kifejezés, annyira igaz a jelen korban az is, hogy nem igazán éljük meg a valódi, ránk szabott, vagy saját magunknak választott utat. A jó hír az, hogy az Ikrek-havának június közepei időszaka lehetőséget ad arra, hogy megtaláljuk önmagunkat, önmagunknak. A legszebb ajándék lehet ez, hiszen akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat a bőrünkben, ha valóban a sajátunkban vagyunk. A homlokunkra csaphatunk június végén, hogy „jééé hát ez ennyire egyszerű? mennyi ideig hordtam más táskáját, vagy olyan táskát tele terhekkel, amit nem akartam igazán”.
     A földi lét színterén, a hétköznapokban nagyszerű, hosszú távra szóló társulások (pl.: cégalapítás) jöhetnek létre. Egyetlen szempillantás alatt  megtalálhatjuk most azt a lelket, akivel családot alapíthatunk. A párkapcsolatban élők közül lehetőség van összeköltözésre, házassági ajánlatra, vagyis komolyabbá, mélyebbé válhat a kapcsolat. Ez az az időszak amikor a szív és ész képes lesz egymással kéz a kézben, békében sétálni és egymást segítve bennünk is békét hoz.
     A testi egészségünkre oda kell figyelni, a petefészkek, női genitális szervek egészségi állapota fontossá válhat az Ikrek-havában, érdemes szűrővizsgálaton részt venni. A gyermekek egészsége is fontos jelzés lehet a szülők számára, így ebben a hónapban érdemes odafigyelni a hozzánk született kis lélek, azaz gyermekünk egészségi állapotára és ezáltal megfigyelni és értelmezni, hogy az ő esetleges betegségeik (megfázás, rövid- vagy távollátás, allergia) mire figyelmeztet, mit mutat a szülőnek!
    A kettősség, a lent és fent, az égen és földön lévő világ most össze tud kapcsolódni bennünk és ezt a lehetőséget mindenképp ragadjuk meg, hiszen békét teremthetünk önmagunkban.

     Az Ikrek-havára választott vers Weöres Sándor A teljesség felé című könyvéből a Szembe-fordított tükrök című vers – kívánom hogy váljon minden olvasóban valódi bölcsességé.

                                                      Szembe-fordított tükrök

                                    Örömöm sokszorozódjék a te örömödben.
                                    Hiányosságom váljék jósággá benned.
                                    Egyetlen parancs van, a többi csak tanács: igyekezz úgy érezni,
                                    gondolkozni, cselekedni,
                                    hogy mindennek javára legyél.
                                    Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás:
                                    Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra.
                                    Az igazság nem mondatokban rejlik, hanem a torzítatlan létezésben.
                                    Az öröklét nem az időben rejlik, hanem az összhang állapotában.

                                                                                                                                                      Laki Beáta

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez